Започнаха Общинските интерактивни игри във Видин

1182
Започнаха Общинските интерактивни игри във Видин
Снимка: Община Видин

Инициативата се организира от Община Видин и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Тя се провежда на 20 и 21 септември и преминава под наслов „Играй смело, победата е твоя!“.

Събитието бе открито официално на сцената при Художествената галерия „Никола Петров“ в Крайдунавския парк от заместник-кмета на Община Видин Светослав Скорчев, който приветства организаторите и участниците от името на кмета д-р Цветан Ценков. „Благодаря на всички училища и ученици, които се включват в предизвикателството. Игрите ще бъдат както интересно приключение, така и възможност участниците да подложат на изпитание своята борбеност, физическа издръжливост, логическо мислене, да работят в екип и да преодоляват трудности и препятствия. Пожелавам Ви да се впуснете смело в играта и победата ще е сигурна! Бъдете устремени, решителни и се подкрепяйте!“ – каза Светослав Скорчев.

В ОбС – Видин разпределиха държавната субсидия от 655 000 лв.

Разпределението на допълнително отпуснатата на община Видин държавна субсидия в размер на 655 000 лв. за капиталови разходи, одобри Общ...

Общо 9 отбора в състав от 10 ученици от 4, 5, 6 и 7 клас от осем видински училища и едно от град Дунавци, се включиха в Игрите през първия ден. Преди да започнат с приключенията, те имаха задача от предоставените им материали да направят знаме и да изберат име на отбора си. Това се случи в рамките на 20 минути, а участниците се припознаха като Дракони, Страшните петокласници, Огнена светкавица, Гладиатори, Безстрашни Славейковци и др.

Отборите се впуснаха в играта "Племенно оцеляване". В продължение на два часа те се справяха с различни предизвикателства, като тестваха логическите си, творчески и спортни умения, както и готовността да работят и преодоляват трудностите като екип.

Участниците от най-добре представилите се три отбора бяха наградени. Първото място и златните медали бяха за отбора на ППМГ „Екзарх Антим I“. Втора позиция и сребро спечелиха учениците от ОУ „Христо Ботев“, гр. Дунавци, а на трето място се подреди отборът на СУ "П.Р. Славейков". Отличията връчи Пенка Асенова, секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Продължава освежаването на пътната маркировка във Видин

В момента се възстановява маркировката на пешеходните пътеки на улици в централната градска част, в района около ж.п. гарата. Ще бъдат ...

Общинските интерактивни игри продължават и утре (21 септември) от 13:45 ч. Стартът отново е при откритата сцена на Художествената галерия в Крайдунавския парк.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com