Засадиха първата Градина на толерантността в Пловдив

1196
Засадиха първата Градина на толерантността в Пловдив
Снимка: Actualno.com/Веселина Божилова
Седем дървета от вида "лагерстремия" или индийски люляк, бяха посадени днес в алея пред Дома на младоженците в Пловдив в непосредствена близост до Паметника на благодарността, издигнат от пловдивските евреи.

Този път инициатор на красивата намеса в градската среда е фондация "Заедно", а в засаждането участваха представители на различните етнически групи, населяващи вечния град в момента- българска, арменска, еврейска, италианска, руска и турска.

Започва месец на толерантността в Стара Загора

Пътуващата фотоизложба “Имам си една мечта” на фотографа Илка Антонова и журналиста Нидал Хлайф ще сложи началото на месеца...

Седмото дърво символизира единението, в което разноезичен Пловдив живее от векове. Идеята идва от младежката организация на "Шалом" в Пловдив, а понеже всяка година 16 ноември се отбелязва като Световен ден на толерантността, историята ще има продължение и нататък в годините на други места. Дървото расте като храст в началото, после се подрязва и оформя корона, която през пролетта цъфти буйно с ярки цветове.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители