НА ЖИВОВойната в Украйна

Защитата на близките на Милен Цветков ще обжалват присъдата на Кристиан Николов

1557

Решението на Софийския апелативен съд е очаквано, но има съдии, които приемат, че престъплението е извършено при непредпазливост. Това заяви пред bTV Надежда Ковачева, адвокат на дъщерята на журналиста Милен Цветков относно присъдата, която получи убиецът на журналиста - Кристиан Николов от 9 години

Защитата на близките на Милен Цветков ще обжалват присъдата и ще настояват за по-високо наказание спрямо Кристиан Николов от наложените му 9 години затвор. 

Той е съзнавал престъплението, което ще направи, което само по себе си означава, че е умишлено. Кристиан Николов не признава употребата на наркотиците, но признава авторството на деянието и на вината, която е извършил, посочи адвокат Ковачева. 

Той изтъкна, че съдилищата трябва да пишат кратки мотиви относно присъдата на вече осъдените лица. Ако подсъдимият бил заведен в Институт по пътна медицина, щял да бъде изследван какво е състоянието на сърцето и на кръвното налягане, с които да се установи, че Кристиан Николов системно е употребявал наркотични вещества, подчерта адвокат Надежда Ковачева. 

Ако присъдата на Николов бъде потвърдена и на последната инстанция, може да излежи и половината от тези 9 години при добро поведение и от времето, в което е бил с мярка за неотклонение "домашен арест", коментира още адвокатката. 

Още: 15 г. затвор поиска прокуратурата за обвинения в убийството на Милен Цветков

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Крими

Катастрофа по пътя за Боровец,...
Намериха мъртва 21-годишната...
Българка зашлевена от мъжа си...
Пожар в затвора в Пловдив
Среднощна акция в Студентски...
Аварирал камион запуши тунела...
2 хиляди лева глоба за мъж, отровил...
Жена е загинала след челен удар...
Арестуваха жена, заключила се...
Откраднаха кобила в село Партизанин...
Как измамиха бизнесмен от София...
Задържаха мъж от Велинград, издирван...

Последни новини