Защо е хубаво да пиете зелен чай всеки ден

5968
Защо е хубаво да пиете зелен чай всеки ден
Снимка: iStock

Имали сте лош ден? Отпийте чаша зелен чай, за да се успокоите. Зеленият чай съдържа тиамин, който помага за премахване на стреса. Той също така съдържа теанин, за който е известно, че помага в борбата с леката депресия. Напитката повишава активността на инхибиторния невротрансмитер, който се бори с тревожните разстройства. Защо още е хубаво да пиете полезен чай всеки ден? Какви са благоприятните ефекти от освежаващата напитка? 

Подпомага отслабването

Диета със зелен чай гарантира -10 кг.

Зеленият чай е една от най-здравословните напитки на планетата. Той е зареден с антиоксиданти и различни специфични съединения, които ...

Зеленият чай съдържа точното количество кофеин (много по-малко от кафето), който действа като стимулант и подпомага изгарянето на мазнините. Зеленият чай също подобрява физическата работоспособност, като мобилизира мастните киселини от мастните тъкани и ги прави достъпни за използване като енергия. Комбинирането му с упражнения може да покаже отлични резултати, тъй като е известно, че изгаря мазнините.

Забавя стареенето

Зеленият чай съдържа голямо количество антиоксиданти, както и ензими, аминокиселини и фитохимикали като полифеноли. Освен това има витамин В, фолиева киселина, манган, калий и магнезий! Използването на зелен чай локално може да се бори с признаците на стареене, да намали подпухналостта под очите, да намали акне и да контролира излишното производство на себум.

Срещу инфекция на пикочните пътища

Антиоксидантите в чая могат да помогнат за намаляване на възпалението на пикочния мехур, а пиенето на няколко чаши чай също ще доведе до често уриниране, което е полезно при инфекции на пикочните пътища. 

Зелен чай: 4 освежаващи напитки, които да опитате още днес

Суровата зима отмина и е време да носите прохладни памучни дрехи и да се наслаждавате на топлите дни с широка гама от освежаващи и охла...

Облекчава алергиите

Допълнително предимство на зеления чай е, че е богат на флавоноиди, растителни химикали, които предпазват от възпаление. За тези, които се борят с всякакъв вид алергии, присъстващи във въздуха, няколко чаши на ден ще помогнат за облекчаването му. Също така ще помогне за намаляване на възпалението, дори в синусите. 

За облекчаване на астма

Зеленият чай съдържа антиоксидант, наречен кверцетин. Известно е, че този кверцетин спира отделянето на възпалителни вещества от клетките, когато се появи алергична реакция. Астмата също се причинява поради алергии, така че пиенето на зелен чай може да помогне да се облекчат симптомите на астма.

Както вече споменахме, в зеления чай има много антиоксиданти. Освен това напитката е богата на витамини - пълна с витамини В2 и витамин Е.  Зеленият чай допринася за по-стегнатата кожа и по-младата структура на тъканите. С напредването на възрастта запасите от колаген в кожата бавно започват да се изчерпват. Като приемате редовни количества витамин В2 чрез зеления чай, можете да помогнете за поддържане на еластичността на кожата, като попълните тези запаси от колаген в тялото си. 

Зеленият чай: Ето защо е толкова полезен

Както е известно, родината на зеления чай е Китай. Въпреки това той се свързва и с други азиатски държави като Япония и Южна Корея. Пре...

Витамин Е, от друга страна, помага за хидратирането на кожата и е ефективно омекотяващо средство, което предотвратява нейното изсушаване. Това гарантира, че кожата винаги е хидратирана и подхранена, а също така работи върху детоксикацията ѝ напълно. Зеленият чай също съдържа около 5-7 процента минерали - те включват калий, магнезий, калций, цинк, фосфор и мед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com