Защо е хубаво да правиш добри дела

7046
Защо е хубаво да правиш добри дела
Снимка: iStock

Човекът се слави с добрите си дела! Доброто дело дава положителни, светли чувства, носи мир и усмивка на всеки човек. Но най-важното е този акт да бъде от чисто сърце и в полза на другите.

Всички живеем на една планета, така че трябва да си помагаме. Само благодарение на добрите дела нашият свят продължава да живее и да се развива. Ужасно е да си представим какво щеше да се случи, ако в света нямаше взаимопомощ и милост. Затова, правeте добри дела!

Защо добрите хора нямат късмет, а подлите са щастливи?

Това, което ще прочете по-долу, е низ от парадокси! Сентенцията на великия писател Ерик Мария Ремарк: „Скромността и съвестността...

От детство нашите родители ни учат да помагаме на другите и да бъдем добри към всичко живо. Често виждаме гладни котки или кучета на улицата и им хвърляме парче хляб или месо. В крайна сметка животните не винаги могат да получат храната си, така че хората трябва да помагат на нашите по-малки братя - животните.

Трябва да помагаме на мама и татко. Те работят усилено, за да ни осигурят всичко, от което се нуждаем, опитват се да улеснят живота ни. Вярвам, че малките добри дела водят до големи такива.

На доброта трябва да се учим от ранно детство. Грижата за околната среда е свещен дълг на всеки от нас. Помощ за възрастните хора, грижа за животни и растения - тези действия се извършват с добри намерения и рисуват облика на човека. Не можете да принудите човек да бъде мил. Той трябва да има добро сърце.

Все пак трябва да се стремим винаги и във всичко да бъдем полезни на хората, а не да стоим безразлични встрани. Понякога хората планират да направят добро дело. Или можете просто да излезете на двора и да помогнете на възрастен човек да носи тежката си чанта или да помогнете на млада майка да пренесе количка до последния етаж.

10 знака, че си вредите в старанието си да угодите на околните

Разбираемо е да искате да бъдете харесвани от всички, които срещнете и понякога е здравословно. Това, което не е здравословно, е да ост...

Човек трябва да бъде милостив, трудолюбив, благороден, нежен, скромен, да може да съчувства и да бъде състрадателен. Разбирам, че хората на земята не са еднакви и всички са различни. Но би било чудесно, ако на нашата планета имаше само мили хора, тогава нямаше да има войни и всички щяха да си помагат.

Много хора са щастливи, че са заобиколени само от мили хора. Хора с нежни очи и лъчезарна усмивка. Това кара човека да бъде добър и да прави добри дела. Дори и в приказките доброто побеждава злото. Правете добро, защото човек се слави с добри дела!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com