Защо хората често се разболяват в навечерието на рождения си ден?

4233
Защо хората често се разболяват в навечерието на рождения си ден?
Снимка: iStock

Според статистиката огромен брой хора по цялата планета се сблъскват с тъга, лошо настроение, безпокойство, тревоги в навечерието на рождения си ден. Някои от тях дори страдат от различни вирусни заболявания. Нека да разберем каква е причината да се случва това.

Тъжен празник?

Ако пренебрегнем езотеризма, който вижда причината за подобно явление в елементите, енергиите, вътреутробното развитие на плода и стреса, пренесен по време на процеса на раждане, тогава всичко това е лесно обяснимо от гледна точка на психологията.

За много хора състоянието на тъга преди рождения ден е нормално състояние. Тези хора са склонни към хипохондрия, повишена тревожност, отчасти към перфекционизъм, неувереност в себе си.

На тази важна дата в календара такива хора обръщат максимално внимание. Защото в навечерието на следващия рожден ден се обобщава един вид резултат за изминалата година, какво са успели да постигнат по принцип или не са успели. Ако резултатите са разочароващи, те могат да създадат предпоставки за развитие на депресивно състояние.

Как да направиш незабравим рожден ден

Долу безпокойството

Състояние на тревожност, депресия, финансови проблеми, свързани например с разходите за празнуване, или осъзнаването, че поради финансови затруднения или по някаква друга причина не можете да си позволите да отбележите рождения си ден тази година, предпразнична суматоха, безсъние, загуба на апетит или преяждане, състояние на очакване - всичко това предизвиква стрес, което води до рязко влошаване на настроението, чувство на умора, увеличаване на неувереността в себе си, безпричинна тъга.

Натрупаният стрес в крайна сметка води до влошаване на здравословното състояние. Ето защо не е необходимо да се изненадвате, че в навечерието на рождения ден много хора се разболяват от някаква настинка. Отдавна е известно, че депресията срива имунната система и намалява защитните сили на организма.

Мъдри пожелания за рожден ден

Какво да направя, за да не се случва това?

Първо, да намалим степента на очакваното и да обезценим малко самата идея за празника. Вашата значимост в собствените ви очи по никакъв начин не е свързана с броя на онези, които ще ви се обадят този ден с поздравления или ще дойдат на празника, организиран от вас.

Научете се да правите реалистични планове преди настъпване на рождения ви ден - това ще ви помогне да не изпитате  разочарование. Не забравяйте, че трудностите укрепват духа ни - това е от полза, ако стане нещо непредвидено в подготовката за тържеството или по време на него.

По принцип е много полезно да се научите да релаксирате. И не забравяйте, че основното нещо за всеки рожден ден е да се наслаждава на живота на собствения си рожден ден. През този ден можете да си позволите да бъдете малко по-егоистични, но останете разумни. Също така е важно да запомните, че рожденият ден, както всеки друг ден, отминава - това означава, че след него ще останат само спомени, а от вас зависи какви ще бъдат те.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?
Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Най-добрият приятел на човека – кучето – ни носи много радост, забавни моменти и ни дарява с любовта си, но е и отговорност, и ангажимент...