Защо жените обичат да се гушкат след секс?

2134

За да продължи дълго, всяка връзка се нуждае от активен и качествен сексуален живот, от който и двамата партньори са удовлетворени. От особена важност обаче е и това, което се случва не само по време, но и след самия полов акт. Мъже замислете се какво правите след секс? Ако бързате да си вземете душ или да си пуснете поредното реалити предаване по телевизора, сменете веднага този навик, защото жените обожават гушкането след секс.

В тази статия сме ви разкрили причините, поради които нежния пол обича толкова много да се гушка.

Защо трябва да правите повече секс с партньора си?

На първо място прегръдката на любимия спомага за продължително отделяне на така нареченият „хормон на сближаването“ - окситоцин, особено след страхотен оргазъм. Това е причината, поради която гушкането увеличава интимността и чувството на удовлетвореност и сближава емоционално двойката. Партньорите, които винаги се прегръщат след секс се оказват по-близки в дългосрочен план от тези, които веднага се отправят към банята. А силната емоционална връзка от своя страна увеличава сексуалното желание. Това е значимо за повечето дами, които се нуждаят от емоционална свързаност с мъжа, с когото имат интимни отношения или в когото са влюбени.

Научни изследвания твърдят, че гушкането след секс спомага освобождаването на „хормона на доброто настроение“ – допамин. Допаминът е жизнено важен за доброто настроение, особено при жените. Отделените едновременно на тези два хормона допамин и окситоцин носят чувство на щастие и свързаност с партньора ни, а това спомага за намаляването на напрежението и стресът натрупани през деня. В този ред на мисли щастливият човек има повече желание за интимни ласки от този натоварен психически и емоционално.          

5-те грешки, които всички правим при секс

Ако превърнете прегръщането след края на половия акт в ритуал за вашата двойка, това ще ви даде усещането за по-голяма удовлетвореност от самия секс и от интимния ви живот като цяло. Чувството за удовлетвореност от секса от своя страна оказва положително влияние върху самите отношения и продължителността им.  Доказано е, че двойките правещи повече и по-качествен секс и чувстващи се удовлетворени от живота под завивките си, създават по- здравословни и дълготрайни връзки, а след време се превръщат в здрави семейства.

Освен това да прегърнете любимия си е вид грижа за него или нея и особено добре се приема от жените, защото да се чувстват обичани и обгрижвани е наистина важно за тях. По-често прегръщаната жена е по-щастлива, спокойна и емоционално и физически свързана с мъжа до себе си и желае сексуални ласки повече от всяка друга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

3 места в дома ви, които задължително...
Какво да подарим за Новата 2023...
Пълнолунието на 8 декември ще...
Кои зодии ще генерират гениални...
Зодиите, за които декември ще...
Кои са слабите места на всяка...
Декември 2022 г. обещава късмет...
Ето какво винаги е изписано за...
5 знака, че е време да смените работата...
Дневен хороскоп за 3 декември...
Как да забравя бившия?
Само хитрите домакини знаят как...

Последни новини