Защо жените обичат да се гушкат след секс?

3842
Защо жените обичат да се гушкат след секс?
Снимка: Istock/Guliver

За да продължи дълго, всяка връзка се нуждае от активен и качествен сексуален живот, от който и двамата партньори са удовлетворени. От особена важност обаче е и това, което се случва не само по време, но и след самия полов акт. Мъже замислете се какво правите след секс? Ако бързате да си вземете душ или да си пуснете поредното реалити предаване по телевизора, сменете веднага този навик, защото жените обожават гушкането след секс.

В тази статия сме ви разкрили причините, поради които нежния пол обича толкова много да се гушка.

Защо трябва да правите повече секс с партньора си?

На първо място прегръдката на любимия спомага за продължително отделяне на така нареченият „хормон на сближаването“ - окситоцин, особено след страхотен оргазъм. Това е причината, поради която гушкането увеличава интимността и чувството на удовлетвореност и сближава емоционално двойката. Партньорите, които винаги се прегръщат след секс се оказват по-близки в дългосрочен план от тези, които веднага се отправят към банята. А силната емоционална връзка от своя страна увеличава сексуалното желание. Това е значимо за повечето дами, които се нуждаят от емоционална свързаност с мъжа, с когото имат интимни отношения или в когото са влюбени.

Научни изследвания твърдят, че гушкането след секс спомага освобождаването на „хормона на доброто настроение“ – допамин. Допаминът е жизнено важен за доброто настроение, особено при жените. Отделените едновременно на тези два хормона допамин и окситоцин носят чувство на щастие и свързаност с партньора ни, а това спомага за намаляването на напрежението и стресът натрупани през деня. В този ред на мисли щастливият човек има повече желание за интимни ласки от този натоварен психически и емоционално.          

5-те грешки, които всички правим при секс

Ако превърнете прегръщането след края на половия акт в ритуал за вашата двойка, това ще ви даде усещането за по-голяма удовлетвореност от самия секс и от интимния ви живот като цяло. Чувството за удовлетвореност от секса от своя страна оказва положително влияние върху самите отношения и продължителността им.  Доказано е, че двойките правещи повече и по-качествен секс и чувстващи се удовлетворени от живота под завивките си, създават по- здравословни и дълготрайни връзки, а след време се превръщат в здрави семейства.

Освен това да прегърнете любимия си е вид грижа за него или нея и особено добре се приема от жените, защото да се чувстват обичани и обгрижвани е наистина важно за тях. По-често прегръщаната жена е по-щастлива, спокойна и емоционално и физически свързана с мъжа до себе си и желае сексуални ласки повече от всяка друга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо водата в аквариума става мътна?

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо водата в аквариума става мътна?
Защо водата в аквариума става мътна?

Мътността на водата в аквариума - една от често срещаните неволи както на начинаещите, така и на опитните акваристи. Причините за този проблем...