Защо привлекателните хора трудно създават постоянни връзки?

1023

Първото нещо, което виждаме в хората и първото, което те виждат в нас, това е външният вид.

Красотата определено привлича погледите, но тя може да бъде и не чак такъв плюс за притежателя. Познавате ли красиви и привлекателни мъже или жени, които въпреки това са сами и трудно създават постоянни връзки? Мислите ли, че самите вие отговаряте на това описание?

Причини за това привлекателните хора да са сами

Имат твърде много избор

Принципно, това да имаш повече от една възможност не е лошо, но при търсенето на сериозна връзка би могло да създаде редица проблеми, доста по-сериозни от това да нямаш никакви опции. Психолози твърдят, че когато човек има по-голям избор, по- трудно се концентрира и по-трудно избира правилния партньор. Друг сериозен проблем на привлекателността е, че тя дава повече възможности за намеса на трети човек във взаимоотношенията, а това определено не би било от полза за продължителността на една връзка.

Защо се чувствате сами и неразбрани – вижте как да го поправите

Хората от срещуположния пол са предпазливи

Напълно възможно е потенциалните партньори да не предприемат никакви действия към обекта, от когото са привлечени, защото се притесняват, че при евентуален избор между тях и други, няма да бъдат избраните, а ще са отхвърлени. Така вероятността да бъде изпуснат някой доста читав и сериозен човек значително се повишава.

От друга страна пък красивите жени са заобиколени с внимание, понякога дори нежелано и са леко резервирани спрямо започването на разговори.

Те са оценявани само по-външен вид

Първото впечатление и бързата момента оценка, лесно заблуждават отсрещната страна. За това красивите и привлекателни хора лесно са заклеймявани като високомерни, недостъпни, глуповати или така модерното „кифли“ и хората се дистанцират от тях. Установяването на истинска връзка с някого, който предварително е определил личността ви въз основа на външния вид, е трудно и почти невъзможно.

Кои са трите възрасти, когато се чувстваме най-самотни

Трудно е да се разберат дали намеренията на хората са сериозни и истински

Изглеждайки добре човек привлича много хора към себе си. Красивите дами например знаят от личен опит, че много мъже искат да бъдат с тях само заради красотата им и нямат искреното желание да ги опознаят. Със сигурност между тях има и такива с интерес да ги опознаят истински, но е трудно да бъдат разпознати. Без значение дали става дума за мъже или жени, на привлекателните хора им е по-трудно да разберат какви са истинските намерения на отсрещния.

Красотата им събужда ревност от страна на партньорите

Това е съществена причина за това привлекателните хора да изпитат трудност при създаването на дълготрайна връзка. Дори и двамата партньори да са харизматични и привлекателни, доста често се случва някой от тях да изпита ревност към другия. Положението става наистина драматично, ако обектът на ревност е истински красавец и си пада по флиртовете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Ето коя зодия ще има най-много...
Уникално любовно пожелание за...
8 признака, че в дома ви се крие...
Кариерен хороскоп за всички зодии...
Зодиакалните знаци, които ще...
Какви са перспективите в края...
Основни астрологични събития...
4 зодии, обсебени от Коледа...
6 експертни лайфхака за обем на...
Дневен хороскоп за 7 декември...
Фаза на Луната на 7 декември 2022...
3 лесни стъпки за отслабване до...

Последни новини