Защо всъщност изневеряват мъжете?

2863
Защо всъщност изневеряват мъжете?
Снимка: iStock/Guliver

Мъжете дават най-различни обяснения за това защо изневеряват. Каква обаче е истината?

1. Те ​​търсят изход.

Понякога, когато мъжете изневеряват, това е, защото се опитват да излязат от връзка и това е първата стъпка. Въпреки че хората от всички полове може да изневеряват поради тази причина, мъжете може да са по-малко склонни да водят трудни разговори с партньора си относно собствените си нужди и връзката. Ако търсят изход, може да видят изневярата като средство за постигане на целта. Те чувстват брака или връзката си изчерпани и вместо да водят този труден разговор, просто ще започнат да изневеряват.

Кажи ми коя зодия си, за да ти кажа как изневеряваш

В много статии сме чели за това как обичат различните зодии или как се влюбват, но днес ще погледнем към тъмната им страна - как изневе...

2. Те търсят връзка.

Независимо от това, което може да ни кажат половите норми за мъжете, изневярата не винаги се случва по чисто физически причини. Ако се чувстват неоценени или откъснати от партньорката си, тези неща им причиняват болка и ги карат да отидат в зона, в която се защитават. Когато това се случи, импулсът да мислим за секс с други хора се повишава значително. И най-общо казано, мъжете са много по-малко склонни да имат добра система за социална подкрепа. В тези случаи състраданието и подкрепата от друга жена в живота му може да са добре дошли. Често започва като приятелство, може би с жена колежка, която започва да го кара да се чувства по-добре и така постепенно се формира емоционална връзка.

3. Имат социопатични или нарцистични черти.

Ако партньорът е изневерил, може да има социопатични тенденции или нарцистични черти. Някои мъже буквално не се интересуват от чувствата на партньора си. Често, когато изкочи възможност за изневяра, има определени хора, които нямат добра способност да разбират емоциите на другите хора или въздействието на поведението им върху другите хора – нарцистични качества.

4. Те злоупотребяват със забранени вещества.

Ето защо хората изневеряват

Изневярата е лоша, независимо какво казват хората, които ще направят това. Това предателство на партньора ви носи само стрес и болка. Н...

Ако единият партньор взима наркотици, случаите на изневяра може да станат много по-вероятни. Когато има наркотично пристрастяване, това създава управлявана от импулси, по-незряла версия на самите нас. Има много връзки, които се разпадат, след като един партньор е станал пристрастен към болкоуспокояващи след операция, например.

5. Те се борят с психичното си здраве.

Депресията и тревожността могат също да увеличат това импулсивно поведение, защото ако депресията и тревожността са интензивни, това наистина може да изостри нуждата от получаване на облекчение – и облекчението често може да дойде под формата на някоя наистина привлекателна жена извън връзката.

6. Те търсят потвърждение.

Чувствата на несигурност и ниското самочувствие също могат да накарат някого да изневерява, особено ако не получава това утвърждаване в собствената си връзка. Ако хората не се чувстват достатъчно привлекателни за партньора си, те може да изневерят, за да потърсят външно потвърждение. Сексуалните проблеми (като еректилна дисфункция) също могат да накарат някого да търси някой по-нов и по-вълнуващ партньор, за да докаже на себе си, че все още е сексуално мощен и способен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com