НА ЖИВОВойната в Украйна

Зеленски: 1762 украинци са избягали от руски плен

5654

"От началото на войната в Украйна досега 1762 украинци са успели да избягат от руски плен", съобщи президентът Володимир Зеленски, предаде БГНЕС, позовавайки се на Анадолската агенция.

Зеленски отбеляза във видеосъобщение в Телеграм, че още 116 украински войници са били освободени в рамките на новия кръг от размяна на пленници между Русия и Украйна.

Украинският президент съобщи, че е провел телефонен разговор с министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак, за да обсъдят оръжейната помощ за страната му. 

"В момента се работи по въпроса, който е бил обсъждан от президента на САЩ. Нашите войници вече са започнали обучение на танкове Чалънджър 2 във Великобритания", каза Зеленски.

За разговора му с британския премиер става ясно и в Twitter. Украинският президент е настоял пред Риши Сунак, че представители на агресора нямат място на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.  ОЩЕ: Полша: 40 страни може да бойкотират Олимпийските игри в Париж

В своя Twitter премиерът на Великобритания Риши Сунак отбеляза, че е фокусиран да гарантира, че отбранителното оборудване ще достигне до първа линия възможно най-бързо. "Най-голямото оръжие в арсенала на Украйна е международното единство. Ще продължим така", подчерта Сунак.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

"Идвате тук само за да ядете":...
Бобър показа на руснаците как...
Въшната политика на Орбан: от...
"Антената", използвана според...
Китай предложил на Путин план...
Не спазвали инструкции: ФСБ взриви...
Русия отново репетира начало...
Московската патриаршия отказва...
Литва дарява на Украйна мобилен...
Под контрол: Украинското разузнаване...
Гутериш: Тероризмът затяга хватката...
Директорът на МААЕ пристигна...

Последни новини