НА ЖИВОВойната в Украйна

Зеленски: Европейският съюз официално подкрепи украинската формула за мир (ВИДЕО)

2943

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е възможно преговорите за присъединяване на Украйна към Европейския съюз да започнат тази година.

"За какво се споразумяхме днес? Има разбирателство по отношение на факта, че е възможно преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС да започнат тази година", каза Зеленски в традиционното си вечерно обръщение след своята среща днес с лидерите на ЕС в Киев.

"Подготвяме по-тясната интеграция на Украйна във вътрешния пазар на ЕС - това са по-големи приходи на украинските компании, повече производство и работни места у нас, това са приходите на държавните и местните бюджети", заяви украинският президент.

Още за случващото се в Украйна – четете тук

Той отново говори за плана за мир, който се състои от  точки. "Тези 10 точки ще ни помогнат да възвърнем нашата териториална цялост и сигурност, не само за Украйна, но и за цяла Европа, както и за световния правен ред. Те са, за да се възстанови всичко, което Русия разруши. Днес Европейският съюз официално подкрепи украинската формула за мир. Това е записано във финалното изявление от срещата на върха, като се договорихме и за конкретни ангажименти от ЕС в реализацията на мирния план", каза Зеленски. 

Украинският президент призна, че ситуацията на фронта остава трудна, особено в Донецка област, като благодари на всички войници, които устояват на атаките на руските сили. "Благодаря на всички, които се борят за Украйна! Благодаря на всеки, който ни помага да се защитим от окупатора!".

Зеленски за Бахмут: Никой няма да се предаде

Предаване на украински територии на нашествениците няма да видите. Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски на 3 февруари в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Ново предупреждение за АЕЦ Запорожие...
Петима мигранти загинаха и 28...
Швеция одобри законопроект за...
Испанската полиция унищожи опасен...
Принц Уилям направи изненадващо...
Петър Павел: Западната подкрепа...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 23.03....
Британският премиер публикува...
Украйна не вижда начин да преговаря...
14 души са загинали при руската...
Украински дронове удариха пристанището...
Загубите от природни катастрофи...

Последни новини