Златни съвети за перфектна кожа

2778
Златни съвети за перфектна кожа
Снимка: Pexels

Красивият тен не е резултат от наличието на много скъпи козметични продукти . Ежедневните й грижи оказват огромно влияние върху това как изглежда по-късно. Без значение какъв тип кожа имаме, независимо дали имаме груб тен като ренде, мазна и пореста като портокалова кора, нормална или комбинирана кожа, трябва добре да сме запознати за правилната грижа. Не забравяйте, че кожата трябва не само да бъде почистена и овлажнена, но и правилно ексфолирана, регенерирана и защитена.

Основата на правилната грижа за кожата на лицето е почистването й от грим и примеси. Това е първият етап от грижата, който позволява на други козметични продукти да работят ефективно. 

Вторият, много важен елемент от грижата за кожата е овлажняването й с кремове и лосиони , тъй като това ви позволява да регулирате протичащите в нея процеси. Тази козметика трябва да бъде съобразена с възрастта и типа кожа. Най-добре е да се използват препарати съдържащи вещества, които транспортират влагата в дълбоките части на кожата ни. Съставките на овлажняващите кремове включват: хиалуронова киселина, урея, парафин, колаген, глицерин, вазелин, керамиди, сквален, пропилей гликол и хитозан. Маските от естествени съставки, като ленено семе, каша или банани, действат много добре за овлажняване на лицето .

Трябва също да не забравяме да поддържаме състоянието на кожата си, трябва да използваме подхранващи, регенериращи и защитни кремове. Те трябва да са леки, хипоалергенни, да успокояват раздразненията и да укрепват хидро-липидния слой на кожата.

Много от нас живеят в постоянна бързане и нямат време за професионални процедури, извършвани в салони за красота или СПА. За щастие има много доказани, лесни за изпълнение домашни средства за подобряване на състоянието на кожата ни . Ето няколко примера за трикове, които можете да направите сами в уюта на дома си.

- безупречен тен преди събитието - използвайте малко  шампанско. Нанесете го с памучен тампон върху лицето, деколтето и шията.

- уморена и лишена от блясък - опитайте  маска с картофи . Намачкайте картофите след като са сварени и добавете малко мляко и жълтък. Поставете готовата каша за четвърт час и я измийте с хладка вода

Както виждаме, не е нужно да използваме скъпа козметика, за да се грижим за кожата си. Те могат да бъдат заменени с естествени продукти, които можете да намерите във вашата кухня. Например лененото масло е много подходящо за овлажняващо лечение, лимонов сок за изсветляване и сода бикарбонат за прочистване. Не трябва да се притесняваме, че ефектите от естествената грижа за лицето ще бъдат по-слаби. Напротив, те са безопасни, ефективни и много лесни за направа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com