Анализ на военен експерт: Русия се готви да атакува Киев. Беларус вече започна подготовката

23650
Анализ на военен експерт: Русия се готви да атакува Киев. Беларус вече започна подготовката
Снимка: Getty Images

Войната в Украйна е далеч от приключване. Путин се готви за нов удар по Киев, защото това е единственият начин да накара украинското правителство да преговаря при неговите условия. И ударът ще дойде откъм Беларус. Това пише военният експерт Кирило Володимирович в профила си във Facebook.

Ето неговият анализ:

Лукашенко се похвали с първи компютър, произведен в Беларус (ВИДЕО)

Беларуският президент Александър Лукашенко представи първия компютър, "създаден в Беларус". Това той направи на открит урок със студент...

"Имаме просто тричленно уравнение. Първо се проведоха преговори между Путин и Лукашенко. Имаше гръмки думи, но нищо сензационно не беше казано на глас. Което значи, че нищо не са искали да афишират. Аз обаче не вярвам да са се срещнали просто, защото са си липсвали. Следователно имало е причина.

Второ, след срещата в Беларус започна сериозна подготовка по жп пътищата. Мащабни ремонти на разтоварващите платформи, подготовка на маневрените локомотиви и съставяне на нов график за движение, за да се организират коридори за военните влакове.

Третото е тоталната мобилизация в Русия. Не частична, защото те вземат всеки, когото хванат. Явно армията на Република Беларус или не иска да воюва, или е без шансове за успех."

"Изводът е очевиден", продължава нататък Володимирович. "Тълпата от мобилизирани ще бъде подсилена с наличната техника и изпратена в Беларус. Накратко ще има две направления на удара. Първото е към Волиния (в Северозападна Украйна - бел.ред.) с перспективата да се прекъснат основните комуникации, по които идва военната помощ от Запада. Второто, разбира се, е удар по Киев."

Беларуската BYROL: Путин мрази Лукашенко и няма да му даде ядрено оръжие

Наскоро беларуският президент Александър Лукашенко заплаши Запада с ядрено оръжие. Ще му позволи ли обаче руският лидер Владимир Путин ...

Експертът пояснява защо превземането на украинската столица е наложително, за да се осъществят плановете на господаря на Кремъл. "Да се превземе Киев е не само фикс идея на Путин, но е и единственият вариант да се принудят украинските власти да преговарят при условията на Русия." Според Володимирович, в Беларус вече има струпан резерв от бронирана техника, хеликоптери и самоходни огнехвъргачки. Следователно оттам ще започне масиран ракетен обстрел по местата на дислокация на ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) и транспортните възли.

В отделна публикация във Facebook военният експерт пояснява и че модернизацията на железопътната и товаро-разтоварната инфраструктура в Беларус, както и на двете летища там - Зябровка и Лунинец, се извършва в момента от изпълнители от Русия. Според договорите тя трябва да приключи до докември. "Защо руснаците внезапно толкова се загрижиха за беларуската инфраструктура?", пита той. И отговаря - защото военните влакове и техниката ще минат оттам и ще им е много по-лесно да се движат през замръзналите блата, вместо да рискуват да затънат в тях през летните месеци.

Експертът обръща внимание и на цифрите относно планираното продоволствие за руската войска. Тя трябва да бъде хранена на територията на Беларус и отделно от това да й се осигурят сухи дажби най-малко за три дни. В декларациите за хранене на командирования контингент, пише той, преди месец е била предвидена храна за 36 000 души. След това за 38 000. След това за 41 000 души. "Знаете ли колко е командированият контингент според хранителния списък днес? 170 000 души. Тоест трябва да бъдат изхранвани 170 000 чужди войници. Какво е това, военни учения ли?", пита той. И завършва, че всеки би могъл да се досети, че изобщо няма как да става въпрос за учения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Politico: Путин няма да ходи никъде, какво следва?

ИДИЛ и касапницата в Москва: Очевидните сигнали, за които Путин си затваря очите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари