Борисов проговори за снимките от спалнята си пред немско издание

30324
Борисов проговори за снимките от спалнята си пред немско издание
Снимка: Twitter

Цяла страница в престижното германско издание Frankfurter Allgemeine Zeitung посветена на Бойко Борисов, снимките от спалнята му и протестите срещу управляващите. Това е първото интервю на премиера, което той дава за случващото се у нас. Интервюто е публикувано в днешното неделно издание на авторитетния вестник. То е направено от журналиста Михаел Мартенс.

Самият Мартенс обобщи разговора в няколко публикации в профила си в Twitter.

Ето какво написа германският журналист:

“В първото си интервю, след като протестите срещу него избухнаха, българският министър-председател Бойко Борисов отговаря на въпроси в продължение на 2 часа и половина - за снимките от спалнята му, на които се виждат пистолет, кюлчета злато и пачки евро.

Българският премиер заяви, че протестите срещу управляващите са организирани от олигарха в изгнание Васил Божков. В отговор на въпрос дали това не е обида към хилядите протестиращи в България, Борисов заяви - това е нещо, което самият Божков казва по време на телефонен разговор. Европейският парламент наскоро обвини България в злоупотреба с европейски фондове и систематичен отказ да се следват изконните правила на общността. Борисов определи това като пропаганда на враговете му в Брюксел.

“Въпреки всичко, в този случай трябва да се възхищавам на извършителите колко добре са го подредили. Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба”.

Припомнете си: Бойко Борисов с извънреден коментар за снимките от дома му, цитира учебниците на КГБ (ВИДЕО)

Борисов сравнява жената, която вероятно е направила снимките, с Мата Хари - прочутата холандска стриптизьорка, куртизанка и шпионин поне за две разузнавания по време на Първата световна война. Дори посочва, че след спретнатият му номер вече “не иска да вижда жени”. Всички тези обяснения той дава в опит да избегне конкретните отговори на важни въпроси, свързани със снимките. В интервюто Борисов се оплаква с познати твърдения, които обаче доразвива и стига до това да твърди, че НСО не проверява жените, които го посещават, пишат от “Дневник”.

Мотивите за направените снимки пък били заради приемането на България в механизма ERM II. Това е вече популярна опорка, но и опит да се избегне конкретен отговор на конкретен въпрос. Снимките и постановката в спалнята на Борисов били опит на олигархията в България да отмъсти, защото както премиерът сам посочва - “едва преди няколко месеца осъзнаха какво съм им причинил”.

“Дори някога да са заобикаляли българската банкова система, "им е невъзможно на европейско ниво".

От друга страна "банковата ни система е толкова стабилна, че престъпни машинации и рухване на банки като след промените и когато социалистите бяха на власт в България, са невъзможни".

Христо Иванов с разкрития пред британско издание за намеса на държавата в частния бизнес

Поредна остра статия за статуквото се у нас се появи в международното медийно пространство. В нея се коментират продължаващите вече над...

Това предизвиква въпрос: Означава ли това, че "банките на България са толкова сигурни, че хората вече няма нужда да държат пачки пари и кюлчета злато на нощните си шкафчета, както може да се види на снимките".

Борисов не отговаря.

Не поставя нито за секунда обаче под въпрос автентичността на направените снимки. Има и представа вероятно кога са били направени - през последните 2-3 години, най-вероятно през 2017 г.

Според него става дума за снимки, направени по различно време, защото когато са го снимали да спи, не е било достатъчно компрометиращо и по-късно са аранжирали парите, златото и пистолета до леглото му.

Журналист: Любопитен съм къде е жената, снимала покоите на Бойко Борисов

Любопитен съм къде е сега жената, която е снимала покоите на Баце. Възхищавам се на куража й. Снимала е няколко пъти за година и полови...

Борисов твърди, че "планът е подготвян от години и всичките ми реформи само подтикнаха враговете ми да действат". Въпросът за снимките от спалнята е поставен от Мартенс на няколко пъти още в началото на интервюто, но Борисов упорито избягва отговора, за да изреди какви реформи правел, как се борел с престъпността и контрабандата, колко бойни самолета е купил и как работи за диверсификацията на енергийните доставки за прекратяване почти пълната зависимост от Русия.

Когато започва да отговаря за снимките, той прибягва и до демонстрация (става ясно от публикацията) с дамската чанта на Деница Желева, началник на кабинета му, как според него жена може да вкара в правителствената вила компрометиращите го елементи от кадрите. Компрометираните елементи вероятно са кюлчетата злато и пачките.

"Всеки, който гледа снимките и филма от моята къща, ще признае: аз живея при прости условия. Почти като в казарма", изтъква той като аргумент, че някой се опитва да създаде за него противоположно и отвратително впечатление за него. Преди години Борисов беше станал известен с репликата, че живее сам като куче, заради ролята си на премиер, което сега опровергава.

"Успешен политик съм, но личният ми живот е провал"

Помолен да уточни кого подозира, Борисов не навлиза в конкретика и заявява за снимките:

Борисов знае кой го е снимал и откъде са снимките, твърдят анализатори

През последните седмици обществото беше разтърсено от политически скандали, в които са замесени имената на премиера и президента на стр...

"Разпространяваните изображения от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ, където се дава съветът човек да бъде унищожен, като вземеш истини за него и ги използваш за собствени цели".

В отговор на въпроса не се ли притеснява от факта, че лидерът на държава, членка на НАТО, може да бъде сниман без проблем в спалнята си, Борисов казва:

"Работата е там: никога през всичките тези години, когато някоя дама ме е посещавала, охраната не ѝ е претърсвала и проверявала чантата".

Когато журналистът пита не е ли това невероятна небрежност той отвръща:

"Вероятно беше безразсъдно. Именно поради това, на извършителите вероятно им е било лесно"

Бойко Борисов с извънреден коментар за снимките от дома му, цитира учебниците на КГБ (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов направи първи коментар за неговите снимки, публикувани и в социалните мрежи, след като първо се появиха в сайта...

В интервюто е повторена и тезата около разпространеният видеоклип от спалнята с Борисов. Авторът на клипа се насочил към конкретно чекмедже.

В разговора той отново дава нагледен пример как, ако конкретна жена, пристигаща при него му е звъннала и той ѝ е казал, че сега дава интервю и ще е в резиденцията до 15 минути, а охраната има инструкции да я пусне, тя има предостатъчно време да сложи ценностите в чекмеджето и да направи записа. "Като Мата Хари".

Пред Мартенс Борисов, попитан дали още има подобни посетители "с непроверени чанти", казва:

"Сега не искам дори да виждам жени. Вижте, успешен политик съм, но личният ми живот е провал. Работя 20 часа на ден, цялото ми време е прекарано в работа, докато враговете ми опитват да ми спретнат скандали. Казват, че имам къща в Барселона, имение в Лос Анджелис или на гръцки остров, където дори се твърди, че съм убил манекенка. Когато хората се вгледат, нищо не остава от тези обвинения. Трябва да знаете, че в България отдавна има черен пазар за компромати."

Още: "Политически зоопарк": Поредната цветна порция "личен живот" на премиера

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

F-16 ще трябва да ударят най-ефективното руско оръжие в Украйна (ВИДЕО)

Как Русия манипулира умовете ни всеки ден: Наръчник за връщане към реалността

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари