Чернобил на Путин

13290
Чернобил на Путин
Снимка: Getty Images/Guliver

Епохата на контрол над ядрените оръжия свърши. Това показва тайнственият взрив в Архангелск, причинил смъртта на петима руски служители, ако все още са останали някакви съмнения по този въпрос

Светът трябва да се отнася към случилото се като към Чернобил на Владимир Путин, докато не се появят публични доказателства за обратното. Това пише в своя статия The Wall Street Journal, допълвайки, че според една от теориите инцидентът може да е неуспешно изпитание на новата крилата ракета SSC-X-9 Skyfall (рус. - ракета 9М730 "Буревестник") с ядрена установка.

Скотланд Ярд разследва ролята на Путин в отравянето на Скрипал

Скотланд Ярд е разследвал каква е ролята на руския президент Владимир Путин в химическата атака с нервнопаралитично вещество "Новичок" ...

Кремъл е далеч от това да разкрие сведения за взрива, независимо от рязкото повишаване на нивото на радиация в близките райони. Руските военни заявиха, че нивата на радиация са нормални, но в това не е възможно да се повярва, отчитайки премълчаването на детайли за случилото се. Всичко това съответства на историята на тайни на Русия по отношение на разработките на оръжие и ядрени технологии, се казва още в статията, като се напомня за аварията от 1986 г. в Чернобил - СССР скри цялата сериозност и подробности от аварията, а истината стана ясна десетилетия по-късно.

Путин, който е бивш агент на КГБ, също поддържа скриването на информация. Кремъл излъга за прилагането на нервно паралитичен агент при отравянето на бившия руски шпионин в Солсбъри във Великобритания през 2018 година и това вещество засегна двама британски граждани. В продължение на много години Кремъл лъжеше и за разработването на крилата ракета, която нарушаваше договора от 1987 година за ядрените ракети със среден обсег, което накара САЩ да излезе от него, настоява The Wall Street Journal.

Онези, които осъществяват контрол над въоръжението са склонни да извадят от сметките този взрив, като признак за липсата на прогрес в Русия в разработването на крилата ракета, способна да порази САЩ. Но това е грешка. Реалността е такава, че Русия при Путин излиза от ограниченията за контрол над въоръжението с цел да разработва ново оръжие и начини за неговата доставка. На Путин не трябва да се вярва що се отнася до спазването на нови договори, както показват нарушенията му. Основният въпрос е в това дали САЩ също разработват оръжия и средства за защита, за да попречат на Путин да получи военно надмощие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

F-16 ще трябва да ударят най-ефективното руско оръжие в Украйна (ВИДЕО)

Как Русия манипулира умовете ни всеки ден: Наръчник за връщане към реалността

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари