X
 
 

Д-р Николай Михайлов: Случилото се в БНР е станало след инструктаж

10791 12
photo of Д-р Николай Михайлов: Случилото се в БНР е станало след инструктаж
Снимка: btv
Грешка е да се смята, че случилото се в БНР е минало без инструктаж, заяви пред националното радио д-р Николай Михайлов – психиатър и богослов.

„Това, което стана в „Хоризонт“, е някакъв етапен максимум на тази глупост. То е не нещо извънредно, а нещо, което сме живели. Сега го направиха по начин, който може да бъде описан като близък до шедьовъра. Силвия Великова е безспорен професионалист. Тя има компетентност в съдебния ресор, което плаши тези, които упражняват властта в България и особено в етап, в който официалната репресивна власт – прокуратурата, ще трябва да избере свой лидер. Това във всички случаи е много особена ситуация. Ситуация едновременно на гузност, на агресия, едновременно на много голяма глупост“, обясни той в интервю за предаването „12+3“.

Въпреки скандалите, шефът на БНР не планира оставка

Генералният директор на БНР Светослав Костов не планира да подава оставка заради скандала с опита за сваляне от ефир на журналиста Силв...

Отстраняват Великова, за да не пречи

Според д-р Михайлов Силвия Великова беше отстранена от ефира, защото оспорва компетентността на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев.

„Тези хора обаче са надарени с творческа глупост. Да спреш програмата и да се заплетеш в лъжи след това, от самия връх на администрацията до последния човек, който се оказа в случая ням (техническото лице, „извършило профилактиката“) - всички демонстрираха завидна глупост. На тези хора не бива да бъде поверявана обществена институция от такъв тип. Това само по себе си е скандал“, коментира психологът и добави:

„Това са хора, които нямат нито човешка, нито професионална зрялост. Те са срам за институциите, които оглавяват. Ще трябва да изберете похватите на съпротивата“.

Според д-р Михайлов от работещите в Радиото зависи дали генералният директор ще подаде оставка. „Аз мисля, че накрая Бойко Борисов, в неговия стил, ще се освободи от тях. Ще се получи нещо като двойна победа“.

Прокуратурата: Технически шеф е виновникът за спряното излъчване на БНР

Спряното излъчване на програма "Хоризонт" на БНР за близо 5 часа миналия петък не се дължи на профилактика. Не е съществувал технически...

Омагьосани сме да бъдем посредствени

Откъде са се взели такъв тип ръководители, попита д-р Михайлов и сам отговори: „От тази власт, която не може да повлича след себе си нищо друго, освен такъв тип хора“. По думите му сме омагьосани да бъдем посредствени:

„Тази страна се управлява посредствено. … Една власт, която сама по себе си е деградирана, не носи със себе си нито човешка, нито професионална зрялост, за да бъде уважавана. Тази власт деградира отгоре до долу българската публичност и спорадично се решава на безобразие като това. Това безобразие обаче не е единично, то е елемент от един букет от безобразия – започна се от енигмата, наречена хакери, мина се през тази гротеска, наречена шпиони от средите на русофилите, за да манифестира нищетата на българската евроатлантическа солидарност“.

Властта не може да си позволи прокуратурата да попадне в независими ръце

Д-р Николай Михайлов се усъмни в качествата на Иван Гешев да ръководи тази институция. „Самата власт не може да си позволи прокуратурата да попадне в независими ръце. Това е просто като бял ден. Прокуратурата е във всички случаи орган на репресия и орган за контрол над българската публичност. Това е една перманентна заплаха за съдебен произвол“, добави мнението си той.

Шефът на БНР получава над 8200 лева - повече от премиера

Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева, а през юли заплащането му е било малко по-скромно - 7800 лева, съобщава 24...

Демократичните промени трябва да се водят качествено, иска се ценз, такт, въображение и свобода от това, срещу което уж се борим, но което възпроизвеждаме стилистически, каза в заключение д-р Николай Михайлов пред „Хоризонт

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • АС СЪМ ПРОС И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ ;))) 4 АС СЪМ ПРОС И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ ;))) преди 3 седмици Профил на трол?
  НАРОДЪТ СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ ОТДАВНА С ПОГОВОРКАТА ЧЕ РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА. ТРЕБЕ СИ МНОО ПРОС ДА НЕ ВДЕНЕШ ЗА КО ИДЕ РЕЧ!
 • Баце до горния ДЕБИЛ!!! 4.1 Баце до горния ДЕБИЛ!!! преди 3 седмици Профил на трол?
  Че си ПРОЗД,,,ПРОЗД си!!!На всички ни стана ,че не ГО вденваш...Че си се умирисъл на умрела риба се усеща от сто километра...стой си на село и паси овцете!!!МУХлѝьо!!!!
  : 3 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Много гешефтари са се изцвъкали тука. И все еднакви постове. Героично, по сталински обсъждат личността, а не това което е казал. Нивото и агресивността няма какво да коментирам
 • Гешефтарска диагноза 3.1 Гешефтарска диагноза преди 3 седмици Профил на трол?
  Доктореее...ти ли си бреее...?Изпи ли си хапчетатааа...?
  : 11 !
 • ИМПЕРИАЛИСТ 2 ИМПЕРИАЛИСТ преди 3 седмици Профил на трол?
  От коментарите съдя, че докторът е настъпил доста от ГЕШЕВтарците по мазола.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Альоууу..."разбирачааа"....настъпил си нещо кафяво и миризливо...ДЖОКЕР: не е мазол!!!!
  : 4 !
 • ИМПЕРИАЛИСТ с увеличена простата... 2.2 ИМПЕРИАЛИСТ с увеличена простата... преди 3 седмици Профил на трол?
  до 2....Увеличената простата води до често нощно уриниране...
  : 2 !
 • д-р Менгеле-нееекои КОЛЕГИ не си пият редовно хапчетата!!! 1 д-р Менгеле-нееекои КОЛЕГИ не си пият редовно хапчетата!!! преди 3 седмици Профил на трол?
  Д-р КУКУ...кукурига за ИНСТРУКТАЖ...а бе ейй...психясалия...това да не ти е ДРАГАЛЕВСКАТА лаборатория на Командира за моделиране на ГМО мутанти от тъй наречената градска десница/с леви уклони/...!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  ''ДОКТОРА'' ОТ 20ГОДИНИ Е АНТИКОСТОВИСТ - ТОЙ ВИНАГИ Е С ВЛАСТИМАЩИТЕ
  : 14 !
 • Пешо Питанката 1.2 Пешо Питанката преди 3 седмици Профил на трол?
  А дали е доктор или е ПАЦИЕНТ...?
  : 12 !
 • тоя го друса СТАРЧЕСКА ПСИХОЗА 1.3 тоя го друса СТАРЧЕСКА ПСИХОЗА преди 3 седмици Профил на трол?
  Иска се ЦЕНЗ,такт и ВЪОБРАЖЕНИЕ за да се мислиш за д-р психиоатър...увеличете му дозата от хапчета на тоя"психиатър" и задължително го ИНСТРУКТИРАЙТЕР как да ги пие!!!!
  : 15 !
 • професор Ламброзу 1.4 професор Ламброзу преди 3 седмици Профил на трол?
  Малиеее...тоя на снимката не е мръднал и на йота от 1990г....същата плешива физиономия,същият флегматичен словоред и същите БЕЗУМИЯ...едно към едно!!!!В лудницата добре ги потдържат-направо да им завиди човек,дори и бръчки по челото няма/ако снимката е актуална/!
  : 16 !