Имитации или ново начало - какво се случва в Русия след изтеглянето на западния бизнес

7769
Имитации или ново начало - какво се случва в Русия след изтеглянето на западния бизнес
Снимка: Getty Images

Десетки западни компании се изтеглиха от Русия, дистанцирайки се от войната на Москва в съседна Украйна, но някои от тях вече започнаха да се ребрандират.

Миналата седмица McDonald's Corp. обяви, че продава ресторантите си в Русия на един от настоящите си местни лицензианти, който ще отвори отново клоновете под ново име, което предстои да бъде определено - най-значимото ребрандиране досега на компании, които се изтеглят от Русия.

Ето и някои нови брандове, които вече се появиха:

Защо редица западни марки не могат да напуснат Русия дори и да искат?

Много мултинационални компании обявиха оттеглянето си или поне временно прекратяване на дейността си в Русия, но други групи не са в съ...

Счетоводните и консултантските фирми от "Голямата четворка" в света прекъснаха връзките си с Русия. В три от случаите руското подразделение вече е преименувано.

PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) заяви, че наследникът на руския ѝ клон ще се нарича Technologies of Trust. "Докато изграждането на доверие и развиването на безупречна репутация може да отнеме години, те могат да бъдат подкопани за една нощ", заявиха от Technologies of Trust.

Бившият руски бизнес на "Делойт" се превръща в "Бизнес решения и технологии", според регулаторно заявление от 18 май, подадено от един от големите му руски клиенти - мобилния оператор МТС.

Автомобили

Френският производител на автомобили Renault ще продаде мажоритарния си дял в автомобилостроителя "АвтоВАЗ" на руски научен институт, според информацията само за една рубла, с шестгодишна опция за обратно изкупуване - оставяйки отворена вратата за връщане.

Новата реалност в Русия: С дефицит за паста за зъби и без хубав интернет

Войната срещу Украйна, която Владимир Путин запали, накара още една голяма западна компания да напусне Русия. Става въпрос за Colgate-P...

Заводът на Renault Russia в Москва ще спре да произвежда Renault и ще бъде преименуван на Московски автомобилен завод "Москвич", с което ще се възроди марката "Москвич", която за последен път се появи на пазара за нови руски автомобили преди две десетилетия. ОЩЕ: Новите "Москвичи" може да бъдат китайски

Адвокатски кантори, застрахователи

На 20 май Zurich Insurance заяви, че се е съгласила да продаде руския си бизнес на членове на местния екип, които ще управляват бизнеса под друга марка, но не разкри новото име.

Руското подразделение на адвокатската кантора Bryan Cave Leighton Paisner стартира отново под руско управление на 6 април като ALUMNI Partners.

Недвижими имоти

Корпорациите, които обявиха война на Русия заради Путин

Войната в Украйна продължава вече втора седмица и за това време освен бойните действия се води още една война – тази на санкциите...

Гигантът в сферата на търговските недвижими имоти CBRE напуска Русия, като прекратява партньорството си с две свързани компании там. Бившето руско подразделение на CBRE заяви, че досегашните управители ще поемат бизнеса, който ще функционира като CORE:XP.

Дрехи

На 19 май полската компания за търговия на дребно LPP съобщи, че е решила да продаде руската си компания RE Trading на китайски консорциум, като "няма никакви права да използва търговските имена и търговските марки на марките за дрехи, собственост на LPP".

Руската държавна информационната агенция ТАСС съобщи, че предишните обозначения постепенно ще бъдат заменени с нови лога. Снимки в социалните мрежи от 20 май показват, че в един от магазините Sinsay на LPP вече е изписана новата марка - Sin.

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 23.05. - Киев удължи военното положение

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Руска лятна офанзива 2024: Вариант Славянск - Краматорск

Украйна е в надпревара с времето, наближава ли руска офанзива?

F-16 ще трябва да ударят най-ефективното руско оръжие в Украйна (ВИДЕО)

Как Русия манипулира умовете ни всеки ден: Наръчник за връщане към реалността

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари