Италиански прочит: Италия, както Франция, е склонна на отстъпки пред Путин за Украйна

41063
Италиански прочит: Италия, както Франция, е склонна на отстъпки пред Путин за Украйна
Снимка: Getty images

Италианският премиер Марио Драги призова за разрешаване на украинската криза чрез преговори, пише изданието Nicola Porro. То е създадено от известния италиански журналист Никола Поро, който има репутацията на либерал и либертарианец. Изданието цитира журналиста Лучо Карачоло, който смята, че украинският президент Володимир Зеленски не харесва тази позиция на Рим, тъй като може да влоши конфликта му с полка "Азов".

Все още не е известно с какво приключиха последните разговори за Украйна. Ясно е, че Европа полага усилия, а френският президент Еманюел Макрон оглавява редиците на онези, които се опитват да преговарят с Путин. Британският премиер Борис Джонсън, от една страна, и американският президент Джо Байдън, от друга, не желаят преговори с отстъпки за Путин. Те не само дават на Украйна милиарди евро и оръжия, но и подкрепят законните искания на Зеленски.

Фрегатата "Адмирал Макаров" вероятно ще е новият флагман на Черноморския флот

Ракетната фрегата "Адмирал Макаров" по проект 11356 може да стане новият флагман на Черноморския флот (ЧФ) на Русия след потъването на ...

Украинският президент ясно заяви: няма споразумение с Путин, докато Русия не напусне окупираните територии. Единствената отстъпка е Крим: Зеленски е готов да отложи темата засега, но очевидно не иска да даде полуострова на Москва.

Интервюто на украинския президент в предаването Porta a Porta даде повод за размисъл. Това важи и за информацията, която Киев получи за пътуването на Марио Драги до САЩ. Наистина мнозина очакваха италианският премиер да се придържа към "твърдите" позиции на САЩ и Великобритания, но се оказва, че той е по-склонен на съгласие с Париж. "Президентът Зеленски не хареса изявленията на Драги и Байдън за необходимостта от намиране на изход от ситуацията, защото започнаха да се появяват вътрешни проблеми, по-специално с полка "Азов", каза Лусио Карачоло пред телевизионната водеща Лили Грубер за предаването "Ото" на канал La7.

Не е тайна, че полкът "Азов" създава проблеми на Зеленски. Командирите на "Азов" бяха убедени, че ще успеят да извършат светкавична операция и да освободят бойците от хватката на руснаците, обградили металургичния комбинат. Но Киев не е готов да поема рискове: "Азовстал" се намира на 150 километра от украинската отбранителна линия и подобна операция може да доведе до голям брой жертви.

"Зеленски беше обвинен, че е оставил бойците в "Азовстал". Той получи сериозни заплахи от тях", каза Карачоло. Струва си да се отбележи, че "Азов" и украинският президент не се разбираха много добре още преди началото на конфликта.

Съветник на Зеленски: Хора, които не са участвали в преговорите за "Азовстал", да спрат да си правят пърформанси

Евакуацията на украинските бойци от завода "Азовстал" в Мариупол е предизвикал "парад на суетата" сред някои политици, които го използв...

Според Карачоло вътрешните проблеми на Киев и "по-голямата отвореност на основните западни страни към компромиси" могат да влошат ситуацията. Освен това "трябва да извлечем ползите от налагането на санкции, които бяха най-застъпени от американците, които искаха да разделят европейците и руснаците. Но всичко завърши с отделянето на европейците от Съединените щати, което Драги каза на Вашингтон. Той каза на Байдън, че ако продължим да действаме по този начин, нито нашата икономика, нито обществото няма да могат да издържат на това. Появи се голяма пукнатина."

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Politico: Путин няма да ходи никъде, какво следва?

ИДИЛ и касапницата в Москва: Очевидните сигнали, за които Путин си затваря очите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари