Какви са ползите на Русия от Македония?

11404
Какви са ползите на Русия от Македония?
Снимка: Getty images/Guliver

Ако компромисът за името бъде отхвърлен, приближаването на Македония към Европейския съюз и НАТО ще бъде блокирано за дълъг период от време. За това предупреждават от редакцията на германския национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung в кратък материал, посветен на темата за Македония и руското влияние в страната.

„Русия няма да се спре от предупреждението на американския министър на отбраната (Джеймс) Матис да не се меси в Македония. Точно там Москва може да получи много. Ако в края на месеца гражданите на Македония отхвърлят компромиса в спора за името с Гърция, тогава по-нататъшното сближаване на страната с НАТО и ЕС ще бъде блокирано за дълго време.

Русия привика холандския посланик заради "шпиономания"

Посланикът на Холандия в Русия Рене Джонс-Бос беше извикана в Министерството на външните работи на Русия във връзка с "продължаващата а...

С това руското ръководство в Македония ще постигне онова, в което се провали по грандиозен начин в Черна гора – предотвратяването на разширяването на НАТО на Балканите. Москва ще продължи в същия дух, който се усещаше преди смяната на авторитарно-националистическо ръководство в Скопие миналата година. То водеше политика против Запада и тласна страната към изолация.

Действията на Москва трябва да се наричат с истинското им име. Още по-важно е това, което водещите политици на ЕС, сред тях и канцлерът Ангела Меркел, направиха със своите посещения през последните седмици: да покажат колко много може да се получи с решаването на спора за името", се казва в текста на статията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари