Конспирацията "Бил Гейтс": Чипирането е възможно, въпросът е в целта (II част)

35812
Конспирацията "Бил Гейтс": Чипирането е възможно, въпросът е в целта (II част)
Снимка: Getty Images/Guliver

В първата част на историята, посветена на ролята на Бил Гейтс в световното обществено здравеопазване и по-специално по отношение на ваксините, Actualno.com разгледа два от общо четири минифилма за Гейтс и с каква цел преобърна фокуса си на дейност от софтуерен специалист до медицина и наука. Сега ще обърнем внимание на третия филм – този, който най-общо показва как (уж) Гейтс се стреми към контрол върху развитието на човечеството.

Филмите са дело на Джеймс Корбет, който, според проекта на Wikipedia – Rationalwiki, е създал проекта си The Corbett Report с цел да бъдат оборвани псевдонаучни твърдения и конспиративни теории, Корбет е известен именно като човек, развиващ конспиративни теории и то за големи исторически събития – от Втората световна война та до атентатите от 11 септември. Самият той се представя като учител по английски език, който се възползва от възможностите, които Интернет му дава, за да може да бъде чут гласът му.

Трето видео – "Бил Гейтс и мрежата за контрол на населението"

Началото е поставено със стара мистериозна среща (от 2009 година) на Бил Гейтс с други милиардери – Уорън Бъфет, Дейвид Рокфелер, Джордж Сорос, Майкъл Блумбърг, Тед Търнър (създателя на CNN) и дори Опра Уинфри. Официално мотивът е благотворителност и участниците в шестчасовата среща казват само това – пред известни телевизии като ABC. По това време ефектът от световната финансова криза е силен и милиардерите казват, че са се срещнали, за да обсъдят начини как тези проблеми да не ударят много силно благотворителността. Други обсъждани теми са били здравни и екокризи в цял свят, образование, държавни реформи, според The Guardian. Но впечатлението за нещо конспиративно се подсилва от факта, че за пръв път толкова големи богаташи правят такава среща.

Заради това Корбет е категоричен във филма си – не става въпрос за доброта и благотворителност, а за контрол. Основен аргумент – за малко над 10 години личното състояние на Гейтс се е удвоило оттогава, макар той да обяви, че ще раздава за благотворителност почти цялото си състояние. Корбет критикува специално ABC и репортажа на "Добро утро, Америка", защото е пиар, а не критичен. И изказва своето виждане – дали милиардерите не са обсъждали как да ограничат увеличението на населението на планетата?

Този въпрос специално е публично известно, че е от голям интерес за Гейтс. Неговата официална максима е, че чрез нови лекарства, ваксини и образование за Третия свят жените ще започнат да раждат по-малко, тъй като децата им ще оцеляват и остаряват т.е. няма да го има ефектът "повече деца – по-голям шанс поне някое да оцелее".

Гледната точка за заговор на милиардерите се подсилва с цитат от годишния доклад на фондация "Рокфелер" от 1968 година, посветен и на проблемите на пренаселването. Във филма не се споменава, че в първа глава на доклада темата е гладът в световен мащаб, но се набляга на това как се правело много малко по отношение на ваксинацията като средство за усилване на имунитета. Всъщност, разделът за големината на населението започва с констатацията, че контрацептивните методи не са достатъчно ефективни и темата за ваксините е повдигната точно и само в това изречение, което е извадил Корбет – наред с констатацията, че има проблеми с ефективността на контрацептивите като метод да не се размножаваме безразборно, включително от здравна гледна точка. А в петгодишния хоризонт на фондацията по темата се предвижда най-много пари да идат като дарение за образование за семейно планиране – 11,30 млн. долара. А 4,61 млн. долара са за развойна дейност по отношение на биологията.

Корбет прави скок до 1988 година и как фондация "Рокфелер" финансирала Norplant точно с плана да дава пари за развойна дейност по отношение на биологията – имплант, поставящ се под кожата, продаван под търговската марка Jadelle, който представлява устройство, което освобождава левоноргестрел за контрол на раждаемостта. Това е една от най-ефективните форми за контрол на раждаемостта с едногодишен процент на неуспех около 0,05%. Отделно, Корбет обръща внимание на работата на фондация "Рокфелер" със СЗО за създаване на ваксина за контрол на раждаемостта, която развива имунна реакция срещу хормон (hCG), с чиято помощ бебетата се закрепят в матката. Не става ясно обаче, че тази ваксина се прави с помощта на още много донори, но Корбет посочва скандали от 1990 година, че с ваксини против тетанус програми на СЗО в Третия свят всъщност ще действат от гледна точка контрол на раждаемостта именно с включване на посочения по-горе имунен орган срещу hCG.

Тук вече се вписват Бил и Мелинда Гейтс – с договора си с Pfizer за поставяне на контрацептиви и цитирана реч на Мелинда Гейтс от 2012 година с основен акцент: "А защо жени от Третия свят да ходят километри, за да им поставят инжекция, като може да се разработи специално устройство (Uniject), с което сами да си я слагат?" (официално съобщение на сайта на фондацията на Гейтс)

На ред е нов момент – изобретението на Microchips Biotech, с което може по безжичен път да се "активират" отделни дози на ваксина или лекарство за контрол на раждаемостта, намиращи се в имплант, поставен под кожата. Имплантът може да стои в човешкото тяло до 16 години. Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс дава първоначално 17,9 млн. долара грант (безвъзмездно) за това. И логично инструментът е завършен – има желание за контрол на раждаемостта, има и технологична възможност, е гледната точка на Корбет. Следва това да се наложи в глобален мащаб, според него – и то не като ниво на раждаемост, а като контрол над населението. Даден е и пример как – чрез идеята на GAVI (Международният съюз за разработка на ваксини, в партньорство с фондацията на Гейтс, Световната банка и СЗО) да се създаде биометрична база данни за всички деца, които живеят на труднодостъпни места в Третия свят и нямат легални документи. Това е идеята за чипиране, представена през проекта на Khushi Baby в Индия – да се носят гривни с чипове с информация с какво и кога е ваксиниран притежателят на гривната. Със сканиране само с мобилен телефон на гривната съответният здравен работник може да види електронното здравно досие на "пациента". Корбет обръща внимание и на т.нар. биометричен стандарт на съюза ID2020, чиято цел е 1,1 млрд. души, които нямат самоличност заради липса на официални документи, да имат електронна такава. Основатели на съюза са GAVI, Microsoft – компанията, с която Бил Гейтс стана световноизвестен и фондация "Рокфелер".

Самият Гейтс буквално преди дни коментира, че никога не се е занимавал с микрочипове – подробности ТУК. И всъщност въпросът е дали Uniject е микрочип или това е развитие на дигиталния сертификат. Обяснение на разликата между двете научете в това видео:

Бил Гейтс прекара последните няколко години в това да финансира две идеи, които изглеждат на пръв поглед несвързани - ваксини и електронна самоличност. С това изречение Корбет ясно показва какво мисли. И дава нов пример как ще станат чипирането и контролът – с нов метод за ваксинация, чрез разтварящи се микроигли, направени от захарна смес, с чиято помощ подкожно се вкарват и микрочастици, които оставят миркоследи и те се засичат от смартфон и така се проверява дали някой е ваксиниран или не. Просто казано – като баркод татуировка. И Гейтс, заедно с германския институт "Роберт Кох", финансира разработката му.

Тук вече Корбет твърди, че новата ваксина срещу коронавируса ще се разпространява по този метод – твърдение, за което няма нито един официален документ, от което и да е правителство по света, който да е цитиран във филма. Няма дори и намек чрез показване на някаква теория, че някоя държава мисли да действа с разпространение на бъдеща ваксина срещу коронавируса по този начин.

В своя блог Бил Гейтс говори по темата с ваксиниране на света заради коронавируса и действително настоява за това, ако има комбинация от лечебни протоколи, които свалят смъртността с по-малко от 95%, за да се върнем към нормалното. Гейтс обаче не споменава за дигитален паспорт за ваксинация срещу коронавирус в публикацията, но говори как може да се проследяват контактите на доказано заразен, като споделя, че на Запад няма да бъде възприет методът в Китай и Южна Корея, с тотално електронно следене, като изказва резерви как може германският модел да бъде абсолютно ефективен, след като, по негово мнение, ще е най-предпочитан, защото залага на човешки фактор при проследяване на контактите на заразен - т.е. здравни работници да вършат работата.

Но във филма на Корбет е пусната реплика на Гейтс, неясно пред кого и кога казана и дали е точно така казана, как трябва да се създаде сертификат кой е оздравял от COVID-19 и кой е ваксиниран, като се посочва проектът на Onfido за електронна самоличност (сканират се уникални биометрични данни чрез лицево разпознаване, като разпознаването е свързано с тест за коронавирус или ваксинация, хитро добавя Корберт), но този проект не е финансиран от фондацията на Гейтс. Корбет обаче казва, че е набрал 50 млн. долара венчър финансиране с помощта на Microsoft, но и не само – има още доста инвеститори, което личи и от официалното съобщение на Onfido.

Следващото парче от наредения от Корбин пъзел касае "Най-големият социален експеримент в света" (Aadhaar Project). Става въпрос за проект в Индия, чиято цел е 1,1 млрд. души т.е. цялото население на страната да получи уникален 12-цифров електронен код (като ЕГН), чрез събирането на биометрични данни от всеки човек по физически път (сканиране на очна зеница и вземане на пръстови отпечатъци). Официално обявената цел – за да може по електронен път да бъдат извършвани услуги, които държавата управлява – например отпускане на определени обезщетения. Изрично в Wikipedia е посочено, че участието в Aadhaar е по желание.

Създател на проекта е Нандан Нилекани, съосновател на индийската компания Infosys.

Но Корбин вижда "дългата ръка" на Бил Гейтс, защото двамата с Нилекани си партнират във венчъра Co-Impact и защото в проекта Aadhaar участва компанията Idemia, която отговаря за технологията за сканиране на очите. Тя има финансова подкрепа от фондацията на Гейтс, макар че всъщност Idemia участва в глобална технологична лаборатория с други фирми от бранша и то от цял свят (СПИСЪК), а лабораторията получава финансиране от Гейтс. С други думи – пресилено е да се каже, че Бил Гейтс ексклузивно финансира Idemia, която работи и за създаването на т.нар. Голям брат в Китай – подробности ТУК

Самият Гейтс не крие подкрепата си за биометричния проект на Нилекани – има и специална авторска статия за това, с видео. Корбет обаче посочва опасността според него – финансирането от страна на Гейтс на глобалния тръст ID4D, който е идея на Световната банка, чиято цел е "глобални подходи и обща визия за идентификация". Като една от основите за такъв подход Гейтс сочи проекта Aadhaar. Заключението на Корбин – чрез идентификацията по начина, подкрепян от Гейтс, печели и този, който осъществява контрола на данните, т.е. контрола над населението, защото "Гейтс и финансовите му партньори" искат всички да са част от глобалната финансова система, но от това да се възползват само тези, за които оторизираната власт в съответната държава каже.

Остава въпросът как тези хора без самоличност сега се възползват от възможностите на системата – или предимството им е, че "Гейтс и финансовите му партньори" не могат да ги достигнат, докато неизброимо число от хората без самоличност живеят в крайна мизерия? Но налице е и друг въпрос - ако до момента живееш добре и без такава система, обаче за да продължиш да живееш както досега да трябва да влезеш в системата, тъй като без нея практически ще е невъзможно да съществуваш (няма да можеш да плащаш за каквото и да е например, като няма пари-кеш), това какво означава?

Във видеото Гейтс сам казва, че цел на дигитализирането на финансовата система и икономиката с помощта на проекти като Aadhaar е и изчистване на сивата икономика, но Корбин вижда това като начин за контрол и злоупотреба. Той дава конкретен пример – експеримент на индийското издание The Tribune, при който само за 10 минути и срещу скромната сума от 500 рупии (7 американски долара) журналисти купуват през WhatsApp база данни от Aadhaar (включваща имена на хора, адресите им, снимките им, телефонните им номера, електронните им пощи, дори пощенските кодове на местата, където живеят), до която уж не трябва да има достъп. А за още 300 рупии журналистите си купуват софтуер, с който да печатат фалшиви карти с електронна идентификация, сякаш са редовно издадени от Aadhaar.

Само сляп човек може да не се притеснява от система, чрез която властта може да следи и записва в реално време всеки ход на гражданите, които следва да я излъчват, смята Корбин.

Трета част: "Конспирацията "Бил Гейтс": Чиста раса през ваксини и чипове ли иска милиардерът?"

Всички линкове в текста водят към източници на информация, където могат да бъдат намерени допълнителни данни за даден факт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Украйна е в надпревара с времето, наближава ли руска офанзива?

F-16 ще трябва да ударят най-ефективното руско оръжие в Украйна (ВИДЕО)

Как Русия манипулира умовете ни всеки ден: Наръчник за връщане към реалността

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари