Конспирацията "Бил Гейтс" - от масово ваксиниране до тотален контрол (I част, ВИДЕО)

28685
Конспирацията "Бил Гейтс" - от масово ваксиниране до тотален контрол (I част, ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Откакто коронавирусът се превърна в новина номер едно за целия свят, има няколко основни въпроса, на които отговор искат сигурно всички хора на планетата. Те са:

1. Откъде дойде тази напаст?

2. Кога ще има ефективно лечение?

3. Как може да не се случва отново?

Има обаче и още един въпрос – ще спечели ли много някой от цялата криза и кой ще е той? Съответно, нещата особено по този въпрос отдавна са излезли извън черното и бялото и се вихрят на полето на сивото – там, където истина и лъжа, информация и дезинформация се преплитат така, че много, много трудно могат да се отличат.

Откакто обърна поглед повече към фармацевтичната индустрия, отколкото към софтуерната, милиардерът Бил Гейтс почна да влиза в големите новини предимно като човек, който предупреждава за пандемия като тази, която се случи с COVID-19. Влиза и като филантроп – човек, даряващ огромни средства и привличащ средства на други, за да се търсят възможности за разработка на ваксини.

Точно тази нова роля на Гейтс обаче предизвиква редица обвинения – че чрез сегашната си дейност той се цели в световно господство. Има откровено налудничави твърдения – че чрез ваксина ще бъдат имплантирани чипове, с които Гейтс ще контролира хората на планетата. Дори в Русия световноизвестният режисьор и носител на "Оскар" Никита Михалков тиражира точно тази теория и беше сериозно осмян от руски медии от всякакъв спектър. С подозрение се гледа и на думите на бившия номер 1 при мъжете в тениса на корт Марат Сафин точно в същата посока, в каквато сочи Михалков.

Но дори и най-отявлените противници на каквито и да е конспирации не могат да отрекат, че рязката смяна на курса на Гейтс – от IT технологии към фармацевтичната индустрия, буди минимум интерес. А през този месец – месец май, особено внимание почна да привлича документален филмов проект, дело на Джеймс Корбет, който претендира да дава отговор защо Гейтс навлезе в света на ваксините. Отговорът, простичко казано, не е изненадващ – за да установи световен контрол. Но начинът, по който се стига до този отговор, е с 4 филма, които са построени на основата на обърнатата пирамида за информацията. Това е начинът, по който в журналистиката се построява даден материал. Той следва да отговаря на следните въпроси – какво, кой, кога, къде, защо и как? Документалните филми обхващат точно тези въпроси, макар и в разбъркан ред – как, какво, защо и кой!

Джеймс Корбет е човекът зад сайта The Corbett Report. Според проекта на Wikipedia – Rationalwiki, който е създаден с цел да бъдат оборвани псевдонаучни твърдения и конспиративни теории, Корбет е известен именно като човек, развиващ конспиративни теории и то за големи исторически събития – от Втората световна война та до атентатите от 11 септември. Самият той се представя като учител по английски език, който се възползва от възможностите, които Интернет му дава, за да може да бъде чут гласът му. И, разбира се, всичко това хвърля огромна сянка на съмнение относно четирите му филма за Гейтс. Те обаче със сигурност са всичко друго, но не и елементарна пропаганда – защото много от информацията вътре, представена като факти, всъщност наистина са факти. Но въпросът е в интерпретацията – защото в това поле всъщност няма правила!

Информация и дезинформация – обзор на първите две серии

Първото видео е озаглавено "Как Бил Гейтс монополизира световното здраве"

Още в самото начало се набляга, че Гейтс няма никакво медицинско образование, но се е превърнал в огромен фактор в медицинския сектор в глобален мащаб – обществено здравеопазване и ваксини.

В подкрепа на теорията как използва парите си за влияние – а защо, отговори, от гледна точка на автора Джеймс Корбет, дават чак третият ("Бил Гейтс и мрежата за контрол на населението") и четвъртият филм ("Запознайте се с Бил Гейтс") в поредицата - Корбет почва с общоизвестни факти, но от гледна точка "купуване на добра публичност" – че Гейтс, през фондацията си "Бил и Мелинда Гейтс", финансира проект с британския вестник The Guardian за глобално развитие, че финансира сайтът Our World in Data, който следи развитието на кризата с коронавируса (както и много други като статистика), BBC, но не е споменато, че почти 2,5 пъти повече пари за BBC Media Action дава британското външно министерство, а 500 000 паунда повече идват от Европейската комисия – за периода 2017/2018 година.

Факт е обаче, че Гейтс има огромно влияние в СЗО – вторият най-голям дарител след САЩ е неговата фондация, вижда се и от списъка с дарители с данни за четвъртото тримесечие на миналата година. Факт е и, че още преди да бъде избран сегашният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, има сериозни подозрения за подкрепа зад кулисите от страна на Гейтс – например в ето тази статия на Politico, а The New York Times надълго и нашироко отразява обвинения от член на щаба на противник на Гебрейесус в надпреварата за най-важния пост в СЗО, че етиопецът като здравен министър е прикрил три епидемии от холера в Етиопия. Тонът на световноизвестния американски вестник към сегашния ръководител на СЗО е много критичен, но във видеото на Корбет се твърди, че Гебрейсус не е лекар, а той има бакалавърски степени по биология и имунология съгласно данните от официалната му биография в Wikipedia.

Второто видео е със заглавие "Планът на Бил Гейтс да ваксинира света"

Тук първата отправна точка е, че след като Гейтс е казал, че няма да се отървем от коронавируса, редица световни лидери и известни учени го казали – един вид Гейтс е задал тонът, като заявил и, че ваксина може да има за 18 месеца.

Проверка на Actualno.com показа следното – на сайта на фондацията на Бил Гейтс е качено съобщение точно за 18-те месеца, като е даден линк към британския вестник The Telegraph и авторска статия на Бил Гейтс от 12.04.2020 г. Има и видео от CNBC от 09.04.2020 г. по същата тема. Но главният епидемиолог на САЩ д-р Антъни Фаучи говори публично точно за 18 месеца като срок за изработване на ваксина още на 02.04.2020 г. - ето и статията на Business Insider за това. Въпросът е, че във видеото на Корбет няма посочени дати кой кога какво е казал, както и че е много възможно въпросните тези да са казани и от Гейтс, и от научни авторитети като Фаучи и преди посочените в този параграф дати. С други думи - щом искаш да докажеш някакво твърдение, опираш се на факти, а не на други твърдения! Защото дори бегла проверка на база дати показва пробив в твърдението от видеото.

Следващо важно твърдение – че имало изследователи, които тествали ваксина срещу "родителя" на SARS-CoV-2 – вирусът SARS-CoV (имат 80% съвпадение в генома), който предизвика в началото на XX век епидемията от Тежък респираторен синдром (ТОРС), и "лабораторното животно" се оказало по-уязвимо на вируса след тестването. Няма обаче изрично пояснение в самото видео кои са тези изследователи, за коя разработка на ваксина става въпрос, за какво лабораторно животно – да не говорим, че да се съди за даден медицински продукт по резултат от едно лабораторно животно е повече от абсурдно! Изглежда Корбет цитира ТОВА ПРОУЧВАНЕ, от 2012 година - там действително е отразен неблагоприятен ефект на експериментална ваксина върху мишки, която ги е направила по-чувствителни към SARS-CoV. Отделно, има специализиран коментар от 4 март, 2020 година на д-р Питър Хотец пред Комисията по наука на Камарата на представителите в Конфреса, който говори за ваксина срещу SARS-CoV и как е липсвало финансиране заради липса на интерес поради изчезването на ТОРС и как ако е имало пари, е щяло вероятно да има ваксина преди години. Как точно се говори и се оценяват научни изследвания за вируси и ваксини - конкретно за SARS-CoV, можете да видите и в ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ!

Истина обаче е, че досега няма ефективно развита РНК ваксина и се влиза в неизвестно поле за науката. РНК подходът е следният – да се стимулира човешкото тяло да произвежда антитела, т.е. то да е резервоар на ваксина срещу съответния вирус. Повече можете да научите ТУК, включително с коментар на д-р Питър Хотец, който присъства във видеото на Корбет.

Силен аргумент в подкрепа на теорията за "злите" намерения на Гейтс е, че има издадено разпореждане от американските власти със задна дата относно медицинските мерки срещу COVID-19 в САЩ и да не се позволяват искове за вреди – то да важи от 4 февруари, 2020 година, а ден по-късно, на 5 февруари, фондацията на Бил и Мелинда Гейтс обявява помощ от 100 млн. долара за борба с коронавируса. Корбет обаче пропуска, че разпореждането на властите в САЩ изключва един сегмент от тази защита срещу искове - в случаи на злонамерен умисъл! И го пише още в първия абзац на обобщената информация!

Не е пропуснат и "случаят Индия" - как имало 7 умрели момичета след поставяне на ваксини, подкрепяни от Гейтс и фондацията му. Всъщност, нито едно от седемте момичета не умира от ваксина – Actualno.com вече писа за този мит, ТУК! Но че има брожения по темата в страната, това е факт - голяма статия в индийския вестник The Hindu, както и специализирано научно изследване! В него разглежда корелацията между нанасянето на ваксината срещу полиомиелит и развиването на парализа, недължаща се на полиомиелит (съкратено NPAFP, non-polio acute flaccid paralysis). Заключението е следното: "Програмата за ликвидиране на полиомиелит успя драстично да намали разпространението на тази болест в световен мащаб, което беше постигнато чрез използването на имунизация с орална ваксина. Докато приветстваме тези огромни усилия за премахване, нашето наблюдение подкрепя хипотезата, че честотата на прилагане на орална ваксина е пряко или косвено свързана с честотата на NPAFP". 

Обръща се поглед към това как ваксина срещу полиомелит, разработена с помощта на Гейтс, довела до масови случаи на парализа в Индия. Това твърдение става особено популярно с помощта на известния с конспиративните си теории наследник на клана "Кенеди" - Робърт-младши, в социалните мрежи!

При съществуващите несъответствия, вече въпросът как да се отнасяме към теорията, че Гейтс ще ваксинира света, за да го контролира, може да има доста неприятен за позицията на автора отговор! И това всъщност изобщо не е хубаво за дебата - защото има място за сериозна критика спрямо дейността на Гейтс, но когато биват открити толкова дупки в теориите, почваш да се съмняваш за всичко в тях - дори и евентуално вярното! Като например споменатите във филма д-р Арата Кочи, експерт в СЗО и Тачи Ямада, с водеща роля в дейността на Гейтс и критиките на д-р Кочи, че Бил Гейтс създава "научен картел" де факто под шапката на СЗО - нещо, на което авторитетен източник като The New York Times обръща сериозно внимание, а и не само този вестник!

Втора част на поредицата можете да прочетете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

F-16 ще трябва да ударят най-ефективното руско оръжие в Украйна (ВИДЕО)

Как Русия манипулира умовете ни всеки ден: Наръчник за връщане към реалността

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари