X
 
 

Методи Андреев: Участниците в шпионската афера са агенти на влияние на Кремъл

4278 5
Методи Андреев: Участниците в шпионската афера са агенти на влияние на Кремъл
Снимка: БГНЕС
Да се докаже шпионаж се изисква висш пилотаж на службите. Можеш да изгониш дипломат заради заплаха за националната сигурност и това решение на държавата не е необходимо да се аргументира. За да докажеш, че даден човек е шпионин, трябва да разполагаш с неопровержими доказателства, не само, че е получавал пари. Шпионите се хващат в момент на предаване на информация или получаване на инструкции. Те, по принцип, не са публични фигури, а светски с много добри връзки в различни сфери. Тяхната работа трябва да е високоефективна и да носи информация, а не обществено влияние.

Така започва коментарът си Методи Андреев, публикуван от БГНЕС. Андреев е бивш председател на Комисията по досиетата и бивш депутат от ГЕРБ. Според него, не трябва да обиждаме хората, които уважават руския народ и култура, защото всеки може да харесва, която държава иска. Но трябва да се прави разлика с "новите русофили".

Председателят на движение "Русофили" е обвинен в шпионаж (ВИДЕО)

Председателят на "Русофили" и бивш издател на в. "Дума" Николай Малинов е обвинен в шпионаж в полза на Руския институт за стратегически...

Профилът на задържаните за разпит господа от движение „Русофили“, към които не питая никакво уважение, е на агенти на влияние. Те обаче не са обвинени в това, а в шпионаж. Задържаните и разпитаните са известни публични личности, за които отдавна се знае, че работят винаги за управляващите в Кремъл. По тази причина не ги смятам и за „русофили“, защото те не обичат руския народ, култура и държава. Те не обелиха нито дума в защита на хилядите протестиращи срещу управляващия режим и неговите репресии. Не може да си русофил и да говориш единствено и само положително в защита на режима на Владимир Путин, а да не виждаш, че най-интелигентната част на Русия, активните хора от средната класа са против него.

Не трябва да допускаме рубладжиите, каквито са тези псевдо русофили да стават мъченици. Разпитите съвпаднаха с трагичната за българския народ 9 септември, това сега дава възможност на защитниците на тези рубладжии да говорят едва ли не за връщане на фашизма, на Закона за защита на държавата и всякакви подобни глупости. Може да се получи така, че прокуратурата вместо да извади очи да изпише вежди в дългосрочен план. Тези рубладжии не трябва да бъдат превръщани в герои и мъченици, те не са такива.

Арестите за шпионаж трябва да бъдат извършени дискретно. Проблемът е, че ако сега не успеем да докажем повдигнатите обвинения, ще олекнем. Всяко идване на генерал Леонид Решетников в България предизвикваше скандал, то беше толкова ясно и публично. Дори се знае с кои политици се е срещал и кой е организирал тези негови срещи. Но едва ли толкова високопоставен и осветен офицер от руското разузнаване може да бъде водещ офицер на разпитаните и обвинените в шпионския скандал. По-скоро, пак ще повторя, става дума за хора за влияние и те най-вероятно именно като такива се възприемат от Русия.

 

Президентът Румен Радев: Обвиненията в шпионаж за Русия са абсурдни и нелепи

Обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и нелепи, здравият разум напуска българското политическото пространство, особено уп...

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Тази мърша откъде пак изпълзя ? Плювачът Методи, отврат отвсякъде, гледа да се прилепи към която и да е партия стига да има възможност за някакво кокалче . За него като типичен СЕЛЕНДУРИН няма почтеност щом ще има нещо за получаване . Слугинаж и мазник !
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Методи Андреев: Участниците в шпионската афера са агенти на влияние на Кремъл а не на Вашингтон
  : 1 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Значи, може да има фондация на Сорос / а това е под прикритие ЦРУ/ трийсет години в България. Раковите образувания на тази фондация вършат сериозна политическа дейност. Дори свалиха Жан Виденов. Може да идват трима никакви американски сенатори и да спират жизнено важни наши проекти. Това може. Може фондация Америка за България ачик – ачик / открито/ да превежда милиони на медии, което означава, виж още ›› че ги купува. Може да има американски Атлантически клуб. Това не им стига – направиха и Атлантически съвет. Да не би те да се спонсорират от Кремъл? Може у нас да има четири американски бази, да ни правят на пушечно месо. Може Борисов да подписва договор с Македония , съчинен в американското посолство. Може да правим паметник на Реийгън – какви заслуги има? Може да правим паметник на пилотите, дето са бомбардирали страната ни. Сега ще ли сме да правим паметник на Кенеди. А трябва да мразим Русия! Който иска да вярва на тези абсурди!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Мето, сега ако се изцепиш, че другаря Цаци няма нищо общо с товарищ Чайка - ще ти повярвам, нали?!
 • Решетников: ЕБАСИ 1.1 Решетников: ЕБАСИ" разбирача"... преди 5 месеца Профил на трол?
  ...."Проблемът е, че ако сега не успеем да докажем повдигнатите обвинения, ще олекнем...."Да се докаже шпионаж се изисква висш пилотаж на службите.ВЪХьььнедей...тоя ША МЪ умори от смЕЕЕхь!Вижтеб само какви плиткоумни съждения и внушения прави този ЦЪРВУЛ:..."Можеш да изгониш дипломат заради заплаха за националната сигурност и това решение на държавата не е необходимо да се аргументира"....Шпионите виж още ›› се хващат в момент на предаване на информация или получаване на инструкции....А СТИГА БЕ....а когато чука жената на президента не може ли????ПЪЛЕН СМЕШНИК!прочел няколко досиета и си мисли ,че е хванал Бога за ОНАЯ МУ работа....И накрая ИЗБОДА му направо ме извади от джапанките:",,,,Но едва ли толкова високопоставен и осветен офицер от руското разузнаване може да бъде водещ офицер на разпитаните и обвинените в шпионския скандал русофили.,,"
  : 5 !