X
 
 

Москва: Позицията на ЕС за Северна Македония е цинична

Директорът на Федералната служба за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин заяви днес в Белград, че позицията на Европейския съюз за начало на преговорите със Северна Македония е цинична.

По повод решенията на последния Съвет на ЕС Наришкин подчерта, че „това е пример за непоследователна, а много често и цинична позиция на Европейския съюз спрямо балканските държави”.

„Брюксел покани двете държави в евроатлантическите структури, преди всичко в НАТО. Тези държави изпълниха исканията на Брюксел, осъществиха трудните реформи, а когато стана въпрос за ЕС, Брюксел им затвори вратата под носа. Това наистина е цинично”, заяви Наришкин.

Русия е наясно със силния натиск, който НАТО оказва върху Сърбия, за да не получи сръбско-руският хуманитарен център специален статут. Това е още едно потвърждение за груба намеса във вътрешните работи на суверенна държава.

В отговор на въпроса дали остава в сила искането за предоставяне на дипломатически статут на служителите в сръбско-руския хуманитарен център в Ниш, Наришкин обясни, че това не е искане, а легитимна молба на руското правителство. С подобен статут са голям брой западни представителства в Сърбия.

Той описа ситуацията на Балканите като много напрегната, главно заради завръщащите се в родината си бивши бойци в Ислямска държава. Според него, международният тероризъм е обща заплаха за Сърбия и Русия.

Затова двете държави си разменят анализи за състоянието на различните области на нестабилност. Наришкшн сподели, че двете държави провеждат съвместни операции, за да защитят законните си интереси.

Наришкин е на посещение в Сърбия по повод Деня на сръбската Агенция по сигурността, като подчерта, че тя е партньорска служба, която работи с информация за планове и финансиране на тероризма.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  ГОВНОЯД 1.1, никого не можеш да излъжеш, колкото и рубли да са ти броили! Няма нито един убит сърбин, но сърбите избиха стотици хиляди в Сребреница, и за това бяха наказани! Ебавай си Путята Ленина!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  освен това бомбардировките в Сърбия бяха само срещу военни обекти
  : 7 !
 • Октомври 2.2 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  И Китайското посолство и една къща в Горна баня / София/ бяха все военни обекти на / Югославия/. В Сребреница холандски сини каски пушеха цигарки , пиеха кафе и гледаха. А , пък имаше преди Сребреница , кланета извърешни от Бандите на изтебегович.
  : 11 !
 • Октомври 2.3 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Но , пък Сърбия исторически си заслужи това което си случи. Грозно , но факт. Работата е там , че соросоиди като този /2 , 2.1 , 1/ изобщо не ги интересува Македония. историческата истина там и така нататък. Те са на директно командване от Сатаната/ Сащ/ и най Сатаната сред щатските Сатани / георгето шорош/
  : 11 !
 • Анонимен 2.4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Говно евнух 1 Дано и теб не те убият така, както нито един сърбин!
  : 3 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  По-нагли от рушняците няма! Тези, дето избиха в Сирия стотици хиляди жени и деца, сега четът морал!
 • Историк 1.1 Историк преди 3 седмици Профил на трол?
  А тези, които избиха в Сърбия стотици цивилни граждани и бомбардираха инфраструктурата и градовете там, само дето не са поискали да се издигне паметник на пилотите убийци на цивилното ЕВРОПЕЙСКО население, както направиха у нас.
  : 25 !
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...