Нова офанзива на сирийското правителство в Идлиб, има данни за лъжа на "Белите каски"

4775
Нова офанзива на сирийското правителство в Идлиб, има данни за лъжа на "Белите каски"
Снимка: Getty images/Guliver

Сирийските правителствени сили са поели контрола върху няколко града в северозападната провинция Идлиб. Информацията, съобщена от мониторингова организация и сирийски държавни медии, идва на фона на подновената офанзива на армията срещу последния джихадистки бастион.

Сирийският център за човешките права съобщи, че няколко града в Идлиб са паднали под правителствен контрол в последното денонощие.

Патолозите в Турция не откриват улики смъртта на основателя на "Белите каски" да е насилствена

Бившият британски офицер Джеймс Ле Месурие, познат като основател на "Белите каски" в Сирия, е починал в следствие на обща травма, типи...

Офанзивата е достигнала предградията на Маарат ал-Нуман, стратегически център, който се намира на 33 км южно от град Идлиб, на магистралата, свързваща Дамаск с Алепо.

Превзети са Масран, Тал аш Шейх, Тел Менис, Маар Шамша, Дейр аш Шарки, Шейх Абдан и Абу Дахда.

Неправителствената организация "Бели каски" твърди, че руската авиация е ударила с бомби град А'заз и убила 10 души, а е ранила 50.

"Белите каски“ с обвинение за принудително вземане на органи от сирийци

Неправителствената организация „Бели каски“ в Сирия се занимава с принудителното премахване на вътрешните органи от хората,...

Информацията им обаче беше опровергана. Град А'заз се контролира от турски части, а руската авиация стана ясно, че не е удряла града. Протурски журналисти посочиха, че става въпрос за кола-бомба, като показаха и видео.

А'заз се счита за исторически град за турците, след като там се е провела битката между селджукските турци и европейските кръстоносци през 1125 г. и периодично става обект на удари от кюрдски части.

Припомняме, че организацията на "Белите каски" и преди е обвинявана в манипулации в Сирия. В социалните мрежи бяха разпространени кадри, на които се вижда репетиция от снимките на постановъчна провокация с химическо оръжие в сирийската провинция Идлиб. Процесът се ръководи именно от членове на организацията "Бели каски".

Израел е евакуирал 800 членове на организацията "Бели каски"

Израел е евакуирал 800 членове на организацията „Бели каски“ и техните семейства от Сирия в Йордания в нощта срещу неделя, ...

Инструкторът един след друг пита "актьорите" за готовността им, а също обяснява на участниците в постановката, че те са длъжни да положат усилия, "за да им повярват хората". Външният министър на Сирия Уалид Муалем заяви, че "Белите каски" се занимават с отвличане на деца, за да се подготвят за провокацията.

Още по-ужасяващо твърдение за организацията направи директорът на Фондацията за изследване на демокрацията Максим Григориев по време на пресконференция във Вашингтон. Според изнесените от него данни, организацията "Бели каски" в Сирия се занимава с принудително премахване на вътрешните органи от хората, влизащи в техните центрове. Той отбеляза, че десетки подобни случаи са установени в Алепо. Жертвите на "Белите каски", според Григориев, най-често са жени и деца.

Западните страни открито финансират тази организация, като нейн основател е бившият британски офицер Джеймс Ле Месурие. Той почина в Турция през 2019 година. Патолозите в Турция не откриха улики смъртта на основателя на "Белите каски" да е насилствена. Тя е настъпила в следствие на обща травма, типична за падания от голяма височина.

Припомняме, че Израел открито прие 800 членове на организацията "Бели каски" и техните семейства от Сирия в Йордания. Други представители на организацията бяха прехвърлени от Йордания във Великобритания, Канада и Германия.

Терористите с нова атака в Идлиб, Русия и Турция обсъдиха ситуацията

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обсъдил по телефона с турския си колега Мевлют Чавушоглу ситуацията в Сирия, РИА Ново...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

The Times: Великобритания умува как да връща нелегални мигранти на няколко държави

Избори за Европейски парламент и войната в Украйна: Опасна комбинация за Макрон

Уроците, които Полша трябва да научи от войната в Украйна

Израел удря Иран с ядрено оръжие: Генерал от кръга на Тръмп се тревожи

Анализ: Военните пилоти на САЩ - колко струват?

Битката за Часов Яр: Препятствията пред руснаците (КАРТИ)

Разширяването на Европейския съюз: Недостатъци и предимства

"Има ли изход?": Европа се бои да не затъне в украинското кърваво тресавище

"Три години на фронта не са достатъчни": Новият украински закон за мобилизацията

Мрачна прогноза за войната: Ключово предимство на Русия над Украйна се засилва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари