Новогодишните равносметки и пожелания на световните лидери (ВИДЕО)

4593
Новогодишните равносметки и пожелания на световните лидери (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Кой какво каза и пожела за нова година от най-големите и известни световни лидери - има общо усещане на еднаквост в уж различните речи, но има и уникални пожелания, типични за публично известния характер на всеки от държавници.

Американският президент Доналд Тръмп в типичен стил се похвали като най-успешния държавник на САЩ и обяви, че американската икономика е толкова дръпнала напред, че хората вече не работели на повече от едно място. Той все пак предупреди, че 2019 година ще е "страхотна", но и "сложна", защото такава я правели "хората". Тръмп посочи като основна цел построяването на стена по границата с Мексико, иначе нямало как да има "перфектна" охрана и обеща да се бори и "да спечели" за всички американци.

Пожеланията на Борисов и Караянчева за Нова година - да надграждаме стабилността стремглаво

Вече явно по традиция, освен президента, поздравления и пожелания за Нова година през Facebook отправят кажи-речи всички - и на по-важн...

В новогодишното си обръщение, излъчено по "Първи канал", руският президент Владимир Путин говори за необходимостта от подкрепа, обеща борба с цел повишаване на стандарта на живот в страната и предупреди, че за да се случи всичко добро и необходимо в Русия, руснаците трябва да са "един отбор". "Никога не сме имали помощници и няма да имаме. Затова трябва да бъдем сплотен и силен отбор", посочи Путин.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пък предупреди, че може да потърси нов път в атомната политика, информира bTV. В новогодишното си обръщение той потвърди желанието си да се срещне отново с американския президент Доналд Тръмп, както и да продължи ядреното разоръжаване, но и отправи предупреждение.

Речта на президента за Нова година

Чухте я, нали? Може би дори си я спомняте? Ако не, ето ви я отново, в следващите редове: "Уважаеми сънародници, Минути ни делят от н...

"Ако Съединените щати погрешно преценят търпението на нашия народ и упражнят санкции и натиск, без да спазят обещанието, което направиха пред света, нямаме друг избор, освен да потърсим нов път, за да защитим нашия суверeнитет и да запазим мира на Корейския полуостров" категоричен беше Ким Чен-ун. Той призова Южна Корея да спре съвместните военни учения със САЩ и каза, че на Корейския полуостров не трябва да бъдат разполагани стратегически военни активи.

С новогодишната си реч британският премиер Тереза Мей потърси политическа подкрепа за споразумението ѝ с Европейския съюз по Brexit. "Нова година е време да погледнем напред, а през 2019-а Обединеното кралство ще започне нова глава. Договорената от мен сделка за Brexit изпълнява вота на британския народ. Ако парламентът подкрепи сделката, Великобритания може да излезе от затруднено положение", каза тя.

Френският президент Еманюел Макрон обеща да продължи реформите и призова французите за търпение. "Това е урокът на 2018-а за мен. Ние искаме на променим нещата, за да живеем по-добре и за да защитаваме нашите идеали", подчерта той. Макрон обеща промени в помощите за безработни, в администрацията и пенсионната система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

F-16 ще трябва да ударят най-ефективното руско оръжие в Украйна (ВИДЕО)

Как Русия манипулира умовете ни всеки ден: Наръчник за връщане към реалността

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари