Посланието преди изборите в Русия: За Кремъл е важно вашето страдание!

3984
Посланието преди изборите в Русия: За Кремъл е важно вашето страдание!
Снимка: Getty Images/Guliver

Въпреки че победата на Владимир Путин на предстоящите президентски избори в Русия е ясна като бял ден, изглежда в цяла Русия има мобилизация, която да гарантира убедителен успех на "вечния" руски президент.

Специална система и инструкции

Указания да се гласува "правилно" са спуснати до всички държавни корпорации и големи частни предприятия. През последните месеци в Русия е създадена строга вертикална структура, чиято задача е да приложи препоръките на ръководителите на предприятията и прекия контрол за изпълнението им.

Във всеки руски окръг има "наблюдатели", във всяко голямо предприятие са назначени "отговорници" за явяването на работниците в избирателните секции на 18 март. Тези отговорници (които са на достатъчно високо ниво, най-често вицепредизенти или заметник-директори по връзките с обществеността) са длъжни да се отчита пред структурите на партията на Путин "Единна Русия" и администрацията на президента за проведената работа, пише МБХ медиа.

Разработени са специални "справочници" и "презентации", по които "в единен патриотичен порив" директорите на предприятията трябва да постигнат 100% явяване на изборите от страна на своите работници и техните семейства - на хартия не чрез натиск и принуда.

Ето какви са основните принципи на проекта:

1. Изключват се всякакви форми на административно принуждаване, съпроводено със заплахи или наказания.

2. Да не се агитира за който и да е кандидат.

3. Отчет – използването на списъци за сътрудниците от предприятията или организациите (индивидуален контрол.)

4. Поетапен контрол на всички действия на ръководителите на предприятията или организациите

5. Мек стимулиращ подход на формиране на мотивация за участие в гласуването.

6. Лични контакти с работниците от предприятията, комуникация от страна на референтните лица към работниците и ветераните.

7. Използването на преки изказвания от страна на топ мениджърите на корпорациите.

8. Многократност на комуникативните "докосвания" до работниците от предприятията.

МБХ медиа привежда пример за разговор как да бъде убеден обикновеният гласоподавател да се включи във вота:

Здравей, Василий Петрович! Аз съм Иванов! Нали не те притеснявам? Как сте? Аз съм добре, бяхме с момчетата да гласуваме. Почти всички от нашите бяха. А ти отиде ли да гласуваш?

— Отговор "ДА": Оценка -  Отлично!

— Отговор "НЕ" — Хайде, побързай. Трябва ни силна и стабилна власт, виждаш ли какво направиха американците в Украйна? Всички трябва да отидат да гласуват. Тогава и фирмата ще се развива, и заплатите ще се вдигнат (да се уточни кое е предприятието.)

Смятате, че това е шега? Не, всичко е истина и стотици, дори хиляди души в Русия ще получат подобни телефонни обаждания, допълва още МБХ медиа.

Възможност за гласуване на различни места

Фалшифирицането на изборите ще стане много по-лесно, отколкото сме предполагали, пише опозиционерът Алексей Навални в своя блог. Припомняме, че на Навални не беше позволено да участва в изборите като кандидат за президент.

Великобритания, Франция, Германия и САЩ: В аферата "Скрипал" е замесена Русия

Великобритания, Франция, Германия и САЩ осъдиха атаката с нервно-паралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщер...

ЦИК на Русия вече заяви, че 4,2 милиона души са написали заявления да могат да гласуват не по местожителство, а по местонахождение. Във всеки административен център (само в Москва те са 121) може да се вземе талон, с който се отива в участъка, който е избран за гласуване. Може да се получат 10 такива талона и да се гласува съответно 10 пъти, твърди Навални.

Руският опозиционер е проверил дали може да бъдат получени няколко бележки за гласуване на друго място и се оказва, че може.

 

 

 

Паси: Русофилството е колос на дървени крака

"Русофилството е колос на дървени крака, който няма реални основания." Това заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси в ко...

Снимка: navalny.com

По думите му системата е устроена така, че местните мошеници лесно да организират класически люлки (правилният термин е "круизно гласуване", по-познатият в България "изборен туризъм") - качват съответните гласподаватели в един автобус и цял ден ги развеждат по секциите, докато не гласуват 20-30 пъти.

Снимка: navalny.com

Путин: Русия е готова на диалог със САЩ, не се меси и не иска намеса в изборите

Отношенията между Москва и Вашингтон, предполагаемата руска намеса в американските избори, ситуацията в Сирия, мнението за Доналд Тръмп...

Според Навални тези 4,2 милиона души, заявили, че ще гласуват на друго място, в основната си част са базата на фалшифицирането на вота - легалното прикритие, обяснява още руският опозиционер в своя блог.

По-рано, на 12 март, председателят на ЦИК на Русия Ела Памфилова обяви, че крайният срок за приемане на заявления на граждани, които няма да са на мястото по своята регистрация, а в друг район или зад граница, изтича на 12 март. "До момента са подадени над 4 250 000 такива заявления", допълни Памфилова.

Учителите също имат политически поръчения. Класни ръководители изпращат съобщения до родителите с молба да се отчетат дали и къде са гласували. Съобщенията се приемат от 8.00 до 20.00 часа.

Посланието на Алексей Навални

В специално видеообръщение руският опозиционер се опита да убеди хората да не униват: "Да, ще хранят хората с лопати с храна – любимото развлечение на властите ни .. Всичко това е, за да ви покажат, че сте абсолютно малцинство .. всички ще ви сочат с пръст и самият Путин ще каже: Ето, това е вашата радикална опозиция... Всичко това е, за да страдате. Не страдайте! На 19 март вие трябва да гледате гордо и с насмешка на токшоуто, в което ще обясняват, че опозицията получава 3%. Кажете: "Аз не бях част от това!"... На 19 март е много важно да не се ядосвате, да не се измъчвате и да не страдате, защото точно това се иска от вас. Цялата процедура е именно заради това, а не Путин да получи своите проценти – те са му гарантирани. За Кремъл е важно вашето страдание!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

F-16 ще трябва да ударят най-ефективното руско оръжие в Украйна (ВИДЕО)

Как Русия манипулира умовете ни всеки ден: Наръчник за връщане към реалността

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари