X
 
 

Рогозин: Новите руски ракети „ще се борят” за пазар

Новите руски ракети „Союз-5” и „Союз-6”, проектирани от „Роскосмос” ще бъдат готови да се „борят” на пазара срещу чуждестранната конкуренция, заяви ръководителят на корпорацията Дмитрий Рогозин.

Според него, ракетите ще се конкурират успешно на международните пазари с ракети с американско или друго производство, съобщава РИА Новости.

Германия разработва отговор на руските ракети

Германия води тайни преговори със САЩ за получаване на достъп до секретна технология, която ще позволи разработването на ново поколение...

Ракетата „Союз-5” се разработва от 2016 г. и ще смени сегашните „Зенит”. Първият й старт е планиран за 2022 г., но неотдавна беше преместен за 2023 г.

Наскоро стана известно, че се разработва и ракета „Союз-6”, която ще се отличава от „Союз-5” по използването при първия етап на двигателя РД-180 вместо РД-171. РД-180, всъщност, е половината от РД-171, поради което проектният капацитет на „Союз-6” ще бъде 9 тона в ниска околоземна орбита, вместо 17-те тона на „Союз-5”.

От началото на 2000 г. Русия дълго време беше водеща по количество изстреляни ракети, включително за търговски цели. „Протон-М” и „Союз”, както и други руски ракети-носители принадлежаха повече от половината изстрелвания с търговска цел в света.

През 2012 г. количествата изстрелвания намаляха, а след 2014 г. делът на Русия постепенно намаля, за сметка на американските „SpaceX”. През 2018 г. „SpaceX” изстреля в космоса повече ракети, отколкото целия руски космически отрасъл.

Финландия не вижда в заплаха в руските ракетни комплекси до Балтийско море

Министърът на отбраната на Финландия Юси Нинистьо заяви, че не разглежда разполагането на руски ракетен комплекс в района на Балтийско ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...