X
 
 

Русия вижда нелоялна конкуренция на САЩ спрямо ЕС в блокажа на "Северен поток 2"

1857 56
Русия вижда нелоялна конкуренция на САЩ спрямо ЕС в блокажа на "Северен поток 2"
Снимка: Getty Images/Guliver
Ярък пример за нелоялна конкуренция е опитът на САЩ да възпрепятства изпълнението на проекта за газопровода "Северен поток 2".

Това обяви изпълняващият длъжността външен министър на Русия Сергей Лавров по време на пресконференция за резултатите от действията на руската дипломация през 2019 г.

Съдбата на "Северен поток 2" все още зависи в огромна степен от САЩ

Какъв е урокът и каква е голямата пречка пред "Газпром", след като новите американски санкции засега спряха "Северен поток 2", макар га...

"Дефицитът на доверие в световната политика и икономика се усложнява от широкото използване на методи за нелоялна конкуренция като едностранни санкции, протекционизъм и търговски войни.

Сред последните примери ще приведа опитите на САЩ да възпрепятстват реализацията на "Северен поток 2" въпреки мнението на водещите страни от Европейския съюз", настоя Лавров.

В края на 2019 г. САЩ обявиха, че налагат санкции срещу "Северен поток 2". Швейцарската компания Allseas тутакси преустанови работата си проекта.

В Австрия настояха, че отхвърлят екстериториалните санкции на САЩ срещу проекта за газопровод.

Пламен Димитров: „Северен-поток-2“ подложен на американска санкционна бухалка

Дългоочакваните американски санкции се стовариха върху газопровода „Северен поток-2“ броени дни преди той да бъде напълно з...

Руската държавна корпорация "Газпром" пък обяви, че за Русия няма технологични пречки самостоятелно да дострои "Северен поток 2".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 35 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Лавров е ПЪЛЕН ЗАДНИК, пишат за него колеги дипломати! - Из книга „Спомени на дипломати“: „Някои постоянни служители в ООН си спомняли как преди 10 г когато Кофи Анан забранил да се пуши в сградата, Лавров се провикнал – “тази сграда не е негова собственост … Повечето дипломати обаче казвали за Лавров “HE’S A COMPLETE ASSHOLE”
 • Анонимен 35.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  задник та дрънка
  : 0 !
 • Анонимен 34 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Верно е, че Русия запали ВСВ, но без САЩ щеше да я загуби!
 • Анонимен 34.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Русия е изцяло виновна за избухването на ВСВ - тя финансира и създаде нацизма и фашизма - \"Русия финансира и създаде и Фашизма и Хитлер\" - https ://www .youtube.com/watch?v=GQoe-3Va2oU
  : 0 !
 • Анонимен 34.2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Ленд-лиз: как «проклятые пиндосы» спасли дедов и СССР во Второй мировой войне - http ://glavpost.com/post/5oct2016/History/99835-lend-liz-kak-proklyatye-pindosy-spasli-dedov-i-sssr-vo-vtoroy- mirovoy-voyne.html
  : 0 !
 • Анонимен 33 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Американската гледна точка: Два пъти помагахме на Русия – след ПСВ за големия глад през 1921 и през цялото време на ВСВ – на всички руски униформи имаше деликатни етикетчета “Made in USA”. Даже и на генералската на Сталин. Русия излезе неблагодарна. 70 години иска да ни превземе и говори, че щяла да даде властта на работниците тук. Видяхме ги тези нещастни експерименти до къде водят – до Северна К виж още ›› орея, където комунизмът окончателно победи и хората гладуват. За това вече не вярваме на Русия. Няма да и помагаме пак. Ще я оставим да се саморазруши.
 • Анонимен 33.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Точно така е!
  : 0 !
 • Анонимен 32 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Историята трябва да се знае. Как 3 пъти в рамките на 70 год. Америка спасява ссср1. Максим Миронович https ://maxim-nm.livejournal.com/480232.html
 • Анонимен 32.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  “До последното копче”. Статия посветена на американският ленд лиз без който съвеЦкият съюз отдавна щеше да гибяраса. Авторът е “аполитичният” поет, есеист, майстор на документалният разказ Калин Донков. http ://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=forty&Number=1953792219
  : 0 !
 • Анонимен 31 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Ако не бяха САЩ, много народи щяха да мизерстват като Сев. Корея и Венецуела, влачейки комунистическия руски хамут на робството! Светът трябва да е благодарен на САЩ! Всичките войни, които са водили САЩ, са войни за спасяване на местното население от руския агресор-терорист, червен задник! КЛИНТ ИСТУУД: “Бях на 19 години и нищо не разбирах от политика, но след като видях в Корея какво комунистите виж още ›› правят със собствения си народ, ако някой американски комуняга ми каже, че сме били там напразно, ще му счупя главата!”
 • Анонимен 30 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Никаква конкуренция нама - САЩ е икономика №1, а русия е ходещия труп на ссср.
 • Октомври Н.Р.Б. 30.1 Октомври Н.Р.Б. преди 4 седмици Профил на трол?
  А най-голямите братушки на ватниците бяха фашагите! Правеха съвместни паради, доката англичаните воюваха с Хитлер! НКВД - ГЕСТАПО Братья по крови Полная версия - http ://www .youtube.com/watch?v=R0pGB_JqMowhttp + prosvetise.com/?p=8784 + http ://multi-online.ru/load/dokumentalnye/nkvd_gestapo_bratja_po_krovi/6-1-0-5341
  : 0 !
 • Анонимен 29 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Кахърната кобила пак дрищи тъпотии! Жалва се! Същага беше и с ссср - най-голямите му врагове бяха четирите сезона и капитализма! За това е на боклука!
 • Анонимен 29.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  тъпа кобила - кво да дрищи
  : 0 !
 • Анонимен 28 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Руснаците да патентоват поне една технология, па после да говорят за конкуренция! Страните от Четвъртия Свят нямат конкуренция - те са на дъното!
 • Анонимен 27 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Конкуренция межде САЩ и русия не може да има, защото русия е 90 години назад във всяко едно отношение!
 • Анонимен 26 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Конкуренция межде САЩ и русия не може да има, защото русия е 90 години назад във всяко едно отношение!
Нагоре