Скандално: Вместо на насилени жени, благотворителна организация плаща милиони за заплати и курорти

6136
Скандално: Вместо на насилени жени, благотворителна организация плаща милиони за заплати и курорти
Снимка: Getty Images/Guliver

Движението #MeToo разтърси света през 2017 г. Започна с много известни личности, които обвиниха холивудския магнат Харви Уайнстийн за сексуален тормоз, и се превърна в движение, при което хората по целия свят споделят своите ужаси от тормоз и неподходящо поведение.

Ирини Зикидис: Разбрахте ли как западно НПО - вместо помощ за насилени жени, плаща милиони за заплати?

Кратка история за израждането на неолиберализма или как една справедлива идея, като първата вълна на феминизма, се превърна в бутафорен...

Организацията Time's Up е създадена за борба със сексуалния тормоз на работното място. Записите обаче показват, че организацията е похарчила по-голямата част от даренията си за заплати на ръководители и само малка част от съдебни разходи за помощ на жертвите през първата си година.

Данъчните декларации показват, че организацията, която е основана от холивудски знаменитости и се състои от Time's Up Foundation и Time's Up Now Inc., е събрала 3 670 219 долара през 2018 г. през първата си година на работа. По-малко от 10% бяха изразходвани за подпомагане на оцелелите от сексуален тормоз.

Заявките показват, че 312 001 долара са похарчени за фонда за правна защита, докато 1 407 032 са похарчени за заплати. Повече от 157 000 долара бяха похарчени за конференции в луксозни курорти, а още 58 395 долара бяха поети за пътувания. Организацията привлече елитните холивудски звезди в ранните дни на своята работа с Рийз Уидърспун, Ейми Шумер и Бри Ларсън (на снимката по-долу), заемащи позиции в борда.


TIME'S UP ще подкрепя жертви на сексуален тормоз в САЩ

Повече от 300 жени, работещи в кино и театралната индустрия на САЩ, основаха движение, което ще оказва подкрепа на жертви на сексуално ...

Данъчните декларации детайлизират мисията на Time's Up Now като „да насърчава безопасна, честна и достойна работа за жени от всякакъв вид. Работим, за да гарантираме, че жените са свободни от тормоз и други форми на дискриминация на работното място, имат равни възможности за икономическа сигурност и могат да постигнат най-високите властови позиции, където и да работят. "

Вместо това прекомерни суми бяха похарчени за заплати, вместо за правна подкрепа. Лиза Бордърс беше назначена за ръководител на Time's Up, но остана в организацията само четири месеца, след като 36-годишният й син беше обвинен в сексуални нарушения. И все пак изпълнителният директор успя да събере 342 308 долара със заплатата си. Главният маркетинг директор, Рейчъл Терас, взе заплата от $ 295 000 за усилията си през първата година на организацията. Касиерът Ребека Голдман пък беше възнаградена с 255 327 долара.

В данъчните декларации се споменава как "3000 лица" са били подпомогнати от Фонда за правна защита на Time's Up между януари и юни 2018 г. на цена от 1 747 635 долара.

За съжаление, по-голямата част от парите на фонда за отбрана са получени от безвъзмездни средства, отпуснати на Женския юридически център, според The New York Post.

Нови четири обвинения в изнасилване срещу Харви Уайнстийн

Нови четири обвинения в сексуално насилие са повдигнати на американския продуцент Харви Уайнстийн по подадени искове в нюйоркския съд. ...

157 155 долара бяха похарчени за конференции, които бяха „предназначени да изградят общност и да предизвикат критични разговори за равенството между половете“.

Конференциите включваха престой в луксозен курорт и спа център в Охай през юни 2018 г., където една стая струва 400 долара на вечер. Според участник, говорил пред New York Post, конференцията не е била в състояние да реши каква е мисията на организацията.

То беше променено от „Нека изчистим Холивуд“ на „Нека помогнем на всички работници“. Данъчните декларации също показват, че 288 007 долара са похарчени за реклама и 940 328 долара за съдебни разноски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

"Има ли изход?": Европа се бои да не затъне в украинското кърваво тресавище

"Три години на фронта не са достатъчни": Новият украински закон за мобилизацията

Мрачна прогноза за войната: Ключово предимство на Русия над Украйна се засилва

Мнение: Иран направи огромна грешка и се провали, но Израел не трябва да отвръща със сила

F-16 в Украйна: Какво ще направи и какво няма да направи срещу Русия

Нов руски дрон променя правилата на играта на фронта в Украйна (ВИДЕО)

В Турция прогнозират нов проблем между Изтока и Запада

Ситуацията в Украйна се влошава, тревожат се в САЩ

Путин превърна немислимото в реалност: Трилиони долари за оръжие на Запад

Иновацията, която позволи на Русия да наложи въздушно превъзходство в Украйна (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com