X
 
 

Телевизията на Малофеев видя шпионският скандал с Малинов като част от план срещу руския газ

3354 9
Телевизията на Малофеев видя шпионският скандал с Малинов като част от план срещу руския газ
Снимка: Getty Images/Guliver
Шпионският скандал с бившия издател на в. "Дума" Николай Малинов вече предизвика обширен коментар в телевизията на руския олигарх Константин Малофеев. Припомняме, че според българската прокуратура Малофеев е човекът, на който Малинов предлага закупуване на ключови български активи като „Виваком“, "Дунарит" и ТВ7 с цел осигуряване на инструменти за промяна на геополитическата ориентация на България в посока Русия.

Анализът, подписан от Камран Гасанов, се съсредоточава върху натиска от страна на Запада върху "Газпром" заради доставките на руски газ за Европа и планираното спиране на транзита през Украйна, от 1 януари, 2020 година. Всъщност, шпионският скандал е посочен като част от втория аспект на анализа – този, че заради скандала „Турски поток“ може да последва съдбата на "Южен поток" и да не мине през България. Авторът изрично подчертава, че за Украйна като транзитен маршрут за руския газ към Европа "Турски поток" е по-опасен от "Северен поток 2".

Британски съд наказа "Газпром": замрази 145 млн. долара от "Северен поток"

Руският газов гигант "Газпром" ще трябва да получи одобрение от съда или от украинската компания "Нафтогаз", за да има достъп до около ...

Другият аспект на анализа е съдбата на газопровода Opal, който приема газ от "Северен поток" и е връзката му с други два големи газопровода – JAGAL и STEGAL. Преди два дни стана ясно, че Европейският съд е блокирал инициативата на Европейската комисия за промяна на режима за ползване на газопровода. Opal не работи на пълна мощност, макар че преди 3 години ЕК одобри "Газпром" да има по-голям достъп до мощността на газопровода. Европейският съд обаче счита това за нарушение на принципа за равнопоставеност в конкуренцията.

Телевизията на Малофеев се съсредоточава и върху ролята на Германия, като в анализа се посочва изрично как германският канцлер Ангела Меркел иска "Северен поток 2" да се случи с условие запазване на украинския маршрут за руския газ.

В анализа обаче е включено мнението на главния редактор на руската агенция "Реалист" Саркис Цатурян, което не съвпада с това на Гасанов. Цатурян счита, че САЩ и западната част на ЕС всъщност искат транзитът през Украйна да спре, за да няма Русия този лост на влияние на Балканите. Вместо това САЩ иска да бъде завършен интерконектора между Гърция и България, за да минава от там втечнен американски газ.

Каквато и да е истината, явно се работи монополът на „Газпром“ в Европа да бъде спрян, заключва анализът на телевизията на Малофеев "Цариград".

Русия съгласна да доставя с 25% по-евтин газ на Украйна

Изпълнителният директор на "Газпром" Алексей Милер потвърди готовността на руския енергиен гигант да направи 25% отстъпка за доставките...

Actualno.com

Етикети:

 • Колониална администрация 1 Колониална администрация преди 5 месеца Профил на трол?
  Това е ПРОВОКАЦИЯ по американска заповед ! Целта - влошаване на отношенията и блокиране на газовия транзит . А разни Цаци, Копърки, Гестапото и Домус балъци (свинска риба) са просто чираци по изпълнението на заповедта . Така е щом България не е СУВЕРЕННА държава а е Бандустан под управление на американски лакеи !
 • ИМПЕРИАЛИСТ 1.1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 месеца Профил на трол?
  Руcия нямa нуждa дa ни "OCВOБOЖДAВA", дocтaтъчнo e дa aктивирa cвoитe "cпящи клeтки". Миниcтър прeдceдaтeл нa БЪЛГAРИЯ в пeриoдa 1950-1956 г. e пoлкoвник oт НКВД c пceвдoним Cпaртaк. Cтaвa въпрoc зa caтрaпa - вълкo чeрвeнкoв. Зa бaй тoшo нe знaм, нo тeзи прeди нeгo, кoмуниcтичecки миниcтър прeдceдaтeли, дo eдин ca oфицeри oт Лубянкa... Цялaтa ни държaвнa cтруктурa e oкупирaнa oт руcкитe \"cпящи кл виж още ›› eтки\", eдинcтвeнo гeн. Б. Бoриcoв уcпя дa прoбиe oгрaничeниятa c хитрocт, зaщoтo гo пoдцeнихa интeлeктуaлнo нeгo, a и БЪЛГAРCКИЯТ НAРOД e умeн и мъдър. Ocвeн тoвa, чecтнo кaзaнo имaхмe нeвeрoятeн шaнc c Гoрбaчoв и Eлцин, a мoжe би и Гocпoд e Бългaрин, чe хвaткaтa ce oхлaби и бързo Бългaрия пoe глъткa въздух....
  : 5 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  ...Целият този "шпионски" буламач е именно фасада за настъплението срещу базисни права и свободи и за смазване на протестите.
  : 6 !
 • поредната пушилка-ШПИОНСКА 1.3 поредната пушилка-ШПИОНСКА преди 5 месеца Профил на трол?
  Г-н Малофеев, в България най-лесно е да купиш тези от ДСБ. Вече два пъти са се продавали на бившия комунист Б.Борисов и са гласували в Парламента за налагането на негово правителство.
  : 4 !
 • социологическо,политологическо и антропологическо изследване поръчано от Руски институт за стратегически изследвания 1.4 социологическо,политологическо и антропологическо изследване поръчано от Руски институт за стратегически изследвания преди 5 месеца Профил на трол?
  Руски астрономи откриха обект, идващ от друга звездна система и движещ се към Слънцето. Това става само две години след като Оумуамуа се превърна в първото открито тяло с междузвезден произход. Засега новооткритият обект е обозначен като C/2019 Q4 (Borisov). Той е открит на 30 август от базирания в Крим астроном-аматьор Б. Борисов. По-късно учените правят анализи и определят, че става въпрос за виж още ›› комета с междузвезден произход. Учените успокояват, че няма никакви шансове "Борисов" да удари Земята - обектът ще премине на милиони километри от нашата планета, но за стандартите в космоса разстоянието въобще не е толкова голямо. Формата и размерите на обекта са в процес на уточняване.Гарантирано му е цял трети мандат и в последствие президентски такъв!!!!
  : 5 !
 • един ДЕБИЛ на средна възраст 1.5 един ДЕБИЛ на средна възраст преди 5 месеца Профил на трол?
  Много са гадни теа западни спецслужби. Ако не беха те, никогиш немаше да има "шпионски" афери,а само хибридни подпръдювания!!!!
  : 1 !
 • смех УИЛИ...смЕЕхьь.. 1.6 смех УИЛИ...смЕЕхьь.. преди 5 месеца Профил на трол?
  Добре де, Малинов е обвинен за "шпионаж" в полза на чужда държава, а се развява на свобода, че и ходи по телевизията и разяснява на ДЕБИЛИТЕ колко са гОООлеми КАЛИНКИ?!
  : 0 !
 • 007 1.7 007 преди 5 месеца Профил на трол?
  Той от съвременните руски шпиони .За това така се габурка с Цацаратурата и ДАНС.
  : 0 !
 • агентка 007 1.8 агентка 007 преди 5 месеца Профил на трол?
  "Полицията се държа много красиво, имайте предвид, че мнозинството от обикновените полицаи са русофили, те дори вече го демонстрираха с положителното си отношение, но все пак изпълняват заповеди". Поздравления за полицията. Все така красиво и вежливо да закопчават руските "шпиони"...
  : 0 !