X
 
 

В бъдеще Русия може да управлява потока от бежанци

5239 10
photo of В бъдеще Русия може да управлява потока от бежанци
Снимка: Kremlin.ru
Нерешителността на Запада и игнорирането от негова страна позволи на Русия отново да стане ключов играч на световната сцена. И Путин умело се възползва от това, пише германското издание Handelsblatt.

На 22 октомври в олимпийския град Сочи Путин ще приеме турския президент Реджеп Ердоган, за да обсъди решението на ситуацията в Сирия. Докато Запада критикува Турция заради военната операция в северната част на страната Путин все повече привлича Турция към себе си. Още с доставката на руската зенитна ракетна система С-400 в Турция, която е член на НАТО, Путин значително се приближи към целта си да всее разкол в Западния съюз. В Сирия Анкара зависи от благосклоността на Путин.

Путин - новият крал на Сирия

Давайки на Турция зелена светлина за навлизане в Северна Сирия САЩ с едно действие промениха баланса на силите в Близкия Изток и от тов...

Отводът на войските на САЩ, който Тръмп разпореди, окончателно превърна Русия в ключов играч в целия регион. На световната сцена Русия се превръща в наследник на Америка, отстъпващият световен полицай. Победата на Путин в Сирия е силен сигнал за всички деспоти - има някой, който стои уверено на ваша страна, докато Тръмп демонстрира обратното - ненадеждността на Америка. 

Арабите имат нужда от Кремъл, за да запазят властта на отслабващия нефтен картел ОPEC и да стабилизират цената на нефта. Африканците поръчват руско оръжие. Иран и Сирия са под руска защита. Китай е солидарен срещу Вашингтон. Путин създава антилиберален интернационал: принц Мохамед, Ердоган, иранския Рухани, Сиси в Египет и Ци в Китай  не са приятна комбинация, но се обединяват около шефа на Кремъл. Вина за това има разколът на Запада, осъществяван от Тръмп, а също и нерешителността на Европа по отношение на случващото се в кризисните региони.

Освен това се пренебрегва друга голяма опасност - благодарение на активността в Сирия, съвместно с Турция в Персийския залив и в Африка Русия в бъдеще Русия може да управлява потока от бежанци и да дестабилизира Европа. Крайно време е да се сложи край на саморазложението на Запада. Европа и САЩ трябва да преразгледат съюза си, разпределението на бремето на световната арена и съвместната позиция към Русия.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • в Петербург тренират на месо 8 в Петербург тренират на месо преди 1 месец Профил на трол?
  Изнасилиха български студент. Медиите го подминаха тихо като нещо за което не бива да се говори. Няма ранобудни репортерки да питат родителите "как се чувстват". Разбирам ги, журналистическа етика и морал срещу жълтите новини. Спазват ги стриктно. Няма го и Джамбаза, бранителят на християнските ценности и православието да разлае шайката. Разните швейкове, сидита, карлита около него са се кротнали виж още ›› подозрително. Мълчат като потърпевши жертви. Няма я и патриотарската карикатура шкембе войвода. Строго засекретено е. Като комисионна за ремонт на руски таралясници. Няма я и правораздавателката да извика, че накърняват българското достойнство. Злодеянието не е извършено в гейеуропата. Тази хибридка вече мина. Извратеняците не са бегълци. Извършено е в метростанцията на "Проспект болшевиков“ на петербургското метро. На 16 октомври. В ареала на православието. Какво толкова? Нас всеки ден ни изнасилват. Външната ни министърка дори отиде да я изнасилват на място в родината на православните ценности. И да покани главния изнасилвач, руското лифтинговано джудже на гости. У нас, "Проект болшевиков".
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Щяло им се да управляват ватниците! - Китай России не поможет - http ://www .gazeta.ru/business/2015/03/05/6440977.shtml
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  За тези които продължават да си въобразяват за някаква дружба между Русия и Турция: - "Турция въоръжава Украйна с дронове" actualno.com/asia/turcija-vyoryjava-ukrajna-s-dronove-news_1387276.html
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  По същия начин седят нещата и с Китайско-Руската дружба: "Русские в глазах китайцев: воры, трусы, бандиты, алкоголики и бесстыжие враги Китая - http ://argumentua.com/stati/russkie-v-glazakh-kitaitsev-vory-trusy-bandity-alkogoliki-i-besstyzhie-vragi-kitaya
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  1, за САЩ си в грешка! Ако не бяха САЩ, много народи щяха да мизерстват като Сев. Корея и Венецуела, влачейки комунистическия руски хамут на робството! Светът трябва да е благодарен на САЩ! Всичките войни, които са водили САЩ, са войни за спасяване на местното население от руския агресор-терорист, червен задник! КЛИНТ ИСТУУД: “Бях на 19 години и нищо не разбирах от политика, но след като видях в К виж още ›› орея какво комунистите правят със собствения си народ, ако някой американски комуняга ми каже, че сме били там напразно, ще му счупя главата!”
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  русия нищо не може да управлява, включително и себе си - справка ссср
 • Брадун 4.1 Брадун преди 4 седмици Профил на трол?
  Събуди се!Русия беше колония на ционисткия проект СССР, а днес е самостоятелна дйржама като преди 1917 г!!
  : 0 !
 • таварищ паПутин дава малко подробности по темата 3 таварищ паПутин дава малко подробности по темата преди 1 месец Профил на трол?
  Альоуууу...КРАВАРИТЕЕЕ...Защи рИИивете ваа...?ШЪть бре серсеми...ша ви плесна по розовите дирници!!!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Русия и Турция никога не са били и няма да станат приятели. Те са си вековни врагове, но както е казал Хенри Джон Темпъл: "...няма вечни врагове или вечни приятели, а само вечни интереси" В дългосрочен план, Турция е пред разпад, а това си личи от факта, че с нея никой не иска да се обвързва дългосрочно. Всичко е въпрос на време, а борбата е кой да извлече по големи ползи от това.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Те САЩ, Русия и Турция , а сега Русия и Турция съсипаха народа и древната земя на Сирия и заливат ЕС с бежанци. Това де факто си е форма на война срещу ЕС.
Нагоре
missing image
САЩ вярват, че режимът на Асад е бомбардирал бежански лагер

Държавният департамент на САЩ обвини режима на Башар Асад в обстрела на бежанския лагер Ках в провинция Идлиб и призова всички страни към примирие,...