Владо Танев: Победата на Радев е предизвестена

11998
Владо Танев: Победата на Радев е предизвестена
Снимка: БГНЕС

Ако сте хазартни натури и искате да изкарате пари от президентския вот, не залагайте на Радев. Букмейкърите дават много нисък коефициент на президента. Това ще рече, че няма да спечелите пари, ако заложите на него. Просто защото победата му е предварително предизвестена.

Кандидатът за втори президентски мандат на този етап сякаш играе без реален противник. Насреща му е „обединителя“. С всеки изминат ден хората се питат. Може ли Анастас Герджиков да обедини чекмеджето и бедността. Иска ли единение между жертвите на уличните репресии и техните насилници. Между свободното слово и мантрите на Севда ТВ. Между свободната инициатива и откраднатия бизнес. Между тъмнотата на олигархията и жаждата за личностно развитие. Кандидатът на ГЕРБ, криейки се зад фалшивата теза за единение, е лишен от всякаква диалогичност. Мълчанието по темите на деня издава не само неподготвеност, но и тежка зависимост от задкулисието, енергично заставащо зад гибелната му кандидатура. Герджиков ежедневно трупа негативи дори и сред твърдия електорат на ГЕРБ. Вътрешни изследвания говорят, че между 10 и 20 процента от гласуващите за Бойко Борисов ще подкрепят действащия президент за втори мандат.

Пак при дебат за президентските избори: познати муцуни пак стигнаха до "лъжи и глупости"

Не искам да се повтори жанвиденовата зима, този път радевата – така Евгений Михайлов, член на Инициативния комитет на проф. Анаст...

Г-н Лозан Панов има неблагополучието да бъде издигнат от инициативен комитет и подкрепен от Демократична България в ситуация на вътрешни раздори в дясната коалиция, отразяващи се на рейтинга на председателя на ВКС. Все повече наблюдатели намират аргументи в твърденията си, че около една четвърт от десния електорат ще подкрепи Радев на първи тур.

Всъщност, Панов не е конкурент на Радев, а на кандидата на ДПС за бронзовите медали. На този етап изследванията показват относителен паритет между двамата. Иначе кандидата на сараите не цели толкова да срази Радев, колкото да мобилизира електората на движението. Тяхната болка са акциите на Бойко Рашков срещу платения вот, оревали орталъка дори чак и в Брюксел. Посланието към Радев е – не ни пречи с Рашков да купуваме гласове и няма да ти попречим за Дондуков 2.

Радев мощно крачи към втори мандат. Прогнозите му дават между 48 и 50% от гласувалите. За да спечели на първи тур, важното е избирателната активност да е повече от 50%. Иначе за кой ли път броят на избирателите ще се лъкатуши между реалното население и избирателните списъци, отново пълни с мъртви души и нашенци зад граница.

И ако има фактор, който може да отложи победата на Радев на първи тур, това е непредсказуемата на този етап епидемична обстановка. Мерките на властта има вероятност да стресират немалко избиратели. Жаждата за промяна, обаче, ще накара мнозина да забравят за страховете и да излязат масово пред урните.

Борис Попиванов: Президентската интрига може да захлупи парламентарните избори

"Липсата на кандидати за президент от основните политически партии издава несериозно отношение към президентската институция и не е доб...

И ако президентският вот е с почти предизвестен край, то интригата на парламентарните избори се запазва до 14-ти ноември. "Продължаваме промяната" продължава своя победен ход. По всяка вероятност второто място ще бъде безпроблемно спечелено. Иначе се очертава поредна, както на четвърти април, пирова победа на хората на Борисов. Отново бившите управляващи ще се окажат самотни в новата политическа конфигурация след вота. Коалицията на почтените ще поеме управлението с участието на "Промяната продължава", Демократична България, Има Такъв Народ и Изправи се БГ/Ние идваме. Да е ясно отсега – без гласовете на БСП няма да мине.

Така че, бъдете внимателни какви залози ще правите за 14-ти ноември. Може да спечелите, но играйте внимателно.

-------------------------------------

Анализ на Владо Танев, журналист

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

F-16 ще трябва да ударят най-ефективното руско оръжие в Украйна (ВИДЕО)

Как Русия манипулира умовете ни всеки ден: Наръчник за връщане към реалността

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари