Защо хората мразят Хилари Клинтън

5774
Защо хората мразят Хилари Клинтън
Снимка: Getty Images/Guliver

Негативните нагласи към Хилари Клинтън са факт от 20 години насам. "В нея просто има нещо, което дразни хората", заявява Сали Куин от Вашингтон поуст.

Мнозина не харесваха Хилари, когато тя се появи на политическата сцена за първи път. Мнозина не я харесват и сега. Днес обаче хората не я одобряват по различни причини от тези през 90-те, пише Slate.

Повечето я описват като користен циник. През 90-те тя беше самодоволен идеолог, а днес е корумпиран инструмент на статуквото. Преди беше прекалено закостеняла, а днес - прекалено гъвкава. Morning Consult интервюира различни хора за причините, по които не харесват Хилари Клинтън. 84% от тях са на мнението, че "тя променя своите позиции, когато това й е политически изгодно". 82% пък я смятат за корумпирана.

49-годишният счетоводител и финансов анализатор Брайън Грийн заявява, че за него Клинтън е била в началото просто "Бил без харизма".

"Прави ми впечатление на програмиран човек, все едно е робот. Не мисля, че скорошния й завой на ляво или това, че е усвоила по-популистки тези, са неща, които всъщност мисли. По-скоро това беше реакция на поведението на Бърни Сандърс", смята Грийн.

Марго Роузнър, текстописка от Лос Анджелист, от своя страна е представителка на хората, които не симпатизират на Клинтън, но не по идеологически причини. "Не че не харесвам позициите й. Просто не харесвам нея", заявява тя.

Роузнър споделя, че негативизмът й към Клинтън се породил по време на президентската кампания на Бил Клинтън през 1992 г., когато съпругата му била критикувана за работата си. Тогава отговорът на Хилари бил: "Вижте, предполагам, че можех да си остана вкъщи, да пека курабийки и да правя чай, но избрах да се реализирам в професията си".

"Това ме подразни", заявява Роузнър. "Тя принизяваше обикновените жени, избрали да останат вкъщи, да се грижат за децата и да пекат курабийки. Не че съм била обидена от името на домакините. Аз винаги съм имала кариера. Просто това беше глупав коментар. Не мисля, че тя е толкова умна, колкото повечето хора мислят или колкото изглежда", допълва тя.

"Също така не харесвам това, че Клинтън подкрепи войната в Ирак. Освен това тя не подкрепи гей браковете докато това не стана популярен въпрос. Работата с имейлите й - тя единствена не свидетелства и това е глупаво. Не харесвам приятелството й с Нетаняху. Мисля, че те разрушиха Близкия изток с Ирак. Не харесвам това, че получава пари от големи банки. Мисля, че тя е повече републиканец, отколкото демократ, а аз отказвам да гласувам за републиканците", заявава Роузнър.

Мнозина обвиняват Клинтън, че й липсва човечност. И въпросът не е единствено в това, че те не я харесват, а и в това, че чувстват, че и тя не ги харесва.

"Не мисля, че тя има представа от какво имат нужда хората като мен", заявява Минди Гарнър, продавачка от Айова. Според нея Клинтън е спомогнала за приемането на редица закони, премахващи санкции срещу компании и такива, позволяващи същите компании да плащат на служителите си по-малко и да се борят с профсъюзите.

Дори противници на Обама смятат, че Клинтън е далеч по-антипатична. 44-годишният Дани Бучър, военен ветеран, споделя това мнение. "Обама заема позиции, противоположни на моите по почти всеки въпрос. Въпреки това, ако го срещна на улицата, има голяма вероятност да кажа, че е свестен човек. Нямам обаче такова усещане за Хилари Клинтън. Не мисля, че тя е приятен човек изобщо. Мисля, че тя смята, че е над закона, над нас, плебеите", заявява той.

Бучър добавя, че неговият проблем не е с това, че Клинтън е жена, но се вбесява, че тя използва именно този "коз". "Тя на практика казва на хората: "Гласувайте за мен, защото съм жена. Игнорирайте факта, че не съм постигнала нищо съществено в кариерата си, но съм жена, така че гласувайте за мен"", допълва той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com