X
 
 

Знак на слабост за ЕС ли е идеята за връщане към формата Г-8?

3154 9
photo of Знак на слабост за ЕС ли е идеята за връщане към формата Г-8?
Снимка: Getty images/Guliver
Поканата към Русия да се върне във формат Г-8 в сегашния контекст ще бъде знак за слабост на Г-7, заяви източник в Съвета на Европейския съюз.

„Идеята да се покани Русия на срещите на Г-7 без предварителни условия би била контрапродуктивна, това е знак за слабост“, смята източникът.

Макрон за темите на срещата на върха на Г-7

В свое телевизионно обръщение към гражданите президентът на Франция Еманюел Макрон обяви темите на дискусия по време на срещата на върх...

Източникът подчерта, че според европейската страна „причината за изключването на Русия от Г-8 през 2014 г. остава и до днес“

Уточнява се, че изявлението е направено в навечерието на срещата на високо равнище на държавните глави на Г-7 в Биариц (Франция) на 24-26 август.

По-рано друг европейски дипломат заяви, че изпълнението на Минските споразумения е предпоставка за премахване на санкциите срещу Русия и покана Москва за Г-8.

В същото време Европа не коментира факта, че Русия не е страна по Минските споразумения, а гарант за тяхното изпълнение, заедно с Германия и Франция.

Хиляди на протест във Франция срещу Г-7

Около 9000 души протестираха против откриващия се днес форум на държавните и правителствени ръководители на Г-7, предаде БГНЕС. Шестви...

Източникът добави, че темата за завръщането на Русия в организацията не е в официалния дневен ред на срещата на лидерите на Г-7, „въпреки това тя може да бъде повдигната от лидерите в раздела за отношенията с Русия“.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че подкрепя завръщането на Русия в Г-7.

В същото време президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че възраждането на формата на Г-8 с участието на Русия ще стане възможно едва след „завръщането“ на Крим и края на конфликта в Донбас.

Крим стана руски регион след референдума, повече от 96% от участниците подкрепят обединението с Русия. Президентът Владимир Путин подчерта, че въпросът за собствеността на Крим е закрит напълно.

Тръмп прие предложението на Макрон Русия да присъства на срещата на Г-7

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прие предложението на френския си колега Еманюел Макрон Русия да бъде поканена на срещата на Г-7 през 2...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 8 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  НЕ, Русия е далеч от Г-8. За сега разумните хора запазват Г-7!
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Що прикриваш , че си Агент на евроАтлантическият империализъм бе ? То Иран вече канят. Хахаха. Пропуква се нешо , вашият мизерен Империалистическо/Фашистки блок.
  : 2 !
 • Октомври 7 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Аз знам кои сте вие . Вие сте 5 КОЛОНА НА Сащ тук и Правоверни есейци. ЗАЩИТАТА И АВАНГАРДА НА евроАТЛАНТИЗМА. Вие подкрепяте ТЕЗИ ДЕТО РАЗРУШИХА НАШАТА ИКОНОМИКА И СЪСЕДНИТЕ ИКОНОМИКИ. Без Гърция и Турция разбира се. евроАТЛАНТИЗМА И Пантюркизма/Османизма/ са ПЪРВИ ПРИЯТЕЛИ ТУК. ВАШАТА ЦЕЛ Е ФЕДЕРАЛЕН ес и ПЪЛЕН УСПЕХ НА ЗИДАРИЯТА BABYLON
 • Октомври 6 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  КРИМ Е РУСИЯ И РУСИЯ Е КРИМ , КАКТО И СЕВАСТОПОЛ. Обаче вие не изказвате възмущение от Компрадорщината на actualno особено , когато става дума за КОРПОРАЦИЯТА дънди. ТОВА СТЕ вие паРКетните десни , групите на генов , инджев , вичев и така нататък. Възхищавате се иначе на фашагата марко дянков и успоредно с това сте ПРАВОВЕРНИ есейци/ки изповядващи всякакви промигрантски и проджендърски идеологии. виж още ›› КОИ СТЕ вие ?
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Г-н Беленски, раболепните поклони в североизточна посока няма да ви донесат чест. Който избира хляба пред честта, след време губи и двете.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Намирам за извънредно непрофесионално да се припомня за така нарачения референдум в Крим, а услужливо да се забравя, че той беше проведен при чудовищни нарушения поради което НИТО ЕДНА ДЕМОКРАТИЧНА И ПРАВОВА СТРАНА, ПОВТАРЯМ - НИТО ЕДНА - НЕ ГО ПРИЗНА. Само няколко сатрапски и диктаторски режими, които разстрелват журналисти и държат народите си гладни.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Абсурдно е да пишете, че Крим е станал руски! Той просто незаконно е окупиран! Абсурдно е да завършвате статията си точно с думите на Путин, като че ли това е истината от последната инстанция. Какво става, и вас ли ви купиха?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Хей, актуалници, изложението ви е страшно некоректно, всичко е представено през изкривената призма на руския имперски окупаторски интерес, дори думите на украинския президент подигравателно са поставени в кавички. Недопустимо за сериозна журналистика. Пак сте изпуснали скритата в редакцията ви про-руска къртица да вилнее на воля.
 • Октомври 1 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  F....F eu*nato F...F
Нагоре
missing image
Изгониха участник от "Фермата" заради насилие (видео)

Иван Милин бе изгонен от "Фермата: Нов свят" по решение на екипа на предаването. Повод за отстраняването му стана акт на физическа агресия от негова...