Арт галерия Папийон представя Валентин Ангелов и Петко Арнаудов изложба живопис и скулптура

9480
Арт галерия Папийон представя Валентин Ангелов и Петко Арнаудов изложба живопис и скулптура
Снимка: Арт галерия Папийон

Арт Галерия Le Papillon представя творбите на двама автори, превърнали се в отличен тандем през годините след успешни съвместни изложби - живописеца Валентин Ангелов и скулптора Петко Арнаудов. От 28 октомври до 18 ноември 2020г. в пространството на галерията кратки есета под формата на картини и скулптурни обекти ще разказват двама автори с изключително богата фантазия, фино чувство за хумор и високо майсторски умения да се изразяват във всички материали, а и жанрове.

Критиците казват, че кратката повествователна форма, като есето, е плетеница от словосъчетания, изречения и параграфи в един невероятен и неповторим миш-маш на въображението. Подобно на тях творбите от настоящата изложба с литературната тема „Есеистично“ са привидно самостоятелни и без видима връзка помежду им. Всяка една от тях, обаче е отделен остров – малък разказ, богат на асоциативни препратки, форми, цвят, емоции, случки, които заедно отразяват моментното светоусещане на авторите и видимото им бягството от действителността, особено предвид извънредната ситуация, с която живеем последните 8 месеца. Тяхното изкуство на полета на въображението е завладяващо с позитивното си отношение към света, с усещането за усмивка, така както морето изчиства мисълта ни от всички тревоги със силата на природата. Експозицията е своеобразен разговор за фантазни пътуващи острови, морски брегове, морски съдове и риби от неръждаема стомана, ангели, пазители на живота, но всичко поднесено с фин есенен полъх. Така от кратки живописни есета неусетно влизаме в „Есенистичното“ слънчево и закачливо настроение на двамата автори, където „н“ ни напомня за красотата на сезона есен.

"T.A.G." - изложба на Ивайло Христов в галерия "Аросита"

Откриване, при спазване на мерките за безопасност: 28 oктомври, 17:00 – 20:00 ч. на 28 октомври Докосване и заминаване. Астерои...

Всяка картина на Валентин Ангелов сама по себе си е кратко есе – в съзнанието на зрителя без думи се промъкват разнообразни истории – от носталгични разкази за реални и нереални случки, до евентуални приказки за рицари, ангели и митични същества, загадъчни дами и странни острови. Възхитително е майсторството, с което успява да побере не просто един цялостен сюжет, а истински малки светове само в едно платно. Фината му детайлност и добрите рисувачески умения са в хармония на платното с експресивната четка на ярките цветове, които издават бурния му, емоционален свят. Цветовете си играят със светлината и сянката. Редуване на плътни и вилатурни полета, създават усещането за живот. Сякаш персонажите излизат и откровено ни разказват истории.

Валентин Ангелов е познат в областта на маслената живопис, графиката и илюстрацията. Преподава в Българо-датски колеж рекламен дизайн, илюстрация и приложна графика. И активният му творчески живот неминуемо дава отражение върху сюжетния образ на композициите му и изразните похвати, с които борави.

В тази експозиция ще се насладим на произведения в разнообразни техники, теми и посоки. Освен мистичните си, с готически елементи, често сюрреалистични живописни платна, той е подготвил и цветни пейзажи, вдъхновени от морето. Дълго могат да се съзерцават морските му нежни или активни, „опалови“ пейзажи, запечатали настроението от реалното или имагинерно пространство.

Петко Арнаудов е скулптор, който не се ограничава само в областта на изящната бронзова пластика. През последните години изработва дизайнерски обекти като нетрадиционни осветителни тела, дизайнерски съдове за дома, вази, т.н. фруктиери и др., но всички с функционалност и подтекст. Изявява се и в областта на дизайна и пространственото оформление. Често съчетава в даден обект няколко материала - топлотата и уюта на дървото с категоричността на метала и деликатността на стъклото. Умело превръща произведения на изкуството в интериорни дизайнерски решения, като им придава нов смисъл. Усещаме финото му чувство за хумор в фруктиера с формата на скат, примамваща окото на зрителя. Хиперболизирани предмети от метал и дърво, като своеобразни кораби от стари чугунени ютии, изразителността на риба от дълбините или метални плодове и зеленчуци объркват представата ни за реалност.

Галерия "Структура" представя "Изкуство и политика - Конфронтации и съжителства"

Галерия "Структура" представя "Изкуство и политика - Конфронтации и съжителства" с участието на Ото Дикс, Хана Хьох, Йозеф Бойс, Гюнтер...

Експозицията разкрива символиката на артистичния тандем, с която боравят – простичка и същевременно дълбока, обхващаща както видимото, така и невидимото за окото съществуване.

Заповядайте на вернисаж на изложбата на 28.10.2020 /сряда/ от 16.00 ч. до 19.00 ч. в изложбения салон на арт галерия Le Papillon и ще се потопите в искрените интригуващи истории от творбите им, поднесени с тънък хумор заедно с Валентин Ангелов и Петко Арнаудов!

Изложбата може да бъде разгледана от 28-ми октомври до 18-ти ноември 2020 г. в салона на Aрт Галерия Le Papillon на ул. Драгоман № 12, както на сайта на галерията artpapilllon.com и на фейсбук страницата Le Papillon Art Gallery.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Изложба на съвременни български илюстратори на Панаира на детската книга в Болоня

Отиде си голяма българска художничка

На 85 години почина монументалният американски скулптор Ричард Сера

Прочутата фотографка Ани Лейбовиц става член на френската Академия за изящни изкуства

Фотографският проект "Нощни персонажи" ще бъде показан в Рим

Продадоха рядка картина на Ван Гог за огромна сума (ВИДЕО)

На 68 години почина създателят на легендарното аниме "Dragon Ball"

Aniventure Comic Con 2024 ще събере отново хиляди фенове през юли: Вижте първите обявени гости

"Артистични спомени": Юбилейна фотоизложба на Божидар Марков в Народния театър

Габриела фон Хабсбург показва скулптури и графики в галерия „Аросита“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт