"Обичам те, любими" - сборна изложба в памет на Йордан Петков

10247
"Обичам те, любими" - сборна изложба в памет на Йордан Петков
Снимка: Арт Галерия Ларго

Вернисаж – четвъртък, 26.11.2020 г., 14:00 - 18:30 часа

В навечерието на дванадесетия си рожден ден Арт Галерия Ларго ще отбележи едно тъжно за галерията събитие. На 7 ноември 2020 година ни напусна основателят на галерията Йордан Петков. Той беше създател и стожер на галерията, морална и материална опора на нейния екип – съпругата му Нели Вълчева и двете му дъщери Светослава и Милена, които в различни периоди бяха галеристи. За дванадесетте години на своето съществуване галерията беше като втори дом за Данчо. Любовта му към изкуството намери своя израз в създаването и поддържането на този оазис на красотата. Галерия Ларго се превърна в гостоприемен дом на стотици изложби, на хиляди картини и скулптури, в любимо и приятелско място за стотици художници и ценители. Галерията беше за Данчо мисия – мисията да дадеш нещо важно на другите, да създадеш нещо ценно и полезно за обществото. В дванадесетте години на нейното съществуване е имало много трудни моменти, много моменти, в които сме били на крачка от отказване. Но в тези моменти Данчо винаги е казвал, че животът не е само цели, пари и сметки, печалби и финансова стабилност. И винаги е вярвал, че галерията създава нещо, което не може да се измери в пари, нещо, което е отвъд дребното, незначителното, ежедневните суетни, страховете и човешките ни слабости. Тя е място за красота, за духовно пречистване, дом на нещо безценно и непреходно – изкуството. Нито за миг в тези дванадесет години Данчо не изпита колебание или съмнение дали да я има. И ето, неговата трета рожба – галерия Ларго, е все още тук и ще бъде тук, за да го помним и да продължим чрез нея неговото дело.

Арт Галерия Ларго представя "Мецотинто" изложба – графика на Христо Керин

От 12 март 2020 година Арт Галерия Ларго ще представи със самостоятелна изложба – графика Христо Керин - един от най-обичаните и ...

От 26 ноември в памет на Йордан Петков галерия Ларго ще покаже сборна изложба от две части. В първата част на изложбата ще представим творби от семейната колекция – живопис, графика, акварел и скулптура. Събирани с много любов, те представят едни от най-добрите съвременни български художници, повечето от тях – близки приятели на основателите на галерия Ларго Йордан и Нели. Колекцията ще може да бъде видяна до 9 декември.

От 10 декември, във втората част на изложбата ще покажем произведения на художници, които познаваха и ценяха Данчо и са създали по една творба специално за тази изложба. Това са Александър Димитров, Ангел Герджиков, Анна Тихонова – Йорданова, Боян Янев, Валентина Чернева, Валери Ценов, Васил Василев, Венцислав Марков, Владимир Киров, Георги Йорданов, Димитър Борисов, Димитър Войнов – син, Димо Колибаров, Димо Миланов, Елисавета Ангелова, Живко Дончев, Илия Желев, Лора Маринова, Марина Варенцова – Русева, Милен Маринов, Милена Димитрова- Лена, Николай Ангелов – Гари, Николай Добрев, Николай Няголов, Николай Русев, Росен Рашев – Рошпака, Светла Косева, Светлин Ненов, Стефан Георгиев, Христо Керин, Цветан Лазаров, Юлиан Йорданов, Юлий Шумарев, Яна Любенова. Тема на изложбата е Любовта. На нея са посветени и творбите.

В навечерието на Коледните празници всеки човек, който има късмета да има семейство и хора, които да обича, започва да мечтае. Мечтае за това, как на празника ще бъде с любимите си хора, мечтае за това, как те ще бъдат здрави и щастливи, мечтае за това, как ще може да ги зарадва с мечтани подаръци, мечтае за това, как в празничните дни ще може да ги прегърне и да ги притисне до сърцето си. Любовта е тази, която е най-важна в живота ни. Любовта към спътника в живота ни, любовта към децата ни, към родителите ни, към приятелите ни. И на тази любов ще бъде посветена настоящата изложба!

Вернисажът е на 26 ноември 2020 г. от 14:00 до 18:30 часа в Арт Галерия Ларго, ул. Хан Крум № 8, Варна. Изложбата ще може да бъде разгледана и в сайта на галерията на www.largogallery.com.

"Къде отиват мечтите" изложба - живопис на Александър Димитров

На 24-ти юли 2019 г. ще бъде представена четвърта самостоятелна изложба в "Ларго" на един изключителен и знаков автор, любимец на варне...

Вижте някои от творбите В ТАЗИ ГАЛЕРИЯ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Продадоха Драсканицата на Микеланджело за убийствена сума

Новата изложба на Нина и Иво Петрови: Моменти и усещания, за които мечтаем (СНИМКИ)

Изложба „Живописта на Художествената академия в Щип“ в КИЦ на Северна Македония в София

Галерия "Леседра" отбелязва 33 години със специална изложба (СНИМКИ)

Дан Фоглър става част от фантастичния свят на Aniventure Comic Con 2024

Почина известна художничка, борила се за правата на жените и чернокожите

Откриват българския павилион на 60-ото издание на Венецианското биенале

Отиде си изкуствоведката от Националната галерия Бистра Рангелова

Талантлива участничка в "Ергенът" открива своя пета изложба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт