Запознайте се с небивалия свят на Димитър Маринков

19167
Запознайте се с небивалия свят на Димитър Маринков

Димитър Маринков е израснал в творческото семейство на една от най-утвърдените дами на българската радиожурналистика Лили Маринкова и драматурга Петър Маринков. От тях Димитър е наследил острата чувствителност и силен вътрешен резонанс към социалното, неговите правила, не-правила и процеси. За разлика от призванието на журналиста обаче, Димитър избира пътя на артиста, изграждайки един свой, по-интересен и фантастичен свят. Хората там не са по-справедливи, нито по-идеални, но живеят в една своя и непозната за зрителя хармония.

Художникът Димитър Маринков е роден в София през 1977 година. Избира да учи в Колежа за пластични изкуства ,,Николай Райнов‘‘, а следващата логична стъпка е Националната художествена академия, където изучава „Сценография”. Автор е на сценографиите за няколко театрални постановки. Димитър Маринков има четири самостоятелни изложби живопис. За реализацията на идеите си върху платно работи с маслени бои, а отскоро прилага и смесени техники.

Художникът Сашо Казанджиев представя свои творби в Ямбол

Художникът Сашо Казанджиев представя нова продукция от свои творби пред публика на 15 октомври, съобщиха от Ямболската галерия. Открив...

В галерия „Червената точка“ Димитър ще представи нови и стари платна, водещо от които е едноименното с изложбата „EKLEKTUM”. Заглавието е авторска интерпретация на термин от древногръцки, а обединяващата творбите идея е тази за „ирационалната интуиция“, както самият автор я определя.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт