3 трика за снимане на забавен каданс с Xperia XZ Premium

3476
3 трика за снимане на забавен каданс с Xperia XZ Premium

Ако си привърженик на снимането с телефон, без съмнение ще се влюбиш във възможностите на новия Xperia XZ Premium от Sony.

Докато повечето смартфони днес могат да снимат видео с 120 или 240 кадъра в секунда, Xperia XZ Premium може повече, много повече… Благодарение на камерата си Motion Eye™ устройството записва видео в суперзабавен каданс със скорост от 960 кадъра в секунда за четири пъти по-бавно изпълнение от всеки друг смартфон. Това ще ти позволи да видиш всеки невидим за окото момент – от капките вода от експлодиращ балон, през всяка искра огън, до неуловимите детайли в скока на домашния ви любимец.

Ето 3 съвета, които ще ти помогнат да направиш видеото си в суперзабавен каданс наистина СУПЕР:

1. Светлината е твоят най-добър приятел. Правилото гласи: колкото повече кадъра в секунда, толкова повече светлина. С Xperia XZ Premium улавяш максимално детайли във всяка сцена, но прецени дали обстановката около теб позволява постигане на оптимален резултат. Ако искаш да извлечеш максимума от нощните снимки, направи съответните корекции в настройките. За всичко останало ще се погрижи обективът G Lens - новият му дизайн улавя детайлите и текстурата на обекта изключително точно от край до край.

Тук е мястото да кажем, че предната 13-мегапикселова камера в модела не предлага заснемане на суперзабавен каданс, но разполага с чудесен сензор за слаба светлина и 22-милиметров широкоъгълен обектив за фантастични селфита.

2. Триподът е винаги добра идея, дори когато снимаш кратки видеа. Ако нямаш такъв под ръка Xperia XZ Premium разполага с функция SteadyShot™ за 5-осово стабилизиране на изображението – то ще компенсира треперещите движения за ясни и плавни видеоклипове при всякакви условия. И като говорим за условия, Xperia XZ Premium има рейтинг за водоустойчивост IP65/68 – той ти позволява да снимаш без страх от намокряне или замърсяване, дори в дъжда.

3. Винаги бъди нащрек – често може да имаш само една възможност да заснемеш перфектния кадър. Не забравяй, че снимането на видео в суперзабавен каданс изисква не малко памет. Xperia XZ Premium разполага с 4 GB RAM и 64 GB вградена памет, което е повече от достатъчно, но заснемането на видео с 960 кадъра в секунда генерира страшно много данни за кратък период от време, които трябва да се обработят и съхранят ефективно. Ето защо Sony са добавили специална DRAM памет в сензора, която се грижи всички видеа и снимки да са перфектно оптимизирани.

 

И още…

Супер забавения каданс „обича“ батерията ви…Xperia XZ Premium се учи от теб и ти помага да регулираш консумацията на енергия, за да може зарядът ти да стигне за всичко, което искаш да уловиш през деня. А веднъж след като устройството те опознае, може да се възползваш от полезните съвети, които ти позволяват да извлечеш максимално от телефона си.

Външният вид никога не е за подценяване. Xperia XZ Premium е първият смартфон в света с 4K HDR дисплей, но това не би означавало нищо ако той не е съчетан с перфектен дизайн. Смартфонът предлага изчистени плавни линии и зашеметяващи, издръжливи стъклени повърхности. Той е елегантен, ергономичен и умен - три характеристики на едно наистина хармонично изживяване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com