Дами превърнаха центъра на София в екстремна писта (СНИМКИ)

3410
Дами превърнаха центъра на София в екстремна писта (СНИМКИ)
Снимка: Катерина Биковска

На 25 май центърът на столицата се превърна в една екстремна писта за представителките на нежния пол. Дамско рали Благовещение успя да събере погледите на минувачите и да предизвика бурни овации дори от мъжката част на публиката. Десетки дами се включиха в надпреварата и показаха своите възможности зад волана. Ралито беше едно истинско доказателство, че нежния пол по никакъв начин не отстъпва на уменията на мъжете.

Събитието беше в подкрепа на каузата за толерантност и внимание по пътищата. Ежегодно организирано до преди няколко години, събитието се завръща с пълни сили и завладява интереса на дамите, които искат да бъдат част от него. В организирането на събитието участваха Столична община, министерство на младежта и спорта и бензиностанции Еко. Заместник градоначалникът от Столична община Тодор Чобанов споделя, че това е още едно перфектно доказателство София да бъде достойна европейска столица на спорта през 2018г.

„Ние сме по-толерантни шофьори. По-често даваме път на останалите и осъзнаваме рисковете, до които довежда невниманието. Така че, мъже, не ни подценявайте! Ние сме по-добрите в шофирането.“ Такива бяха част от коментарите на победителките в края на ралито. Често задната седалка на жената шофьор е заета от детето й, което многократно повишава вниманието й. Сякаш шофирането се превръща във вроден инстинкт за самосъхранение.

Ралито премина с весели емоции и огромни усмивки, които повдигаха допълнително настроението. Важна част от екипите на участничките, естествено бяха високите токчета. Дори зад волана, не пропуснаха да покажат стил и класа, като голяма част от тях избраха точно високия ток като най-удобна обувка за шофиране. Към събитието се присъединиха екстравагантната дизайнерка Мира Бъчварова, представителки на клуб „Бизнес на високи токчета“ и млади майки, които успяха да разбият стереотипа за жената домакиня.

Състезателките бяха подложени на различни изпитания, в които проявиха шофьорските си умения. Участваха с личните си автомобили, с които трябваше да демонстрират майсторко управление на затворено трасе на преден и заден ход и заобикаляне на конуси в осморки. В изпитанията се включваше и ориентиране в градска среда, през което обиколиха няколко отдалечени столични квартала и финишираха на стартовите си позиции.

Куче се отърва на косъм от смъртта (Видео)

За разлика от пистите във Формула 1, тези за рали не са напълно изолирани, което често води до изключително неприятни инциденти. Такъв...

Част от задачите бяха зареждане на гориво и палене на свещ в църквата „Свети Великомъченик Георги“ по случай празника. Ралито, естествено, взе в жертва няколко прически и маникюра, но резултатите бяха впечатляващи и нищо не успя да помрачи настроението на участващите. Присъстващите признават, че с нетърпение очакват събитието и следващата година – още едно нежно екстремно рали.

Снимки: Катерина Биковска

Текст: Диана Митрева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com