Мартин Стоянов спечели кулинарната битка на LIDL и Coca-Cola в Бургас

6577
Мартин Стоянов спечели кулинарната битка на LIDL и Coca-Cola в Бургас

Мартин Стоянов от Бургас е поредният победител в грил турнира на Coca-Cola и LIDL, който се провежда в големите градове на страната.

Кулинарната битка се състоя вчера - 20 август, до Пантеона в Морската градина, пред погледите на многобройна публика, която аплодираше и окуражаваше участниците. Претенденти за наградата бяха още Илия Рошков (на 23 години от София), Георги Камиларов (36 години от Бургас), Виктор Георгиев (33 години от Бургас). Последните двама се оказаха не само професионални готвачи, но и колеги в един и същ ресторант.

Задачата на състезателите беше да приготвят бургер, разполагайки с еднакви продукти – телешко месо, бриош (френски хляб с мляко), чедър, синьо сирене, топено сирене, червен лук, царевица, домат, бекон, грил сос, зехтин, марули, майонеза, горчица, масло. 

Жури в горещата надпревара беше познатият тандем – шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков.

След истинска гладиаторска битка в импровизираните кухни, голямата награда отиде при 36-годишния Мартин, който по професия е сватбен агент, но страстта му е готвенето.

„Това беше изключително оспорвано състезание с най-близките резултати на участниците досега. Страхотни момчета. Имахме двама представители на професионалния бранш. Победителят обаче не само успя да приключи първи, но и представи най-лесния и основен бургер, който обаче беше изключително вкусен. Супер вкус, супер текстури, супер презентация – всичко беше на ниво.”, коментира шеф Шишков пред actualno.com.

По традиция победителят в състезанието трябва да представи Бургас на големия финал, който ще се състои на 3 септември в София.

„Честно казано не очаквах да спечеля, тъй като имаше професионални готвачи сред състезателите. За мен беше изненада, но съм много щастлив. Рецептата ми беше класическа, не беше нещо екстравагантно, но шефовете казаха, че нищо не е липсвало на моя бургер и всяка хапка е била прекрасна.”, каза минути след победата Мартин Стоянов. Самият той се е включил в надпреварата, подтикнат от 10-годишната си дъщеря, която беше първата, която го поздрави след обявяването на резултата. 

Останалите трима претенденти също успяха да впечатлят журито, но леки забележки ги лишиха от първото място. Професионалният готвач Георги Камиларов представи 3-пластов бургер, като демонстрира завидна техника, но солидното количество месо, което използва, се оказа минус за журито. Колегата му Виктор Георгиев пък беше прекалил със соса, а това не се хареса на Манчев и Шишков. Чудесен вкус, но недотам добра презентация, попречи на Илия Рошков да застане начело.

Победителят в състезанието получи ваучер за 250 лв., който може да използва във верига хипермаркети LIDL, хладилна чанта от COCA-COLA, както и други подаръци. Наградите за подгласниците му бяха ваучер от 50 лв. и кошници за пикник.

Кулинарният празник в Бургас започна още вчера преди обяд с куклен театър за най-малките, кулинарни демонстрации и зони за забавления за всички възрасти. След битката в кухнята и награждаването на победителите програмата продължи с концерт на групите „Акага” и REWIND.

Автор: Александра Петрова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас