Стартира най-мащабното картинг състезание за любители

5850
Стартира най-мащабното картинг състезание за любители
Снимка: Red Bull Kart Fight 2018

Най-мащабното картинг състезание за любители в България Red Bull Kart Fight 2018 стартира на четири картинг писти.

В него могат да се включат всички желаещи, като единствените условия са те да имат навършени 18 години и да имат регистрация в онлайн платформата за картинг RaceFacer.com. Миналата година в надпреварата участваха близо 400 пилота, като този сезон се очаква интересът да е още по-голям.

Red Bull Kart Fight 2018 се провежда на два етапа – Квалификации и Голям финал, който ще се състои на 15 септември на Картинг писта Варна.

Квалификациите се провеждат по график на 4 картинг писти в България, като всяка квалификация е с продължителност 2 седмици. Целта е да бъде постигнато най-добро време за обиколка, като първите трима от всяка квалификация ще карат на Големия финал през септември. По време на квалификациите няма ограничение в обиколките, които може да направи всеки участник в шампионата, като допълнителен бонус от RaceFacer.com е 20% ОТСТЪПКА от цената за пилотиране на картинг на всяка писта.

Заявка за участие в шампионата става след създаването на профил в RaceFacer.com (онлайн или на място на всяка картинг писта) и присъединяването към лига Red Bull Kart Fight 2018. Пилотите имат право да карат в една, няколко или във всички квалификации, които се провеждат по следния график:

Стара Загора - 13.08 до 26.08.2018 - картинг писта „Биго Карт“

София - 20.08 до 02.09.2018 - картинг писта „София Картинг Ринг“

Пловдив - 27.08 до 09.09.2018 - Картинг писта „Лаута“

Варна - 31.08 до 14.09.2018 - картинг писта „Варна“

Този сезон организаторите въвеждат нова система за гаранция на равен старт на всички състезатели, независимо от тяхното тегло. На участниците, които са по-леки от 75 килограма, ще бъдат добавяни допълнителни секунди към постигнатото време и по този начин ще се компенсират разликите между по-леките и по-тежките пилоти.

Първите трима пилоти от квалификациите във всеки град (общо 12 пилота) ще се класират на Големия финал, който ще се проведе на 15 септември на Картинг писта „Варна“ и ще бъде съпътстван от уникално Drift шоу. Голямата награда за победителя в Red Bull Kart Fight 2018 ще е незабравимо пътуване до Red Bull Ring, Австрия с тестове на KTM X-Bow.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com