5 европейски града, които можете да обиколите само за 3 дни

8030
5 европейски града, които можете да обиколите само за 3 дни
Снимка: Pixabay.com

Толкова голяма Европа, толкова малко време. Противно на това, което може да си помислите, нямате нужда от шест седмици отпуск, за да се потопите изцяло в европейския начин на живот. Ето пет града, които можете да видите в рамките на три дни, или дори по-малко.

БРЮЖ, БЕЛГИЯ

3-те европейски града, които спокойно можете да посетите с децата си

Кълдаръмените улички, надписите „Не пипай” в музеите и новата кухня, която не винаги знаем какво точно представлява, може д...

Ако уикенд, прекаран в компанията на шоколад и бира ви звучи като мечта, Брюж е вашето място. Този запазен средновековен град е известен и с двата вида изкушение, така че прекарвайте дните си в някой (или защо не всички) шоколадови магазини и пъбове в централния площад на Марк, в Брюж.

АМСТЕРДАМ, ХОЛАНДИЯ

8 магически острова в Европа, за които повечето туристи не знаят

Флоренция и Париж са красиви, ясно е, няма друго мнение по въпроса. Ако мечтаете за романтично европейско бягство, което не включва хил...

Разположен сред спираловидните, ветровити канали, този град е един от най-красивите в Европа. И докато със сигурност можете да прекарате повече от три дни тук, 3 дни е това, от което се нуждаете, за да видите повечето от горещите места. Качете се на обиколка с велосипед, за да заснемете някои класически канали с фотографии в живописните холандски градчета, а след това посетете един от техните 75 музея (Музеят на Ван Гог и Къщата на Ане Франк). Вземете букет от местни лалета преди да прекарате остатъка от уикенда, докато се разхождате по водните пътища с пържени картофи или парче торта в ръка (или и двете).

ВЕНЕЦИЯ, ИТАЛИЯ

5 причини да посетите Южна Африка

Опитвате се да решите къде да бъде следващата ваканция, която да помните дълго време? Спрете с търсенето, защото отговора вече е тук: Ю...

Плаващият град е познат като едно от най-предпочитаните места в Европа. Но, за да получите пълноценно преживяване и да разгледате напълно града вземете гондола още в първия ден. След като се качите ще видите, че истинската магия идва от „лутането“ в извитите улички, свързани с идилични пешеходни мостове. Скритите магазини за изкуство, не трябва да се пропускат, похапване от пастата им и спиране за бързо разглеждане на колекцията "Пеги Гугенхайм" са повече от достатъчни, за да ви задържат вниманието още два дни.

НИЦА, ФРАНЦИЯ

Париж винаги ще има място в сърцето ни, но Ница е също толкова добра и хубава дестинация. Наред с прекрасните си крайбрежни гледки, дестинацията има брилянтна репутацията с музеите си на изкуството и ботаническите градини. Разходете се през VieilleVille (Стария град) и се отправете към примамливите му бутици, а след това почивайте с чаша шампанско край морето. Искате още? Кан и Монако са достатъчно близо, за да си прекарате зашеметяващо втори и трети ден.

Райски острови и изчезващи гиганти (СНИМКИ)

Сейшелите са едно от онези кътчета, където човек може да прекара своята почивка сред приказни пейзажи и плажове, и същевременно да зърн...

ПОРТО, ПОРТУГАЛИЯ

Лисабон получава шестица, но Порто е еднакво красив и определено по-малко туристически населен. Крайбрежният град, на около три часа път с кола северно от Лисабон, практически е известен с портовайна и пресните морски дарове. Самият град е малък и компактен - няма да намерите великолепни европейски катедрали и площади, но това прави перфектния релаксиращ уикенд прекаран в отпиване на сангрия до река Дуро.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Ето как инфлуенсъри опитват да привлекат млади туристи в Маракеш (ВИДЕО)

Това е най-големият пясъчен остров в света, ето къде се намира

Какво се случва с хвърлените монети във фонтана "Ди Треви" в Рим?

Топ 10 на най-посещаваните места в България от чуждите туристи (СНИМКИ)

Кои са 30-те най-атрактивни улици в света за 2024 година?

Защо Киото затвори за туристите улици в квартала на гейшите?

Защо туристите на този популярен остров не могат да напускат хотелите си днес?

Петте държави с най-добър баланс между работа и личен живот

Тази планина въвежда входна такса и ограничения за туристите

Най-влиятелните паспорти за 2024 година: Къде попада България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com