Джокович се завърна - сърбинът грабна четвърта титла на "Уимбълдън"

2467
Джокович се завърна - сърбинът грабна четвърта титла на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

Хем категорично, хем след немалко треперене – така може да се определи представянето на новия шампион на „Уимбълдън” Новак Джокович във финала на най-авторитетния турнир от всичките четири от короната на Големия шлем. Сърбинът грабна четвъртата си титла на свещената трева, като има само един загубен финал в Лондон – от Анди Мъри през 2013 година. Ноле надигра изненадата на турнира Кевин Андерсън с 6:2, 6:2, 7:6 (3).

Андерсън, който изигра два поредни епични петсетови мача – на четвъртфинал и полуфинал, обръщайки от 0:2 сета осемкратния шампион Роджър Федерер (с 13:11 в петата част) и преодолявайки Джон Иснър на полуфинала (26:24 гейма в петия сет), беше буквално изцеден и не можа да се противопостави на Джокович. Новак също имаше много труден и зрелищен полуфинал срещу световния номер едно Рафаел Надал, но го изигра в два дни, като в петък мачът между двамата беше прекъснат при 6:4, 3:6, 7:6 (9) за сърбина, който накрая победи с 10:8 в решителния пети сет.

Роджър Федерер изненадващо отпадна на 1/4-финалите на Уимбълдън

Първата огромна изненада на Уимбълдън 2018 е факт. В 1/4-финалите на турнира финалистът от US Open 2017 Кевин Андерсън надигр...

Показателно за картината на корта беше, че Джокович направи само 1 непредизвикана грешка през първия сет! Той допусна точка за пробив на свой сервис чак при 5:2 гейма във втория сет, но след дълго разиграване просто изцеди Андерсън и точно тази точка беше отражение на почти целия мач.

Както обаче мачът се движеше по мед и масло за сърбина, в третия сет нещата се завързаха. Андерсън се стабилизира на свой сервис, а шансовете пред него почнаха да стават все по-добри – точка за пробив при 4:3 гейма, но Джокович се спаси, а при 5:4 южноафриканецът стигна до сетбол на сервис на сърбина след двойна грешка, но удар на Ноле нацели линията, а след това Андерсън падна на тревата и макар да се задържа в разиграването, Джокович бързо го приключи с лесно воле на мрежата. Андерсън имаше още един шанс в гейма, но Ноле се измъкна с прецизен форхенд по диагонала.

Още по-драматично стана при 6:5 за Андерсън, който стигна до три сетбола, включително 15:40, но в тези моменти Джокович се облегна на първия си сервис и се измъкна, макар и буквално по терлици. Това се оказа решително – в последвалия тайбрек Андерсън спечели първата точка, на свой сервис, но след това Джокович направи два поредни минибрейка след чудесен минаващ форхенд по правата и след невероятна защита, с която успя да свали топката в краката на налитащия на мрежата противник и поведе с 5:1 точки. Това се оказа предостатъчно и със 7:3 точки Ноле взе крайната победа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Григор Димитров изпусна два мачбола и отпадна от 7-ия в света в Монте Карло (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com