Готови ли сте да говорим за "Десет женски изневери"?

2293
Готови ли сте да говорим за "Десет женски изневери"?
Снимка: Издателство "Будлея"

Сборникът с разкази „Десет женски изневери“ от Катя Антонова е най-новата книга на издателство „Будлея“, която говори открито за тема, често заклеймявана в обществото. Съвременната българска читателка отдавна чака да ѝ бъде предложено нещо едновременно провокативно, стилно и вълнуващо.

Изданието ще бъде в книжарниците от вторник, 20 ноември, когато ще се състои и официалната премиера. Събитието започва в 19:00 ч. в столичния клуб „Терминал 1“ (ул. “Ангел Кънчев” №1). Книгата е част от каталога на издателство „Будлея“, като включва не просто илюстрации, а портрети на десетте главни героини, нарисувани от художничката Йорданка Мишева.

На страниците ѝ читателят ще открие историите на десет жени, в чиито живот присъства изневярата – тема табу за много хора. „Десет женски изневери“ разкрива различна гледна точка към интимните взаимоотношения в една двойка и към любовта като цяло. Героините са като реалните личности, които срещаме по улицата – съобразяват се с правилата на обществото, работят, грижат се за дома и децата си. Копнеят. В сърцата им има място за онези истински дълбоки чувства, които често пъти поставяме на последно място в битието си и които по памет наричаме „любов“. Това са разкази, които плачат, смеят се, обичат.

"Този псевдоморал ме тревожи – днес ние не сме честни по отношение на чувствата си, по отношение на сърцата си. Чрез тези десет разказа бих искала да обърна внимание не толкова на изневярата, колкото на причините, водещи до нея. А в повечето случаи това е липсата на любов. Така че „Десет женски изневери“ не е превенция на изневярата, а подкрепа на любовта", споделя авторката.

Катя Антонова е родена в София през 1982 г. Писането е основното ѝ професионално занимание. Работила е в творческите отдели на големи рекламни агенции, писала е и за медии. От 2013 г. е собственик на издателство „Рибка“, познато у нас с отбраната си селекция от заглавия и прелестното им оформление. Авторка е на множество детски книги – „Феята от захарницата“, „Двете кралства“, „Рибка“, „Принцесешки истории“, поредицата „Какво значи да си…“, както и на романа за възрастни „Призракът“.

Издателство „Будлея“ е импринт на „Рибка“ и е насочено към дамската аудитория, като книгите му се обръщат към теми, по които, поради една или друга причина, обществото ни не успява да проведе активен дебат. Редактор на „Десет женски изневери“ е Габриела Кожухарова, а графичното оформление е дело на Евгения Николова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

"Книгите оживяват" на 12 април 2024 г. - интерактивна изложба на 32 картини на Мая Бочева – Уики

Кои са "Лечебните адаптогени" и как да ги използваме

"Аделейд" - Емоционален роман за несподелената любов

Номинираха стихосбирка на Георги Господинов за престижна френска награда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги