Григор Димитров остава четвърти в света

972
Григор Димитров остава четвърти в света
Снимка: Getty Images/Guliver

Григор Димитров запазва четвъртото място в световната ранглиста преди втория за сезона турнир от сериите "Мастърс" - в Маями.

Българският тенисист отпадна още след първия си мач в Индиън Уелс. Той обаче запази позиции, след като повечето от останалите водещи играчи също направиха слаб първи мастърс за 2018 г.

Провал за Григор Димитров в Индиън Уелс

Световният номер 3 Григор Димитров вече явно показа, че е в криза, след като на втори пореден голям турнир отпада още след първия си ма...

Димитров има 4600 точки, като изостава с 305 точки от третия в света - хърватина Марин Чилич. Финалистът от Australia Open 2018 отпадна в третия кръг в Индиън Уелс. Александър Зверев от Германия, който също като Димитров беше елиминиран още във втория кръг, е пети с 4505 точки.

Хуан Мартин дел Потро, който свали Роджър Федерер от трона в Индиън Уелс и спря впечатляващата победна серия на швейцарския ветеран, се изкачи до шестото място. Първата мастърс титла в кариерата на 29-годишния аржентинец му донесе скок от две позиции и актив от 4155 точки.

На върха продължава да е Федерер, който има 9,660 т., следван от Рафаел Надал (9,370), който ще играе чак на сезона на клей.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com