Йордан Лечков: Аз съм главата на БФС

3358
Йордан Лечков: Аз съм главата на БФС
Снимка: БГНЕС

Йордан Лечков заяви, че той е изпълняващ длъжността президент на Българския футболен съюз, а не Михаил Касабов, както беше обявено след събранието на Изпълнителния комитет на централата в края на октомври 2019 г. Тогава президентът от 14 години насам Борислав Михайлов подаде оставка.

В интервю за bTV Лечков заяви, че уставът на БФС е ясен, той не е подавал оставка и може да се счита за глава на българския футбол.

Вижте кога ще изберат новия президент на БФС

На 4-ти април 2020 г. се очаква да се събере Конгресът на БФС. Тогава трябва да бъде решено кой ще заеме постоянния пост на президент н...

"Много отдавна съм първи вицепрезидент и продължавам да бъда първи вицепрезидент. Не съм подавал оставка, категорично. Аз го казвам. До сега, колкото първи и да съм идвал при вас, някога да съм ви подвеждал? Отказвам да отговарям кой какви мераци има. Другите хора предлагат какво ли не. Нека да се концентрираме върху реда. Има стенограма, ако ви е много интересно - вижте.

Достатъчно лоялен човек съм. Има стенограма от това заседание. Не смятам, че тя трябва да става достояние на всички вас, но е достатъчно това, което казвам.

Изведете ми един човек, който да каже, че съм го излъгал. Не съм дошъл да споря с вас. Нали се разбрахме? Има устав и аз действам по устав", заяви той и добави:

"Категорично не съм подал оставка. Колко по-ясно да го кажа? Защо да подам оставка? Кой каквото иска да си пише. Ние сме повече международна, отколкото национална организация. 14 години съм първи вицепрезидент неслучайно.

Георги Дерменджиев е новият треньор на националния отбор

Вицепрезидентът на БФС в оставка - Йордан Лечков, обяви кой ще бъде новият селекционер на националния отбор по футбол. Това е Георги Де...

Продължавам да бъда такъв. Нямам абсолютно никакви амбиции да бъда президент. Аз имам определен вид карти и, когато трябва, ще ги покажа. Не е имало гласуване. Не коментирам кой взе решение Касабов да стане президент.

Представителят на БФС е Йордан Лечков. По закон. Разбира се! Уставът е ясен! Това, че някой някъде е допуснал грешка... Например в търговския регистър. Аз съм временно изпълняващ длъжността. Уставът е ясен. Много съм наясно. Не ме подценявайте юридически."

Той заяви, че Конгрес за избора на нов президент на БФС ще има, когато 1/3 от клубовете го поискат.

"Много интересен въпрос. Ако някой иска да има конгрес, има си ред. 1/3 от клубовете трябва да го поискат. Това е начинът за конгрес, няма друг. Защо да има безвластие? Има закон. Някои решения подписвам аз. За другите подписи не отговарям. Каквото е необходимо го подписвам. Много искате да знаете! Достатъчно ви казах! Това, което зависи от мен, аз го подписвам", каза още Лечков. Той разкри, че води разговори с Борислав Михайлов след подадената оставка.

Борислав Михайлов: Голямата ми грешка е, че съм твърде добър

"Вероятно съм бил твърде добър към абсолютно всички. Такъв тип като мен трудно се намира, който може да понася всичко", заяви Михайлов,...

"Не сме доволни от резултатите, които показва националният отбор. Иначе в личен план трябва да си прави операция на коляното, която беше планирана. Сега му е времето. Контузията е стара", каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Нито Левски, нито ЦСКА, нито Лудогорец може да си позволи Себастиан Вия

От Лудогорец: Страшно големи клубове, включително от Висшата лига, наблюдават наши играчи

Сериозна оферта на "Герена": Турци дават 500 000 евро за ас на Левски

Левски разкарва зимно трансферно разочарование още през лятото

Стойчо Младенов атакува Гриша Ганчев: В ЦСКА правят всичко, за да не станат шампиони

"Левски на левскарите" скочи на Сираков заради Мъри Стоилов

Спорт по телевизията днес - 19 април 2024 г.

Солени глоби: БФС прибира 18 хиляди лв. от полуфинала ЦСКА – Ботев Пловдив

Илиана Раева си тръгна с пълни торби от „Герена“ и каза: Левски и левскарщината нямат аналог (СНИМКА)

Стилиян Петров отговори дали ще заеме висок пост в ЦСКА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ