Как да отслабнем докато спим

11333
Как да отслабнем докато спим
Снимка: iStock/Guliver

Активното изгаряне на излишни килограми е възможно без тежко физическо натоварване. До това заключение достигнаха учени от Университета на Флорида в ново изследване.

Биолозите са открили, че благодарение на един сложен ензим се задейства естествен механизъм за изгаряне на мазнините в тялото, пише Британският журнал по храненето.

5 съвета за по-лесно ранно ставане

За толкова много хора ранното ставане е трудна задача, особено през лятото когато целите да си починете. Замислете се обаче колко повеч...

Изследователите са установили, че яденето на малка порция извара, 30-60 минути преди сън води до "презареждане" на ежедневния метаболитен цикъл и възстановява мускулния тонус като след физическо натоварване, дори ако човек не много активен начин на живот.

Причината, поради която екипът посочва изварата като вълшебно средство за „мързеливо“ отслабване, е, че тя е главният доставчик на този протеин за организма.

Сложният протеин се нарича казеин и е причината за това вълшебно нормализиране на обмяната на веществата в организма, докато спим, посочват учените от Флорида и обясняват защо.

Казеинът активира и т.нар. "Режим на печката" в организма, при който тялото изразходва почти двойно повече енергия за преработка на храната, като случайно изгаря още малко подкожна мазнина.

Изварата, която никога не липсва в магазините за млечни продукти, нито е много скъпа, е един от най-древните хранителни продукти, който се консумира с огромно желание от хората. В полезната извара се съдържа абсолютно всичко необходимо за човешкото тяло — аминокиселини, протеини, млечни мазнини и витамини.

Само за жени: Ето защо не се наспивате

Наспивате ли се достатъчно? Набавяте ли си нужните 7-8 часа сън на ден? Събуждате ли се през нощта? Обичате ли да си поспивате през ден...

Продуктът се усвоява по-бързо дори от киселото мляко и може да се яде по всяко време, без никакви ограничения в количеството. Изварата се счита за отличен диетичен продукт, който е ценен за здравето. Тя е перфектен източник на белтъчини и освен това не съдържа почти никакви мазнини, което е голям бонус за всички онези, които обичат да хапват, но внимават с килограмите.

Полезната извара трябва да бъде с бял или кремав цвят, но никога със синкав оттенък. Нейният вкус не бива да накиселява, а да бъде по-скоро сладък. При положение, че се разсипва, качествената извара стои на бучки. Когато се рони, тя не се слепва.

Важно е да се съхранява правилно, а именно до +8 градуса и не повече от 72 часа поставена в хладилник. Тя се прибира в стъклен съд със сложени 3 бучки захар.

Огромни ползи от хапването на извара

За да нормализирате нивата на холестерол в кръвта, обезателно включете извара към дневното си меню. Тя е ниско калорична, но само ако заложите на обезмаслен продукт. Ще бъде осигурено бързо усвояване на фосфора и калция от костите в необходимите пропорции.

Ето какво ще ви помогне да спите по-добре тази вечер

Ключът към успешния сън? Не мислете за розовите слонове. Не, това не е промоция за новия филм на Дъмбо. Това е трик, който може да прек...

Лечебна диета с извара оказва благоприятно въздействие при хепатит, за укрепване на организма и подпомагане функциите на черния дроб. Холинът и метионинът в нея защитават от развитие на атеросклероза. Ценните минерали в състава й взимат дейно участие в сформирането на костите. Освен това те поддържат в много добро състояние нервната система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com