Кметът на Тутракан, Димитър Стефанов: Очакваме градът ни да става все по-популярен

8171
Кметът на Тутракан, Димитър Стефанов: Очакваме градът ни да става все по-популярен
Снимка: Община Тутракан

Какво предстои в Тутракан, как ще бъдат отбелязани тазгодишните празници и какви инвестиции да очакват гражданите от страна на общината, за всичко това Actualno.com разговаря с кмета Димитър Стефанов.

Какво очаквате от тазгодишните издания на Джулай морнинг, Огнения Дунав и Празника на кайсията?

Тутракан през юли - Джулай Морнинг, Празник на кайсията и рожден ден на "Искам бебе"

За поредна година, на брега на река Дунав край Тутракан ще се съберат съмишленици на свободния дух от цялата страна за да преживеят ...

Това, което очакваме, е Тутракан да става все по-популярен град и да се знае повече за самия град в България. Това са мероприятия, които има една цел: ето празникът на кайсията, да промотираме нашите производители в тутраканска община и да им помагаме за нови пазари. Що се отнася до Джулай морнинг, мисля, че това е едно събитие, което трябва да продължава във времето, защото събира много хора от цяла България. По този начин промотираме нашия град, защото доста хора, самите ние като граждани на България, не си познаваме страната. А ние имаме страхотни места, не говоря само за Тутракан, а като цяло за страната, места, които трябва да се промотират и хората да ги виждат.

Преди време споделихте, че в Тутракан няма голям хотел, в който да се настанят туристите. Още ли съществува този проблем и какви са плановете ви в тази посока?

С всяка година се открива нова и нова леглова база в Тутракан. Нашите бизнесмени и инвеститори разбират, че също това е една брънка в бизнеса в тази община - създаването на допълнителни леглови и ресторантьорски бази. Това е една индиректна помощ и към бизнеса.

Какво да очакват жителите на Тутракан като подобрения в инфраструктурата и облика на града?

Тържествена заря-проверка за Националния празник в Тутракан

Община Тутракан тържествено ще отбележи Националният празник на Република България 3 март и 139 години от Освобождението. Празничните ...

​Тази година ние вече започнахме с инфраструктурата. В момента приключваме един проект за подмяна на водопровод и асфалтиране на един много голям участък в горната част на града- ул. "Исперих" и ул. "Родина". Започваме асфалтиране на ул. "Радецки" заедно с тротоарни площи, имаме 13 сгради, които са одобрени за енергийна ефективност и в момента текат обществените поръчки - не говорим само за общински и държавни сгради, а говорим за частни сгради, което е в много голяма помощ за хората, които живеят, в тези жилищни сгради.

Предстои одобряване на един проект, който е за асфалтиране на един много голям участък от с. Шуменци, с. Варненци до с. Белица и съответно от с. Белица до с. Бреница. Имаме входирани два проекта по трансгранично сътрудничество​ - чакаме съответно оценката на тези проекти. Така че ние не сме спирали по никакъв начин да работим. Входирали сме стратегия към местната инициативна група - в момента сме одобрени и за подготвителната мярка за местната инициативна рибарска група.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю