Мода и във водата! Защо не!?

4967
Мода и във водата! Защо не!?
Снимка: Уейверест

Помните ли екзотичната женитба с рафтинг в босненската река Тара през август месец!? Вместо булчинска рокля, младоженката Спасиана бе облечена с почти изцяло бял неопренов костюм. Заедно с нейната изгора Веселин и гостите им след церемонията поеха по реката с рафтинг лодки. Изминаха нелек преход от 17 километра. И разчупиха погача пред неземно красив водопад. Вместо букет, Спасиана хвърли спасително въже – като символ на спасяването от самота.

„Булчинският костюм“ за тази необикновена сватба е изработен от компанията „Уейверест“ на смолянчанина Георги Маринов.

Допреди седем години 25-годишният тогава родопчанин не подозира, че съдбата му е подготвила рязък завой. И направи ли го, точно тогава ще открие своето място под слънцето.

Завършил езиковата гимназия в родния си град Смолян, университета Бокони в Италия със специалност „международна икономика и мениджмънт“ и магистърска степен „международен мениджмънт“. Стажувал в Европейската комисия, той се връща в България като бизнес консултант към най-големите енергийни компании в света. Работа мечта – както биха я определили мнозина, свързана с чести пътувания извън страната.

Но той решава да се установи трайно в България. Предприема едно приключенско пътуване до Португалия на лагер, в който се обучава на хавайски сърф.

Покрай цялото удоволствие от контакта със съмишленици Георги започва да се пита: „А защо всички неопренови костюми са черни? Та те нямат нищо общо с богатата душевност, манталитета и културата на сърфистите!“. Убеден е, че черното ограничава много от тези толкова отворени, жизнерадостни, усмихнати хора.

Започва да търси отговор и единственият сносен аргумент, който открил, е, че черното привлича слънчевата светлина и това осигурява на спортиста повече топлина. Но това не обяснява защо костюмите и за топла вода са черни.

Така се ражда идеята му да поправи тази „нередност“.

Връщайки се в България, той събира малък екип, с който създават първите базови цветни модели. Намира и първите доставчици на неопрен

„Целта ни е да създадем интересен, цветен продукт, който не само те запазва от студа, но с него да се чувстваш готин, да ти доставя естетическа наслада. Една от първите ни концепции бе, че искаме да въведем мода във водните спортове“, споделя Маринов.

Към настоящия момент марката Runawave има едно много богато портфолио продукти, които покриват нуждите на почти всички водни спортове. Костюмите могат да се използват в най-различни условия – и в топла вода, и при много ниски температури.

„Качеството е наша основна цел“, казва младият бизнесмен. Според него и екипа му няма по-лошо от това продуктът ти да създава проблеми на тези, които го купуват. А за клиентите им качеството осигурява комфорт, но и защита на здравето.

„Започнахме постепенно да създаваме т. нар. „Отбор на Runawave“, който харесва продуктите ни и споделя ценностите на нашата марка. Ние им даваме първите мостри да ги подлагат на екстремни условия, да ги тестват в реална среда. Тук говорим за хора, на които това в голяма степен им е животът. Те са професионални или полупрофесионални спортисти, много от които си изкарват прехраната с тези спортове. Освен някои от най-добрите български, в отбора имаме и международни спортисти, които допринасят за европейския облик на марката, който искаме да създадем“, допълва той.

Сред тях е 17-годишният Никола Абаджиев – Коки, носител на приза в категорията „Surf Man Open“ и победител в националното състезание по сърф „Дребни срещу Старчета“.

Компанията на Георги Маринов подкрепи и Николай Николов – Кико - първия български участник на световно първенство в Дания по стендъп падъл борд - една доста развиваща се дисциплина в сърфа. Неговият костюм бе с цветовете на българското знаме.

Към отбора се присъедини и кайтсърфиста Александър Бачев - един от най-добрите млади състезатели в този спорт в световен мащаб.

В отбора са още Алберто де Марио – испано-италианец по народност, който се състезава в дисциплината лонгборд сърф. Той е също професионален сърф инструктор в Северна Испания и на Канарските острови.

А Нагай Пунтиверио е испанец, който участва в състезанията за хавайски сърф по големи вълни. През декември 2015 г. той бе отличен за най-добра вълна в състезанието „La vaca“ („Кравата“) – едно от най-престижните сърф състезания в Европа.

В изданието му от следващата година Нагай се появи с уникален по рода си неопренов костюм, изработен специално за това събитие. Моделът му бе единствен. С шарка на… крава. С него спечели симпатиите и овациите на зрители, колеги, на медиите.

Протестираха от трите общински болници в Смолянско

Работещи в трите общински болници на областта – Девин, Златоград и Мадан, протестираха днес. С това те се присъединиха към национ...

„Оттогава досега този костюм стана най-търсеният. Много хора, включително и нашите нови състезатели, когато си дават заявка, казват: "Искаме с кравата", смее се Георги.

Последните модели на екипа му, които се радват на успех, са костюм с банани, с медузи, с извънземни.

А отборът от състезатели на младата компания вече наброява 12 професионални и полупрофесионални спортисти от 7 държави.

„За последните две години развихме отбора от състезатели. Имаме нови пазари – във Франция и Испания. Увеличихме екипа малко. Инвестирахме в нова технология. Имаме няколко нови машини“, допълва предприемачът.

Сега компанията подготвя новия си каталог за 2018 г. с разработените продукти. Планират участие в изложения за водни спортове в Испания. Очакват с интерес и новите дестинации - Португалия, Великобритания, Италия, където се провеждат специализирани изложения.

Днешни възрожденци от Широка лъка: Имаме 200 години просветно дело

Хора с възрожденски дух и днес живеят в родопското село Широка лъка. Бегли изречения в стари книги навеждат на идеята, че просветно дел...

Планират да доразвият дистрибуторската си мрежа из Европа. Поглеждат вече и към Щатите с намерение да стъпят и на онзи необятен пазар.

Ангажиментът на Георги е цялостната организация на компанията като неин управител. Фокусиран е върху маркетинга, продажбите, доставките, контактите с потенциални клиенти, дистрибутори. Творческата част на екипа е ситуирана в София, а производствената му база е близо до Смолян.

Предлагат костюмите по мярка и вкус. Всеки може да избере цвят, размер на ципа, даже щампа – възможности, които дори топ марките на пазара не предлагат на своите клиенти.

„Искаме да им дадем възможност да бъдат господари на своя собствен костюм. И не само това. Искаме и да споделят мнението си за нашите продукти, за да може с тяхна помощ да ги подобряваме и развиваме“, казва Маринов.

Той пояснява, че зимните костюми се шият по специална технология, която не пробива изцяло материята.

„Иглата стига до някъде и излиза. Това позволява непромокаемост на шева. Отделно ние го защитаваме по още два начина. Това е целта на тези костюми - да влиза минимално количество вода, и то не от шевовете, а от отворите – през бието или през ръкавите. И тази вода трябва да е в малко количество, защото ако е много, се обменя прекалено често и не може да се загрее от телесната температура на човека“, споделя младият предприемач.

В Смолян представят Провадия - Солницата като първия праисторически градски център в Европа

За Провадия – Солницата като първия праисторически градски център в Европа публична лекция ще изнесе уредникът в Регионалния исто...

Дебелината на неопрена е една от основните разлики. Зимата се ползва по-дебел неопрен. Той съответно успява да загрява водата по-бързо и предпазва тялото. Другата основна разлика е самият шев. При летните костюми не само неопренът е по-тънък, но тази нужда от непромокаемост на шева я няма, защото водата не е студена и дори да влиза малко повече вода, понякога е бонус, защото така се охлажда тялото.

А изискването за високо качество важи за абсолютно всички материали, категоричен е Маринов, - защото не може да ползваш качествен неопрен, а некачествени ципове или ленти.

Като създател на модата във водните спортове той вижда голям потенциал в пълноцветните и умерено шарени костюми.

Модерен тип са специалните дизайни, които представят нещо неподражаемо като костюма с дизайн на крава или на змийска кожа.

Отделна модна линия е щамповането на лични картинки, лога или имена. Това позволява на спортистите да персонализират костюма си с нещо лично.

Вижте снимки на костюмите в галерията ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян