Семейство Клуни даряват половин милион за промени в оръжейния контрол

1347
Семейство Клуни даряват половин милион за промени в оръжейния контрол
Снимка: Getty Images/Guliver

Холивудският актьор Джордж Клуни и съпругата му Амал обещаха да дарят 500 хиляди долара, за да помогнат за финансирането на поход на ученици във Вашингтон с искане за промени в оръжейния контрол. "March for Our Lives" ("Поход за нашия живот") е планиран за 24 март, а успоредно ще се състоят и масови прояви в цялата страна, посочва БГНЕС.

Проявите се организират след като миналата седмица 19-годишен изключен ученик, въоръжен с полуавтоматична пушка, уби 17 души в гимназия в Паркланд, щата Флорида.

Уникален протест срещу Тръмп и Конгреса заради оръжейния контрол (СНИМКИ)

Ученици организираха в американската столица Вашингтон протестна акция, настоявайки президентът Доналд Тръмп и Конгреса да затегнат кон...

Оцелели ученици, които са израснали като свидетели на масови убийства в американски училища, но са достатъчно млади, за да са оптимисти, че промяна е възможна, обещаха да превърнат трагедията в повратна точка в намиращия се в задънена улица дебат в САЩ за контрола върху оръжията.

"Амал и аз сме толкова вдъхновени от смелостта и красноречието на тези млади мъже и жени от гимназия „Стоунман Дъглас", каза Клуни в изявление. "Нашето семейство ще е там на 24 март, за да застане редом до това невероятно поколение на млади хора от цялата страна. В името на децата ни Ела и Александър даряваме 500 хиляди долара, за да помогнем да се плати за това първо по рода си събитие. Животът на децата ни зависи от него", добави актьорът.

Конгресът на САЩ е блокиран относно дебата за оръжията и не постигна нищо дори и след убийството на 58 души в Лас Вегас през октомври м.г. от стрелец, който беше събрал 47 огнестрелни оръжия, за да извърши най-голямото масово убийство в най-новата история на САЩ. Причината - огромното лоби на Националната оръжейна асоциация (НОА), което пречи от десетилетия на всякакви законодателни промени предвид факта, че в САЩ има близо 5500 регистрирани производители на оръжие.

Белият дом съобщи, че президентът Доналд Тръмп подкрепя усилията за подобряване на проверките на лицата, които искат да си купят оръжие, но много демократи настояват за по-дълбоки реформи.

Няма да повярвате как Джордж Клуни се е запознал с Амал

Историята е проста. За да срещне тази, която по-късно ще стане негова съпруга известният американски актьор Джордж Клуни не си е направ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка